Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Omelet med squash og bladbeder - Frittata

Omelet med squash og bladbeder - Frittata

Den her skønne omelet med squash og bladbeder (eller spinat) er en nem og lækker måde at få et godt måltid.

Omelet med squash og bladbeder til morgenmad, frokost og aftensmad

Her i huset får vi stort set omelet med grøntsager af en slags til morgenmad hver dag. Jeg serverer den typisk med lidt ristet rugbrød ved siden af. Du kan sagtens bruge omelet med squash og bladbeder til et hvilket som helst måltid på dagen.

Omelet med grøntsager - Frittata

I Italien ville den her omelet med squash og bladbeder blive kaldt en frittata.

Frittata er Italiens svar på en omelet, der typisk laves med en blanding af grøntsager, kød og ost i mange variationer. Retten tilberedes ofte ved at blande alle ingredienserne direkte i æggemassen, hvorefter det hele bages i ovnen.

Bladbeder eller spinat?

Kan du ikke få fat på bladbeder, kan du eventuelt erstatte dem med spinat. Bladbeder – også kendt som sølvbeder eller Swiss chard – er mildere og lidt sødere end spinat. Bladbeder er også mere neutral smag uden den let bitre eller jernholdige undertone, der ofte findes i frisk spinat.

Derfor er jeg særlig glad for at bruge bladbede i opskriften.

Dejlig omelet med squash og bladbeder, der kan nydes til morgenmad, frokost, aftensmad eller som et mellemmåltid.

Endelig kan du nøjes med at bruge squash og løg. Det bliver fortsat en skøn omelet.

God fornøjelse med omeletten.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Omelet med squash og bladbeder - Frittata

(4 personer)
6 stk æg
6 spsk vand
200 g bladbeder
2 stk små squash
1 stk løg, stort
2 fed hvidløg, presset
30 g parmesanost, friskrevet
1/2 tsk chiliflager, tørret
Olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber

Chiliflagerne gør ikke omeletten stærk; de tilføjer blot dybde og kompleksitet til smagen, fremhæver andre ingredienser og giver en mere afrundet smagsoplevelse.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen og indstil den til 200 grader på grillfunktionen (se tip under fremgangsmåden!).
  2. Pisk æggene sammen med vand, salt og friskkværnet peber.
  3. Snit løget fint og sæt det til side.
  4. Skær squashen i tynde skiver på 4-5 mm.
  5. Rens bladbederne og skær dem derefter i mindre stykker.
  6. Varm olivenolien op på en rummelig pande, der har god plads til alle grøntsagerne.
  7. Tilsæt chiliflakes, løg og hvidløg til panden, og sauter dem ved lidt over middelvarme, indtil løgene er klare.
  8. Tilsæt squash til panden og sauter i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  9. Tilsæt bladbederne og sauter i yderligere et par minutter.
  10. Ønsker du en tyk omelet, som du kan se på filmen nederst på siden, skal du nu flytte grøntsagerne over i en mindre pande. Jeg har brugt en pande med en diameter på 25 cm. Varm panden op, og tilsæt lidt olivenolie. Flyt derefter grøntsagerne over på den forvarmede pande.
  11. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Skub rundt på grøntsagerne, så æggemassen fordeles jævnt.
  12. Skru helt ned for varmen, og lad omeleten stå, indtil den delvist har sat sig. Se beskrivelsen nedenfor under tip.
  13. Sæt nu panden ind under grillfunktionen, hvis den kan tåle det. Placer panden forholdsvis tæt på grillelementerne. Hold øje hele tiden, da det går hurtigt.
  14. Lige før den er færdig, tager du omeletten ud og fordeler den revne parmesanost på toppen. Sæt den tilbage i ovnen i 30-60 sekunder.
  15. Tag omeletten ud og lad den køle lidt af.
  16. Server eventuelt med ristet rugbrød ved siden af.
  17. Velbekomme og god fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • OBS! Brug en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Alternativt kan du bruge et ovnfast fad, hvor du fordeler de tilberedte grøntsager og hælder æggemassen over. I så fald skal du ikke bruge grillfunktionen, men blot indstille ovnen til 200 grader. Jeg bruger en pande fra serien 365, købt i Ikea.
  • Hvis du foretrækker det, kan du tilføje den revne parmesanost til æggemassen, når du pisker den, i stedet for at fordele den på toppen til sidst.
  • Omeletten skal sætte sig, før du putter den i ovnen. Når du ryster panden let, skal omeletten virke delvist fast. Den bør være let flydende på toppen, men den nedre halvdel skal have sat sig. Så er den klar til at gå i ovnen.

Omelet med grøntsager - Frittata

Jeg har flere grunde til, at vi laver frittata til morgenmad. Her er nogle grunde til, at frittata er blevet en favorit hos os:

  • Det er et sundt og mættende måltid.
  • Frittata er en genial måde at bruge rester af grøntsager, der er blevet lidt slatne i grøntsagsskuffen.
  • Frittata er en også en genial måde at bruge rester fra et aftensmåltid.
  • Eventuelle rester kan fint holde sig i køleskabet, og du kan nyde dem kold på et stykke rugbrød til frokost næste dag.

Her kan du læse mere om frittata.

Her kan du se alle mine opskrifter med æg

brune æg og æggeskaller ligget på et sort træflade med salt og fjer. Æggene har været brugt til omelet med squash og bladbede

Æg fra vores egne høns

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram