Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Quinoa med karamelliserede løg

Quinoa med karamelliserede løg

Quinoa kommer ofte på middagsbordet hos os, som tilbehør.

Quinoa er meget mild i smagen og kan derfor snildt tilføjes lidt ekstra smag. Og det er præcis det jeg har gjort her.

Her er den blevet peppet op med karamelliserede løg, sauteret fennikel, masser af citronsaft og knasende valnødder.

Er du ikke til fennikel, kan den sagtens undværes.

Quinoa - god opskrift til hverdagsmaden

Den her opskrift på quinoa , kan bruges som tilbehør til de fleste aftenmåltider. Trods løg, fennikel, citronsaft og valnødder, er retten fortsat dejligt mild og passer til det meste.

Prøv også: Hvidløgsristede kartofler med oregano og smuldret feta

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Quinoa med karamelliserede løg

(4 personer)
3 dl quinoa (jeg brugte hvid)
6 stk zittauerløg, mellemstore
1 stk fennikel (kan undlades)
2 fed hvidløg, presset
3 citroner
100 g valnøddekerner (Kan undlades)
1/2 tsk salt
sort peber, friskkværnet

Evt. top eventuelt med hakket forårsløg

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog quinoa efter anvisningen på pakken (3 dl quinoa / 4,5 dl vand)
  2. Pil løgene og skær dem i halve på tværs af ringene. Snit løgene i tynde halvmåde-ringe.
  3. Skær fenniklen i kvarte på langs og skær dem dernæst i tynde skiver på tværs. Læg den grønne top til side, til topping.
  4. Hak valnøddekernerne groft.
  5. Sauter løg og hvidløg i olivenolie til de knapt begynder at tage farve og karamellisere (se evt. nedenstående film). Det tager ca. 8 minutter. Krydr med salt og peber, tilsæt fenniklen og en sjat olivenolie mere. Sauter videre til fenniklen er mør.
  6. Tilsæt den kogte quinoa og steg det hele kort igennem. Tilsæt citronsaften (5 spsk), de hakkede valnødder og vend quinoen igennem.
  7. Smag til / juster med olivenolie, salt, peber og citronsaft.
  8. Server quinoaen med citronbåde på siden, så man kan presse mere citronsaft over den, hvis man har lyst til det.
  9. Top med den grønne del fra fenniklen. Du kan evt. også toppe med lidt snittet forårsløg.
  10. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Bryder du dig ikke om fennikel, kan den sagtens undlades.

Quinoa opskrift med masser af smag

Løg, fennikel, masser af citronsaft og valnøddekerner, giver den ellers ret smagsneutrale quinoa et pep.

Foretrækker det, kan du forenkle opskriften? Følg opskriften, men undlad fennikel og nødder. Opskriften er fortsat skøn.

quinoa-opskrift-ingredienser-lagt-frem

Watch on YouTube

Masser af citronsaft i Quinoa opskriften

Jeg elsker, at bruge citronsaft i min madlavning. For mig får næsten enhver ret et løft, ved at tilføje lidt syrlighed i form af citronsaft... eller i nogle tilfælde vineddike. Den bidrager både med friskhed men 'løfter' også retten ved at give dybde til smagen. Prøv og se om du har det som mig.

quinoa-opskrift-med-masser-af-citronsaft-citoner-lagt-pa-raekke

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram