Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med råstegte grønne asparges, avocado & parmesan

Salat med råstegte grønne asparges, avocado & parmesan

En dejlig sommersalat med asparges

Denne lækre salat med asparges markerer begyndelsen på sommeren for mig.

Asparges er i sæson fra slut april til juni og kan tilberedes på utallige måder, men uanset hvilken tilberedningsmetode man vælger, er resultatet altid en skøn spise.

Råstegte asparges

I den her salat har jeg valgt at råstege aspargesene i smør nogle få minutter. Efter de er blevet afkølet, blander jeg dem med blød, cremet avocado, ovnbagte tomater, velsmagende parmesanost og ikke mindst sprød parmaskinke. Som prikken over i'et tilføjer jeg rigeligt med olivenolie og friskpresset citronsaft. Det er den perfekte ret til en sommerdag!

Aspargessalat som måltidssalat

Mens vi selv nød salaten som tilbehør til vores aftensmad, blev vi enige om, at den også sagtens kunne fungere som en mættende måltidssalat. En måltidssalat til enten frokost eller aftensmad. Server den med lidt brød på siden, og vupti - så har du en fuldendt måltidssalat.

Bemærk at der, under opskriften på salaten med råstegte asparges, er en film, der viser fremgangsmåden.

Vil du kigge på andre salatopskrifter?

Her finder du en oversigt over alle mine sommersalater: Opskrifter på sommersalater

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med råstegte grønne asparges, avocado & parmesan

(4 personer)
3-4 stk avocadoer, modne
500 g asparges, grønne (2 bundter)
700 g tomater (16 blommetomater)
70-140 g parmaskinke (= 1-2 pakker)
40 g parmesanost, frisk
2 stk citroner
20 g smør
Olivenolie
Salt & friskkværnet sort peber
1/4 tsk sukker, evt. (se tomat tip nedenfor)

Bag eventuelt tomaterne dagen før og sæt dem på køl, klar til brug. Sørg dog for, at tomaterne har stuetemperatur, når du bruger dem i salaten. Du kan intensivere smagen at tomat, hvis du drysser dem med en anelse sukker, inden de bages. Udover sukker, skal de også krydres med salt og peber. Endelig skal de dryppes med olivenolie.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Allerførst! Alt efter størrelsen på tomaterne, så skær dem i halve (hvis cherry tomater) eller kvarte (hvis blommetomater). Fordel dem, med skæresiden opad, på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt, peber og sukker. Dryp med olivenolie. Bag tomaterne 1 time og 20 minutter i ovnen ved 160 grader (jeg brugte ikke varmluft). Stil dem til side til afkøling.
  2. Skru varmen op til 200 grader. Når den er 200 grader så sæt parmakinken, som er fordelt på en bageplade beklædt med bagepapir, ind i ovnen. Bag skiverne af parmaskinke i 6 min - eller til de er sprøde (hold øje og husk at de sprøder yderligere op, når de køler af)
  3. Hvis aspargsene har træede ender, brækkes de af. Snit hver asparges med så skrå snit som muligt (se film nedenfor). På denne måde får du apargesdele der dels er mere ensartet i størrelsen (stegning), dels ser smukke ud. Steg dem i smør på en pande ved relativ høj varme 3 minutter. Krydr dem med salt og peber. Sæt dem til side og lad dem køle af.
  4. Frigør avocadoerne for skræl og sten (se film nedenfor). Skær dem i skiver og dryp dem med lidt citronsaft (så de ikke bliver brune)
  5. Hak den sprøde parmaskinke i mindre stykker med en kniv. Så fordeles den gode smag bedre i salaten.
  6. Fordel alle ingredienserne på nær parmaskinken og parmesanost, på et serveringsfad/skål.
  7. Dryp med en blanding af olivenolie, citronsaft, salt & peber.
  8. Top med den sprøde parmaskinke og parmesanost i skåret i flager (brug en kartoffelskræller). Du kan også rive parmesanosten på et rivejern, hvis du foretrækker det.

Tip til opskriften:

  • Du kan intensivere smagen at tomat, hvis du drysser dem med en anelse sukker, inden de bages. Udover sukker, skal de også krydres med salt og peber. Endelig skal de dryppes med olivenolie.

Salat med råstegte asparges - se film

Nedenfor finder du en film, hvor du måske kan få lidt tips? Ved du ikke hvordan man frigører en avocado for skræl og sten? Så kan du se det i filmen. Her viser jeg også, hvad jeg mener med at skære aspargesene i meget skrå snit. Nedenfor ser du aspargesene, hvor de er skåret skråt.

asparges der skal bruges til salat med asparges vist helt fint snittet på skrå

Asparges snittet på skrå. Skålen er fra min webshop. Den er fra BadAss Ceramics og er en dyb middagstallerken.

Watch on YouTube

Hvornår er grønne asparges i sæson i Danmark?

Grønne asparges er typisk i sæson i Danmark fra slutningen af april til juni. Sæsonen kan variere lidt afhængigt af vejret, men dette tidsrum giver ofte de bedste og mest smagfulde grønne asparges. Det er altid en god idé at købe dem, når de er i sæson, da de ikke blot er friskere og mere smagfulde, men ofte også mere overkommelige i pris.

Grønne asparges med smør, salt & peber

Less is more er en af mine favoritsætninger, når det kommer til mad. For det er ofte det helt simple, der smager så forbandet godt. Tænk bare på at dyppe et stykke godt brød i lidt olivenolie, med lidt salt eller lidt revet parmesanost. Uhm!

En af mine favorit 'less is more' opskrifter med grønne asparges, er den helt klassiske opskrift. Aspargesene koges, tilføj en klat smør, der langsomt smelter over de varme asparges og så lidt salt og peber. Så er det tid til at nyde!

Kan man spise rå asparges?

I den her opskrift, har jeg valgt at råstege de grønne asparges. Ganske kort tid. De har fortsat bid og farven er bevaret. I andre tilfælde vælger jeg at bruge asparges rå i salater. For man kan sagtens spise rå asparges. Hvis du ikke har prøvet det før, så må du endelig prøve. De har en delikat smag, der er mild og let bitter. Det er vigtigt,, at du finder nogle asparges, der er helt friske.

Aspargesopskrifter

Det gode ved asparges er, at de kan tilberedes på mange forskellige måder. De kan…

  • Koges
  • Grilles
  • Råsteges
  • Dampes
  • Anvendes rå

 

asparges der skal bruges til salat med asparges linet op på et sort træbord

Grønne asparges

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss Fad

Aspargessalaten er serveret i et fad fra BadAss Lounge. Det er håndlavet i stentøj. Det smukke fad fås i to farver: 'Blackish' og 'Rust'.

Salatbestikket er fra Saladini Cutlery.

Begge dele fås i min shop. Se nedenfor.

BadAss fad til tapas & andre småretter  <br>GRITTY Sharing Platter

BadAss fad til tapas & andre småretter
GRITTY Sharing Platter

898 DKK
2 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram