Den her herlige salat er både proteinrig og mættende. Og så smager den drøngodt! Man får den bedste følelse af, at fylde sin krop med 'goodies', når man spiser den. Hele herligheden er toppet med salt feta og ristede sesamfrø med den dejlige nøddeagtige smag.
Her har jeg valgt at putte både quinoa og bulgur i samme salat. De bidrager med hvert sit. Hvis du foretrækker det, kan du sagtens lave den med udelukkende quinoa… Eller udelukkende med bulgur.
Prøv også: Lun quinoa med karamelliserede løg
Du får lige et tip til kogning af quinoa. Det virker i hvert fald for mig.
Jeg følger faktisk aldrig kogeanvisning på pakken af quinoa. Jeg synes ofte, at de bliver kogt for meget og sommetider også bliver lidt 'klumpet'.
Jeg tilsætter (skyllet) quinoa i rigeligt letsaltet vand. Når de begynder at koge, dæmper jeg varmen, så de kun lige akkurat koger. Når de har kogt i ca. 9 minutter, begynder jeg at tage små smagsprøver med en teske. Når de lige akkurat har fået nok (plejer at være efter 10 minutter), så hælder jeg vandet fra (si), overhælder dem hurtigt med koldt vand (i sien) og tilbage i gryden med låg på (ingen varme). Sådan!!
Koger og koger! Faktisk koger jeg dem slet ikke som sådan (se filmen). Jeg hælder bulgur op i en skål. Tilsætter lidt salt og en knsp. chiliflager (evt). Dernæst overhælder jeg dem med kogende vand. Til 1,5 dl bulgur, som her i opskriften, brugte jeg knap 2,5 dl kogende vand. Sæt låg (f.eks. en tallerken) på skålen og lad den stå og trække, mens du gør de øvrige ingredienser klar til salaten. Sådan!
Alt linet op – klar til brug. Fra venstre mod højre:
Ingredienser linet op til quinoasalat
Quinoa er en god kilde til protein. Det samme gælder for bælgfrugter og netop bælgfrugter, er der masser af i den her skønne salat. Du kan med god samvittighed spise dig mæt og du vil føle dig mæt i længere tid, netop på grund af proteinerne. En salat der gør, at du kan køre lidt længere på literen…
Her et foto helt tæt på salaten. Jeg har her toppet med lidt kronblade fra kornblomster. I vores køkkenhave har jeg et højbed, udelukkende med spiselige blomster. Blandt andet kornblomster. Det er sommerligt og festligt at pynte salater, og øvrig mad, med lidt blomster.
Salaten tæt på, pyntet med lidt kronblade fra kornblomst