Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Omelet med aubergine og sprød bacon

Omelet med aubergine og sprød bacon

Omelet med aubergine – Den stod jeg op til en søndag morgen, hvor min mand Kristian, havde været tidligt på færde i køkkenet.

Der duftede skønt af stegt løg, hvidløg og ikke mindst stegt bacon. Alle disse ingredienser var en del af omeletten. Den smagte vidunderligt og vi har siden den søndag morgen lavet den igen og igen.

Opskriften på omelet med aubergine, skal naturligvis deles med dig.

Omelet med aubergine til morgenmad, frokost eller aftensmad

Omeletten kan snildt serveres til hvilket som helst hovedmåltid, eller mellemmåltid for den sags skyld. Vi laver ofte rigeligt, da den sagtens kan stå på køl til dagen efter. Så har du en nem morgenmad/frokost dagen efter.

Omelet bagt i ovnen

Har du ikke en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Se tip under opskriften.

Se film med fremgangsmåde nederst på siden.

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Omelet med aubergine og sprød bacon

(4 personer)
1 stk aubergine
1 stk løg, mellemstørrelse
1 fed hvidløg
1/4 tsk chiliflager, tørret
8 stk æg
8 spsk vand (til æggemassen)
3/4 tsk salt, til aubergineblandingen
1/2 tsk salt, til æggemassen
Peber, sort, friskkværnet
150 g bacon i tern (eller baconskiver, som du hakker efter stegning)
Evt. Rugbrød, ristet

Har du ikke en pande, der kan tåle at gå i ovnen? Følg opskriften, men fordel den færdig aubergineblanding i et ovnfast fad. En ovnfast med et ca. bundareal svarende til en almindelig størrelse stegepande. Hæld dernæst æggemassen over grøntsager og bag dem i ovnen ved 200 grader 10-15 minutter. Kig til den. Når æggemassen har sat sig, så er den færdig.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Steg bacontern (eller skiver) på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Put lidt køkkenrulle på en tallerken. Når bacon er stegt færdig, så skub dem over køkkenrullen. Behold det smeltede baconfedt på panden - det skal bruges til at stege grøntsagerne i.
  2. Mens du steger bacon:
  3. Hak løg i små tern.
  4. Skær auberginen i små tern. Skær først auberginen i 1 cm tykke skiver på langs. Skær dernæst hver aubergineskive i 1 cm brede stave, for så at skære stavene på tværs. Således får du tern, der måler i størrelsesordenen 1 x 1 cm.
  5. Tilsæt løg, hvidløg og chiliflager til baconfedtet og sauter til løg er klare - spæd evt. til med lidt olivenolie, alt efter mængden af baconfedt.
  6. Tilføj aubergineternene og vend dem med løgblandingen. Steg videre ved middelvarme. Aubergineternene skal være let gyldne og HELT møre. Det tager ca. 15 minutter (hvis auberginetern er 1 x 1 cm).Test en af de største tern, for at tjekke om auberginen er færdig. Husk … hellere lidt for meget end for lidt.
  7. Slå æggene ud i en skål og tilsæt 1 spsk. vand for hvert æg. Krydr med 1/2 tsk. salt og friskkværnet sort peber. Pisk æggene til en homogen masse.
  8. Fordel aubergine og løg jævnt i panden.
  9. Tænd ovnen på 200 grader / grillfunktion (den behøver ikke at nå op på 200 grader - her udnytter vi mest grillfunktionen, så den lige kan nå at blive klar.
  10. Hæld æggemassen over aubergineblandingen og skru helt ned for blusset. Lad æggemassen sætte sig delvist. Det tager 7-8 minutter.
  11. Sæt dernæst panden (hvis panden kan tåle det) ind på en bagerist eller bageplade, placeret højt ovnen. Efter et par minutter er omeletten færdig. Hold øje hele tiden.
  12. Tag omeletten ud af ovnen.
  13. Fordel bacon på toppen af omeletten.
  14. Evt. Server omeletten med et stykke ristet rugbrød med smør til.

Tip til opskriften:

  • Hvis du har en rest omelet til overs, så holder den fint i køleskabet til dagen efter.

Omelet opskrift til rester - frittata

Hjemme hos os, der serverer vi typisk omelet til morgenmad. Men omelet kan sagtens serveres både som:

  • Morgenmåltid
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Mellemmåltid

Rester af aftensmad eller grøntsager af en slags, er altid en del af vores omeletter. Frittata, er i virkeligheden en bedre betegnelse. Frittata er Italiens svar på vores omelet, eller æggekage om du vil.

Den laves ved at piske æg og blande dem med forskellige ingredienser som grøntsager, ost, kød eller urter. Blandingen steges i en ovnfast pande på komfuret og fuldføres ofte ved at bage den i ovnen, indtil den er fast og gylden på overfladen. Frittataen serveres typisk i kiler og kan spises varm eller ved stuetemperatur. Den er alsidig og kan varieres i det uendelige – alt efter hvad man lige har i grøntsagsskuffen eller rester fra et aftenmåltid.

brune hele æg og æggeskaller ligger på sort træbord med lidt salt drysset omkring. Der ses også nogle gråbrune dun fra høns

Æg hentet direkte fra redekassen

Her kan du se flere opskrifter med æg.

Watch on YouTube

Vegetarisk omelet med aubergine

Spiser du ikke kød, kan du sagtens undlade bacon at toppe med bacon. Omeletten smager også dejligt uden.

Hvis du er til ost, så vil det være lækkert at rive lidt parmesanost over omeletten, når den er færdig.

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop til opskriften i min webshop

Grøntsagskniv
Auberginen har jeg skåret i tern med min grøntsagskniv fra Saladini Cutlery. Den findes i to størrelser. Selv bruger jeg oftest den, der måler 35 cm, men det er en smagssag.

Urtekniven er uundværlig.

Chiliflager
Chiliflagerne er økologiske og fås ligeledes i min webshop.

Chiliflager | Cayenne | Øko | 25 g

Chiliflager | Cayenne | Øko | 25 g

39 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram