Den her lækre burrata salat med ovnbagte tomater, ovnbagte aubergineskiver, oliven, ristede pinjekerner og basilikum er et 'match made in heaven'. Vel at mærke den italienske 'heaven'.
Hvis du, ligesom jeg, er vild med det italienske køkken, må du prøve at lave denne salat med burrata.
Salaten smager dejligt serveret lun.
Foretrækker du det, kan du lave burrata salaten en dag eller to før, du skal servere den. Læs mere længere nede på siden.
Jeg bruger selv denne opskrift som en forret sommetider eller som et let måltid. En portion af denne burrata salat med et stykke godt stenbagt brød og et glas rødvin… behøver jeg at sige mere?
Jeg møder ofte folk, der rynker på næsen ved tanken om aubergine. Det er typisk folk, der har fået serveret aubergine, der ikke er tilberedt nok. Det er ikke en god oplevelse.
Heldigvis har jeg overbevist mange om at prøve denne skønne frugt igen (ja, det er en frugt). Denne gang med en aubergineopskrift, hvor auberginen er tilberedt korrekt. For så har den sin egen unikke milde smag, der er helt fantastisk.
Jeg har modtaget mange beskeder fra folk med "tak - det er din skyld, at jeg er gået fra aubergine-hader til aubergine-elsker". Jeg bliver så glad hver gang. Helt ind i mit aubergine-hjerte.
Nå, nok snak! Nu må du hellere komme i gang med at lave denne salat med burrata. God fornøjelse.
Bedste hilsner,
Dominique
Skal du bruge burrata salaten til en gæstemiddag, kan du sagtens lave den dagen før, du skal servere den.
Du kan:
Faktisk kan du samle hele salaten, inklusive dressing, på nær de ristede pinjekerner og burrataosten. Den vil blot trække smag, mens den står på køl. Husk dog at tage salaten ud af køleskabet, så den når at få stuetemperatur, før du serverer den. Lige før du serverer den, topper du den med burrata, ristede pinjekerner og basilikumblade.
Sørg for at bage aubergineskiverne, til de er møre og gyldne. Kig, smag, duft - brug dine sanser til at vurdere, om de er færdige.
På fotoet her ser du, hvordan aubergineskiver ser ud, når de er færdige og klar til brug i burrata salaten.
Bryder du dig ikke om burrata, eller kan du ikke lige få fat på den? Så kan du sagtens bruge en mozzarella i stedet. Den vil også passe perfekt til den her salat med bagte grøntsager.
Mozzarella er en frisk, strækbar ost oprindeligt fra Italien. Den mest kendte version er lavet af bøffelmælk, men det er også almindeligt at finde mozzarella lavet af komælk. Her er nogle ting, der kendetegner mozzarella:
Burrata er en italiensk ost, der ligner mozzarella, men den har nogle væsentlige forskelle:
Så selvom begge oste har deres oprindelse i Italien og deler nogle fællestræk, giver de forskellige smagsoplevelser og bruges på forskellige måder i madlavning.
Se alle mine sommersalater her.