Lun fennikelsalat er en marokkansk-inspireret opskrift, hvor der blandt andet tilsættes rosiner.
Som du kan se på billedet af fennikelsalaten, bliver den skårne fennikel tilberedt, så den får en let gylden farve. Med andre ord, den bliver let karamelliseret på grund af fennikelens naturlige sukkerindhold. Dette giver en dybere og mere intens smag, selvom den stadig er mild.
Den lune fennikelsalat er med udblødte rosiner, der steger med de sidste 10 minutter. Kombinationen af den tilberedte fennikel og sødmen fra rosinerne er fantastisk - i hvert fald hvis du spørger mig! "Comfy food" kunne være en passende betegnelse for denne lune salat.
Vær opmærksom på, at jeg i bunden af opskriften har lavet en lille film. En film, der kort viser fremgangsmåden.
Her finder du en oversigt over alle mine salatopskrifter med fennikel
Hvis du er til kød, så smager den her fennikelblanding dejligt til en hakkebøf.
Den her lune salat med fennikel er både super hurtig at lave, men også nem Det er en skøn måde at få masser at den lækre og ikke mindst sunde grøntsag fennikel på.
Rosinernes naturlige sødme og fyldige tekstur kan forvandle en almindelig opskrift til noget ekstraordinært.
I den her opskrift med fennikel giver de en dybde af sødme og kontrast, der komplimenterer den karamelliserede fennikel. Uanset om det er i en lun fennikelssalat, eller en eksotisk risret, en sød og sur sauce, en fyldig karryret eller en frisk salat, er rosiner en skøn ingrediens at bruge i madlavningen.
Sultana rosiner er en særlig type rosiner, der stammer fra en specifik druesort kaldet "Sultana" eller "Thompson Seedless". Rosinerne er kendt for deres lyse, gyldne farve og karakteristiske, naturlige sødme.
De er lidt delikate og mindre kraftige i smagen sammenlignet med nogle af de mørkere rosiner. Det gør dem ideelle til opskrifter, hvor man ønsker en naturlig sødme uden at overdøve andre smage i retten.
Hvis du ikke kan få fat i sultana rosiner til fennikelopskriften, så går det fint at bruge den mørke 'almindelige' rosin.
Det er ikke et must, at bruge fennikelfrø. Men de bidrager med let sødme og en diskret nøddeagtig undertone. Smagen er kompleks og unik. Den beskrives ofte som forfriskende.
Nogle sammenligner smagen med lakrids, men fennikelfrø har en mere nuanceret og mild smagsprofil. Når de knuses eller knækkes, frigives olien i frøene og intensiverer smagen.
I den her opskrift bidrager det også med lidt 'knas' som kontrast til den bløde fennikel.