Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Quinoasalat med friske ærter, ristede sesam & feta

Quinoasalat med friske ærter, ristede sesam & feta

Quinoasalat med masser af bælgfrugter

Den her herlige salat er både proteinrig og mættende. Og så smager den drøngodt! Man får den bedste følelse af, at fylde sin krop med 'goodies', når man spiser den. Hele herligheden er toppet med salt feta og ristede sesamfrø med den dejlige nøddeagtige smag.

Salat er med både quinoa og bulgur

Her har jeg valgt at putte både quinoa og bulgur i samme salat. De bidrager med hvert sig. Hvis du foretrækker det, kan du sagtens lave den med udelukkende quinoa… Eller udelukkende med bulgur.

Prøv også: Lun quinoa med karamelliserede løg

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Quinoasalat med friske ærter, ristede sesam & feta

(4 personer)
1,5 dl quinoa, hvid
1,5 dl bulgur
1 kg ærter, frisk (vægt inden de er bælget)
150 g edamamebønner, bælget, frosne
125 g slikærter
150 g Haricots Verts
1/2 stk chilifrugt, grøn (evt.)
1 håndfuld persille, bredbladet, hakkket (stor håndfuld)
1 håndfuld mynte, hakket
150 g feta, din favorit
2-3 spsk sesamfrø, gule
1 knsp chiliflager, evt. (kogevand bulgur)
 
 

Dressing - Ingredienser,
Quinoasalat med friske ærter, ristede sesam & feta

(4 personer)
6 spsk olivenolie
3 spsk balsamicoeddike, hvid eller citronsaft
1 spsk Dijon sennep
1 spsk sirup
tsk salt (1/4 - 1/2 tsk - smag til)
Friskværnet peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog quinoa og / eller bulgur efter anvisning på pakken og stil dem til side til afkøling. Eller følg mine råd med hensyn til kogning af quinoa og bulgur længere nede på siden.
  2. Snip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand. De skal kun lige akkurat være kogt. Det tager små 3 minutter (test). Overhæld dem med koldt vand, si dem og stil dem til side.
  3. Overhæld edamamebønnerne med kogt vand og stil dem til side (i vandet) - vandet hældes fra, når du skal bruge edamamebønnerne).
  4. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.
  5. Bælg ærterne.
  6. Snit slikærter skråt (ser pænt ud).
  7. Snit de afkølede bønner skråt.
  8. Hak mynte og persille. Hold evt. et par hele kviste tilbage, som du kan pynte salaten med.
  9. Bland ingredienserne til dressingen sammen.
  10. Tilsæt alle ingredienserne - bortset fra feta og sesamfrø - til en salatskål og vend dem med dressingen.
  11. Top med smuldret feta og ristet sesamfrø.

Sådan koger du quinoa perfekt hver gang

Du får lige et tip til kogning af quinoa. Det virker i hvert fald for mig.

Jeg følger faktisk aldrig kogeanvisning på pakken af quinoa. Jeg synes ofte, at de bliver kogt for meget og sommetider også bliver lidt 'klumpet'.

Jeg tilsætter (skyllet) quinoa i rigeligt letsaltet vand. Når de begynder at koge, dæmper jeg varmen, så de kun lige akkurat koger. Når de har kogt i ca. 9 minutter, begynder jeg at tage små smagsprøver med en teske. Når de lige akkurat har fået nok (plejer at være efter 10 minutter), så hælder jeg vandet fra (si), overhælder dem hurtigt med koldt vand (i sien) og tilbage i gryden med låg på (ingen varme). Sådan!!

 

Sådan koger du bulgur perfekt hver gang

Koger og koger! Faktisk koger jeg dem slet ikke som sådan (se filmen). Jeg hælder bulgur op i en skål. Tilsætter lidt salt og en knsp. chiliflager (evt). Dernæst overhælder jeg dem med kogende vand. Til 1,5 dl bulgur, som her i opskriften, brugte jeg knap 2,5 dl kogende vand. Sæt låg (f.eks. en tallerken) på skålen og lad den stå og trække, mens du gør de øvrige ingredienser klar til salaten. Sådan!

Her er alle ingredienserne til den herlige quinoasalat

Alt linet op – klar til brug. Fra venstre mod højre:

  • Friskbælget ærter
  • Slikærter, snittet skrå
  • Quinoa, hvid
  • Edamamebønner
  • Haricots Verts (bønner), skråt snittet
  • Ristede sesamfrø
  • Mynte og persille, hakket
  • Bulgur, grov
otte skåle med snittet grønt der er gjort klar til quinoasalat på et sort træbord

Ingredienser linet op til quinoasalat

Watch on YouTube

En proteinrig og mættende quinoasalat

Quinoa er en god kilde til protein. Det samme gælder for bælgfrugter og netop bælgfrugter, er der masser af i den her skønne salat. Du kan med god samvittighed spise dig mæt og du vil føle dig mæt i længere tid, netop på grund af proteinerne. En salat der gør, at du kan køre lidt længere på literen…

Spiselig kornblomst på salaten

Her et foto helt tæt på salaten. Jeg har her toppet med lidt kronblade fra kornblomster. I vores køkkenhave har jeg et højbed, udelukkende med spiselige blomster. Blandt andet kornblomster. Det er sommerligt og festligt at pynte salater, og øvrig mad, med lidt blomster.

quinoasalat set helt tæt på med masser af grønt feta og lidt blå kronblade fra en kornblomst

Salaten tæt på, pyntet med lidt kronblade fra kornblomst

 

 

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss Stort Fad

Quinoasalaten er serveret i det smukkeste fad fra brandet, BadAss Lounge. Det er fra min webshop og findes i tre farver. Quinoasalaten her er serveret i farven rust. Farven rust tager sig forskelligt ud fra fad til fad. Smuk på hver sin måde.

Salatbestikket med håndtag i oliventræ er også fra min shop. Se nedenfor.

BadAss Stort fad – <br>FLOW BIG BOWL

BadAss Stort fad –
FLOW BIG BOWL

3.600 DKK
3 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram