Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Italiensk omelet med sprød parmaskinke

Italiensk omelet med sprød parmaskinke

Italiensk omelet – Italien møder dansk omelet i den her lækre kombination af æg, ovnbagte grøntsager og ikke mindst sprød parmaskinke.

Frittata med grøntsager til morgenmad

Egentligt er det jo en frittata, italiens svar på en æggebaseret ret med ingredienser som grøntsager, kød og ost.

Omeletten her er med ovnbagte auberginer, tomater, peberfrugter, tomatsovs og parmesanost. Tilsidst er hele herligheden toppet med basilikum og sprød parmaskinke - uhm!

Her i huset får vi  italiensk omelet a la frittata næsten hver morgen. Hverdag som weekend. Omeletten kan varieres i det uendelige, alt efter hvilke grøntsager, som du tilsætter. I weekenden gør jeg dog lidt mere ud af det som her.

Restemad – omelet

Blot et fif. Den her omelet er en genial måde, at bruge alverdens grøntsagsrester.

Retten fungerer fint til både morgenmad, frokost og aftensmad.

Får du en rest omelet til overs gør det ikke spor, for den smager godt både lun og kold og kan sagens holde et par dage i køleskabet.

 

Prøv også: Frittata (italiensk omelet) med fennikel

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Italiensk omelet med sprød parmaskinke

(4 personer)
2 stk auberginer
2 stk peberfrugter, røde eller gule
2 stk tomater
2 fed hvidløg
1/2 dåse dåse hakket tomater
1/4 tsk cayennepeber
8 stk æg
8 spsk vand
50 g parmesanost, friskrevet
1 pakke parmaskinke (70 g) eller bacon
2-3 spsk basilikum, snittet i strimler
olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber

Laver du italiensk omelet til brunch kan du tilberede alle grøntsagerne og tomatsovsen dagen før. På dagen skal du blot fordele grøntsagerne og tomatsovsen  i en bradepande og toppet med parmesan. Så kan den snildt stå klar til at poppe i ovnen, når det passer dig.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Fordel parmaskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ca. 8-9 min (eller til de er sprøde) v. 200 grader (ikke varmluft). Gem bagepapiret.
  2. Skær auberginerne i 1,5 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og krydt dem med salt og peber.
  3. Skær tomaterne i kvarte og peberfrugten i grove strimler. Fordel begge dele på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Drisl med olivenolie og krydr med salt og peber.
  4. Begge bageplader med grøntsagerne sættes i ovnen, varmluft 190 grader. Bag grøntsagerne i ca. 30-40 min. Halvvejs igennem bagetiden byttede jeg rundt på mine bageplader, for at opnå jævn bagning.
  5. Varm lidt olivenolie i en gryde (middel varme) og tilsæt knust eller skivet hvidløg, basilikum snittet i strimler, cayennepeber og lidt salt. Lad det hele simre 1/2 minuts tid og tilsæt 1/2 dåse hakkede tomater. Lad det simre et par minutter og sluk.
  6. Beklæd en bageplade med det bagepapir du brugte til parmaskinken (giver smag). Fordel grøntsagere på bagepladen. Riv de største skiver auberginer i mindre stykker.
  7. Fordel tomatsovsen over grøntsagerne.
  8. Pisk æggene med vand, 1/2 tsk salt og peber og fordel den over grøntsagerne
  9. Top med den friskrevne parmesanost. Hold evt. lidt tilbage, som du kan toppe med når omeletten er færdig.
  10. Bages i ovnen ved 225 grader (står den på 200 er det ok) i ca. 15 min. Bagetiden er afhængig af din ovn, tykkelsen af æggemassen etc. Tag den ud, når den har sat sig og begynder at boble/bule lidt op.
  11. Top omeletten med resten af parmesanosten, den sprøde parmaskinke (evt. skåret i lidt mindre stykker) og lidt frisk basilikum
  12. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Hvis du vil spare på kalorierne, kan du droppe osten og vælge parmaskinke frem for bacon. Omeletten smager dejligt også uden ost, parmaskinke eller bacon.
  • Får du en rest omelet til overs gør det ikke spor, for den smager godt både lun og kold og kan sagens holde et par dage i køleskabet.
  • Laver du omeletten til brunch kan du tilberede alle grøntsagerne og tomatsovsen dagen før. På dagen skal du blot fordele grøntsagerne, tomatsovsen og æggemasse i en bradepande og top med parmesan. Så kan den snildt stå klar til at poppe i ovnen, når det passer dig. 
  • Laver du den italiensk inspireret omelet til brunch, så rækker den naturligvis til flere personer end 4. Her serveres den typisk skåret ud i mindre portioner, så der også er plads i maven til de andre lækre ting på brunchbordet :)
  • Hold øje med parmaskinken, når du bager den. Det går hurtigt og måske også hurtigere i din ovn end i min. Tag dem ud lidt før de ser færdige ud, da de sprøder op, når de køler af.
  • Sørg for at aubergineskiverne får nok, for der er ikke noget værre en auberginer der ikke er tilberedt nok. De skal være let gyldne og gennembagt.

Italiensk inspireret omelet

Her er auberginer, tomater og peberfrugt bagt og klar til at komme i omeletten. Du kan sagtens bage dem dagen før, de vil blot trække ekstra smag af at ligge på køl natten over.

Ovnbagte-groentsager-til-taliensk-omelet

Watch on YouTube

Italiensk inspireret omelet til brunch

Skal du bruge omeletten til brunch, er det rart, hvis du kan lave nogle ting i forvejen. Alt for at undgå stress 🙂 Du kan som nævnt ovenfor bage grøntsagerne dagen før. På selve dagen kan du samle omeletten som her og smide den i ovnen lidt før gæsterne kommer. Du kan også sagtens bage den i god tid før gæsterne kommer, da den smager skønt både varm, lun og kold.italiensk-omelet-klar-til-at-gaa-i-ovnen

Nem morgenmad - omelet med grøntsager

Jeg laver ofte et stor portion omelet. Mere end vi kan spise på dagen. Det der bliver tilovers kan sagtens holde et par dage i køleskabet. De efterfølgende dage, skal jeg blot bruge tid på at riste et stykke rugbrød, og lægge en skive af omeltten på. Nemt og en god start på dagen.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram