Denne lækre salat med asparges markerer begyndelsen på sommeren for mig.
Asparges er i sæson fra slut april til juni og kan tilberedes på utallige måder, men uanset hvilken tilberedningsmetode man vælger, er resultatet altid en skøn spise.
I den her salat har jeg valgt at råstege aspargesene i smør nogle få minutter. Efter de er blevet afkølet, blander jeg dem med blød, cremet avocado, ovnbagte tomater, velsmagende parmesanost og ikke mindst sprød parmaskinke. Som prikken over i'et tilføjer jeg rigeligt med olivenolie og friskpresset citronsaft. Det er den perfekte ret til en sommerdag!
Mens vi selv nød salaten som tilbehør til vores aftensmad, blev vi enige om, at den også sagtens kunne fungere som en mættende måltidssalat. En måltidssalat til enten frokost eller aftensmad. Server den med lidt brød på siden, og vupti - så har du en fuldendt måltidssalat.
Bemærk at der, under opskriften på salaten med råstegte asparges, er en film, der viser fremgangsmåden.
Her finder du en oversigt over alle mine sommersalater: Opskrifter på sommersalater
Bag eventuelt tomaterne dagen før og sæt dem på køl, klar til brug. Sørg dog for, at tomaterne har stuetemperatur, når du bruger dem i salaten. Du kan intensivere smagen at tomat, hvis du drysser dem med en anelse sukker, inden de bages. Udover sukker, skal de også krydres med salt og peber. Endelig skal de dryppes med olivenolie.
Nedenfor finder du en film, hvor du måske kan få lidt tips? Ved du ikke hvordan man frigører en avocado for skræl og sten? Så kan du se det i filmen. Her viser jeg også, hvad jeg mener med at skære aspargesene i meget skrå snit. Nedenfor ser du aspargesene, hvor de er skåret skråt.
Grønne asparges er typisk i sæson i Danmark fra slutningen af april til juni. Sæsonen kan variere lidt afhængigt af vejret, men dette tidsrum giver ofte de bedste og mest smagfulde grønne asparges. Det er altid en god idé at købe dem, når de er i sæson, da de ikke blot er friskere og mere smagfulde, men ofte også mere overkommelige i pris.
Less is more er en af mine favoritsætninger, når det kommer til mad. For det er ofte det helt simple, der smager så forbandet godt. Tænk bare på at dyppe et stykke godt brød i lidt olivenolie, med lidt salt eller lidt revet parmesanost. Uhm!
En af mine favorit 'less is more' opskrifter med grønne asparges, er den helt klassiske opskrift. Aspargesene koges, tilføj en klat smør, der langsomt smelter over de varme asparges og så lidt salt og peber. Så er det tid til at nyde!
I den her opskrift, har jeg valgt at råstege de grønne asparges. Ganske kort tid. De har fortsat bid og farven er bevaret. I andre tilfælde vælger jeg at bruge asparges rå i salater. For man kan sagtens spise rå asparges. Hvis du ikke har prøvet det før, så må du endelig prøve. De har en delikat smag, der er mild og let bitter. Det er vigtigt,, at du finder nogle asparges, der er helt friske.
Det gode ved asparges er, at de kan tilberedes på mange forskellige måder. De kan…