Uhm, sådan en krydret indisk linseret med spinat er en skøn spise.
De sidste 10 år har vi haft indisk på menuen minimum en gang om ugen. Min mand, Kristian, har virkelig styr på den indiske madlavning, og denne ret er ingen undtagelse. Det er hans opskrift. Jeg nyder, når han går i gang med maden og der spreder sig en liflig duft af varmende indiske krydderier.
Og det bedste? Det er en virkelig nem opskrift! Siger Kristian...
Har du krydderierne på plads (læs nedenfor), er den her linseret med spinat en hurtig ret. Faktisk, selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, er den her linseret med spinat en TV-ret! Jeg er absolut ikke tilhænger af at spise foran fjernsynet. Men nogle dage, er bare en 'nem-aftensmad-spise-foran-TV' dag. Sådan har vi det vist alle engang imellem. Dette blot for at fortælle dig, at linseretten både er nem og hurtig at lave.
Ingredienslisten til indiske opskrifter er ofte lang. Det gælder særligt krydderierne. Men køber du de gængse krydderier, der typisk bruges i indiske retter, så skal du ikke tænke mere over det i den kommende tid. Krydderier har en god holdbarhed og inden du for set dig om, så er de brugt. For indisk mad smager bare godt og vænner du dig, til at tænke indisk ind i madlavningen, så får du hurtigt brug for alle krydderierne.
Server linseretten toppet med en god klat græsk yoghurt, der evt. er rørt op med 1 fed hvidløg. Yoghurt er god til at balancere smagene og tilføje en forfriskende, cremet tekstur til retten. Er du til frisk koriander, så top endelig hele herligheden med den. Krydderurten passer perfekt til en indisk ret som den her.
Prøv også: Har du prøvet min opskrift på krydrede brasede kartofler? De er netop indisk inspireret. Og nøj, de smager godt. Giv dem et prøv! Du vil ikke fortryde.
Det er særligt værdsat i vegetariske retter, hvor det tilføjer en dybde af smag, der ofte mangler i fraværet af kød.
Asafoetida er værdsat i vegetariske retter, hvor det tilføjer en dybde af smag, der ofte mangler i fraværet af kød. I rå form kan den have en lugt, der minder om svovl eller hvidløg. Når det opvarmes i olie eller ghee, forvandles smagen dog. Det tilfører en umami-karakter til retter og kan virkelig løfte smagen af enkle grøntsagsretter.
Udover de røde linser kommer der masser af spinat i retten. Ikke alene smager den her indiske linseret fantastisk… den er også sund og nærende.
Den har det hele!
Røde linser er super nemme at arbejde med. De kræver ingen forudgående iblødsætning og koger hurtigt, hvilket gør dem til en perfekt ingrediens for dig, der måske ikke har alverdens tid til madlavning.
De er utroligt alsidige. Du kan bruge dem i supper, gryderetter, salater og selvfølgelig i en indisk inspirerede linseret som den her. De absorberer smagene fra krydderier og urter fantastisk.
Røde linser er utroligt sunde! De er en fantastisk kilde til protein. De er derfor også særdeles velegnet, hvis du er vegetar eller veganer. De er fyldt med fibre, som er gode for din fordøjelse. Plus, de er lav i kalorier og næsten fri for fedt. Alt sammen noget, der er godt for din krop og dit energiniveau.
Det er en skøn følelse at spise mad, der smager godt og vide at ens krop på samme tid bliver fyldt op med lutter gode sager.
Yoghurt er cremet og syrlig. Det er lige netop de to egenskaber, der gør at jeg nyder at toppe indiske retter med yoghurt.
Det er uden tvivl en af grundene til at yoghurt er en populær ingrediens i indisk madlavning. Men der er flere grunde. Se bare her:
Hvor købes Asafoetida
Hej Ditte 🙂
Asafoetida kan du såmænd købe i min shop. Økologisk. Ved ikke om jeg kan sætte link her, men prøver: https://salatboden.dk/vare/asafoetida-hing-oekologisk-25-g/
Bh Dominique