Jeg lavede den her rødbedecarpaccio med saltristede mandler for første gang for MANGE år siden. Det er den skønneste kombination med de sprøde lidt søde rødbeder, de sprøde salte mandler og den salte parmesanost.
Måske kunne man forestille sig at min mand hellere ville have den klassiske carpaccio - altså oksecarpaccio med parmesan etc. Den er han nu også glad for. Men det er faktisk særligt min mand, der igen og igen spørger, om vi ikke skal have den der rødbedecarpaccio med saltristede mandler. Det er klart en af hans favoritter, når det kommer til salat. Jeg forstår ham. Giv det et prøv og du vil forstå min mand.
Jeg har brugt de smukke bolsjerødbeder her. Faktisk foretrækker jeg, at bruge almindelige røde rødbeder. Jeg synes, at de røde er både saftigere og sødere og er at foretrække til den her opskrift.
Server rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost som en salat. Eller anret den portionsvis og server den som en forret!
Netop med udspring i den her opskrift med rødbedecarpaccio, har jeg fundet på andre salater med rødbede. Prøv f.eks. at tjekke den her ud: Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner
Det er vigtigt at rødbederne er sprøde til den her salat. Det opnår du ved at skære dem i helt tynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg dernæst skiverne i isvand 1/2 time (eller natten over i køleskab), så bliver de ekstra sprøde.
Vend 100 gr. mandler med 1 spsk vand og 2 tsk salt. Læg madlerne på en bageplade beklædt med bagepapir (uden det vand der er i bunden af skålen). Rist dem i ovnen ved 150 grader i cirka 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem gerne en enkelt gang undervejs. Lad dem køle af og hak dem groft.
Jeg har netop lavet denne med røde rødbeder, og spinat under, da jeg ikke havde rucola - det dur i den grad - rigtig skøn opskrift!!
Hej Mette 🙂
Det er jeg vel nok glad for at høre!
Det lyder lækkert med spinat - dejligt at du deler din erfaring med os andre herinde - tak.
Kh Dominique
Hallo, ich habe vor diesen Salat als Vorspeise zu Weihnachten zu servieren. Welchen Sirup verwenden Siie in den Rezepten?
Hallo Sandra 😊. Das klingt wunderbar. Wohnen Sie in Dänemark? Denn ich verwende einen ganz normalen Sirup von Dansukker - den hellen. Den, der auch oft zum Backen verwendet wird.
Haben Sie übrigens den Salat gesehen, den ich speziell für den Heiligabend zubereitet habe? Versuchen Sie mal zu suchen nach: Rødkålssalat med æble, granatæble & tyttebærdressing (Rotkohlsalat mit Apfel, Granatapfel & Preiselbeerdressing). Er ist sehr beliebt zu Weihnachten
Frohe Weihnachten 🎄
Beste Grüße, Dominique.