Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Blomstersmør - Opskrift på smør med blomster

Blomstersmør - Opskrift på smør med blomster

Blomstersmør til påskefrokostbordet

Den her blomstersmør laver jeg altid til påskebordet i forbindelse med en påskefrokost.
Det er en fin måde at tilføje lidt pynt til påskebordet. Jeg oplever altid 'ih' og 'åh' rundt om bordet, når smørrullen ligger der og spreder glæde og farve med sine fine blomster.

Sommermad med blomstersmør

Ideen kan selvfølgelig bruges året rundt. Alt det kræver er, at du har adgang til smør og spiselige blomster. Et sommerbord dækket til en hyggelig grillaften, med blomstersmør på bordet. Det er virkelig med til at skabe en god sommerstemning.

Kryddersmør med blomster

Til påskefrokosten, vælger jeg at smørret ikke skal smage af andet end... ja, smør! Men til en grillaften vil det være super lækkert, at blande nogle krydderurter og krydderier i smørret. Alt efter smag og behag og...menuen.

Kryddersmørret kan fortsat være pyntet med blomster udvendigt - måske sammen med lidt hele krydderurter.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Blomstersmør - Opskrift på smør med blomster

Smør i ønsket mængde. Her har jeg brugt en pakke
Spiselige blomster
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Temperer smørret ved at tage det ud af køleskabet en halv times tid.
  2. Læg det tempererede smør i en skål
  3. Tilføj evt. lidt snittede kronblade fra spiselige blomster (Det skal du kun gøre, hvis du ønsker lidt farve i selve smørret. Den del, som bliver synlig, når man skærer en skive af smørret)
  4. Bland smørret med en gaffel
  5. Læg smørret på et stykke husholdningsfilm (eller madpapir - jeg synes det er nemmere med husholdningsfilm) og læg filmen ind over smørret. Form smørret i en pølse / rulle. Læg den evt på køl nogle minutter hvis den er blevet meget blød.
  6. På et stykke bagepapir lægger du blomster i en stribe, med bagsiden opad (se film længere nede på siden)
  7. Læg pølsen af smør ovenpå
  8. Tilfør nu spiselige blomster på den synlige del af smørret, som ikke har fået blomster på endnu. Blomsterne placeres her med 'forsiden' opad
  9. Vend papiret over pølsen og tryk ganske let, så blomsterne presset lidt ind i smørret. (Se film)
  10. Pak rullen med blomstersmør ind i madpapir eller bagepapir og læg den på køl, til du skal bruge den.

Tip til opskriften:

  • OBS! Inden du former pølsen af smør i husholdningsfilm: Hvis smørret er blevet MEGET blød, er det svært at have med at gøre. Læg det da ind i køleskabet til det har sat sig lidt igen.
fad fra badass som blomstersmør skal serveres på

Man bliver i godt humør, af at kigge på de farvestrålende spiselige Hornviol.

Spiselige blomster -  blomstersmør

Der findes masser af spiselige blomster. Nogle af dem, har de fleste af os omkring os. F.eks. Tusindfryd, som vi kender fra græsplænen. Den lille hvide blomst med gul midte. Den er dog knapt så rar at få i munden. Men lidt tusindfryd lagt løst ovenpå nogle skiver smør, vil pynte. Og så kan man hurtigt skubbe dem til side, inden smørret bruges/spises. Det er en hurtig måde at gøre smørret festilig.

Blomster, velegnet til smørblomster

Foretrækker du, at presse blomsterne på smørret som jeg har gjort her, kan du f.eks. bruge:

  • Stedmoderblomster
  • Hornviol (har jeg brugt her)
  • Kronblade fra roser
  • Forglemmigej
  • Morgenfrue
  • Blomst fra purløg
  • Blomst fra Ramsløg
  • Tallerkensmækker m.m.

Spiselige blomster, er med til at gøre mad - ikke mindst sommersalater - indbydende. Jeg synes også, at det viser, at man har lavet maden med omtanke (og kærlighed).

Oversigt over spiselige planter og blomster

Hvis du er i tvivl om, hvilke planter/blomster, der er spiselige? Fødevarestyrelsen lavet en fin oversigt over spiselige planter/blomster her

Watch on YouTube

Kan blomstersmør fryses?

Ja, det kan det sagtens. Den klare blomsterfarve går dog lidt 'død'. Så hvis du vil have pangfarver, skal du ikke fryse smørret. Du kan dog sagtens lave smørret nogle dage før du skal bruge det og opbevare det på køl. Ved den metode bevarer du den 'klare' farve på blomsterne.

Smør pyntet med blomster - butterhack

I min Googlesøgen efter, hvad navn jeg skulle give det her blomstersmør, faldt jeg over navnet/udtrykket butterhack. Det er nyt for mig. Hos Arla har de ovenikøbet en hel side med butterhacks. Her er der flere ideer til, hvordan man kan tilføre sit smør endnu mere smag - og det er åbenbart det fænomen, der kaldes butterhack. Om smør pyntet med blomster også går under betegnelsen butterhack - tjaa... det ved jeg faktisk ikke.

 

 

5 kommentarer

  1. Carina siger:

    Hvor lang tid før/ hvor mange dage inden brug kan man lave smøret? Bliver blomsterne “kedelige”? Kan man måske fryse? 🙂

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Carina. Jeg har selv lige tjekket den halve rulle, jeg har tilbage i køleskabet. Den har ligget der en uge og den ser fortsat super fin ud. Så i hvert fald en uge! Jeg har ikke prøvet at fryse den. Men jeg vil teste med den halve rulle, jeg har liggende. Resultatet sørger jeg for at skrive ind i indlægget om nogle dage. God fornøjelse 🙂
      Bh Dominique

      Svar
    2. Dominique siger:

      Hej Carina.
      Til din orientering er testresultatet (frysning af rulle) nu skrevet ind i opskriften.
      BH Dominique

      Svar
  2. Christina siger:

    Hej
    Blev du klogere på om man kunne fryse det?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Christina.
      Godt du spørger. Jeg har testet, men er kommet fra at skrive det ind i opskriften. Det får jeg gjort nu. Men jeg kan fortælle dig, at man sagtens kan fryse blomstersmør. Farven bliver dog mere 'død' i det. Jeg har en i fryseren nu. Den er fortsat fin. Hvis du skriver til mig på Instagram, så kan jeg sende dig et foto af den.
      Bh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - lille firkantet keramikfad

Det lille fad, blomstersmørret er serveret på er fra 'BADASS CERAMICS'. Jeg har det i min webshop. Du kan se det nedenfor (med link til produktet).

BadAss firkantet serveringsfad - <br>SHEA

BadAss firkantet serveringsfad -
SHEA

Fra 320 DKK
3 Farver, 5 Størrelser
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram