Ideer til salat
Rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost

Rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost

Jeg lavede den her rødbedecarpaccio med saltristede mandler for første gang for MANGE år siden. Det er den skønneste kombination med de sprøde lidt søde rødbeder, de sprøde salte mandler og den salte parmesanost.

Måske kunne man forestille sig at min mand hellere ville have den klassiske carpaccio - altså oksecarpaccio med parmesan etc. Den er han nu også glad for. Men det er faktisk særligt min mand, der igen og igen spørger, om vi ikke skal have den der rødbedecarpaccio med saltristede mandler. Det er klart en af hans favoritter, når det kommer til salat. Jeg forstår ham. Giv det et prøv og du vil forstå min mand.

Jeg har brugt de smukke bolsjerødbeder her. Faktisk foretrækker jeg, at bruge almindelige røde rødbeder. Jeg synes, at de røde er både saftigere og sødere og er at foretrække til den her opskrift.

Rødbedesalat eller vegetarforret

Server rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost som en salat. Eller anret den portionsvis og server den som en forret!

Netop med udspring i den her opskrift med rødbedecarpaccio, har jeg fundet på andre salater med rødbede. Prøv f.eks. at tjekke den her ud: Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner

 

 

Ingredienser,
Rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost

(4 personer)
600 g rødbeder
2 håndfulde rucola
100 g mandler, saltede (fremgangsmåde følger)
100 g Parmesanost (Pecorino ost kan også bruges)
 
 

Dressing,
Rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost

(4 personer)
4 spsk balsamicoeddike, hvid
4 spsk olivenolie
2 spsk sirup
1/2 tsk salt
 
 
 
 
Sådan gør du:
 1. Saltmandler: Vend 100 gr. mandler med 1 spsk vand og 2 tsk salt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (uden det vand der er i bunden af skålen). Rist dem i ovnen ved 150 grader i cirka 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem gerne en enkelt gang undervejs. Lad dem køle af og hak dem groft.
 2. Skræl rødbederne og skær dem i helt tynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand 1/2 time (eller natten over i køleskab), så bliver de ekstra sprøde.
 3. Dryp rødbederne af og dup dem tørre med køkkenrulle.
 4. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen.
 5. Bland rødbeder og rucola med dressingen og anret dem på et fad, toppet med flager af pecorino og grofthakket saltmandler.
 6. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

 • Du kan bruge hvilken som helst type rødbeder til salaten. Til trods for, at jeg synes de 'stribede rødbeder' også kaldet 'bolsjerødbeder' er super smukke, så synes jeg, at de ‘almindelige røde rødbeder’ er saftigere, sødere og bedre til den her opskrift. Så min anbefaling er, at bruge almindelige røde rødbeder.
 • Saltmandlerne skal være sprøde uden at få for meget. Selv bruger jeg det her kneb: Når jeg mener, at mandlerne er ved at være færdige, så tager jeg en enkelt mandel ud og lade den køle lidt (for mandlerne er altid lidt bløde når de er varme). Dernæst får den 'sprødhedstesten', når du spiser den. Er den sprød, så er det ud med alle mandlerne.

Rødbeder i isvand

Det er vigtigt at rødbederne er sprøde til den her salat. Det opnår du ved at skære dem i helt tynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg dernæst skiverne i isvand 1/2 time (eller natten over i køleskab), så bliver de ekstra sprøde.

 

Rødbeder i isvand til rødbede carpaccio med saltristede madler

Rødbeder i isvand

Saltristede mandler til rødbedecarpaccio

Vend 100 gr. mandler med 1 spsk vand og 2 tsk salt. Læg madlerne på en bageplade beklædt med bagepapir (uden det vand der er i bunden af skålen). Rist dem i ovnen ved 150 grader i cirka 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem gerne en enkelt gang undervejs. Lad dem køle af og hak dem groft.

Saltristede mandler

Mandlerne er  vendt i saltvand og er klar til at ryge i ovnen

2 kommentarer

 1. Mette Bjerrum siger:

  Jeg har netop lavet denne med røde rødbeder, og spinat under, da jeg ikke havde rucola - det dur i den grad - rigtig skøn opskrift!!

  Svar
  1. Dominique siger:

   Hej Mette 🙂
   Det er jeg vel nok glad for at høre!
   Det lyder lækkert med spinat - dejligt at du deler din erfaring med os andre herinde - tak.
   Kh Dominique

   Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram