Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Burrata salat med ovnbagte tomater & aubergine

Burrata salat med ovnbagte tomater & aubergine

Italiensk inspireret opskrift på salat med burrata

Den her lækre burrata salat med ovnbagte tomater, ovnbagte aubergineskiver, oliven, ristede pinjekerner og basilikum er et 'match made in heaven'. Vel at mærke den italienske 'heaven'.

Hvis du, ligesom jeg, er vild med det italienske køkken, må du prøve at lave denne salat med burrata.

Lun salatopskrift

Salaten smager dejligt serveret lun.

Foretrækker du det, kan du lave burrata salaten en dag eller to før, du skal servere den. Læs mere længere nede på siden.

Burrata salat som forret

Jeg bruger selv denne opskrift som en forret sommetider eller som et let måltid. En portion af denne burrata salat med et stykke godt stenbagt brød og et glas rødvin… behøver jeg at sige mere?

Bryder du dig ikke om aubergine?

Jeg møder ofte folk, der rynker på næsen ved tanken om aubergine. Det er typisk folk, der har fået serveret aubergine, der ikke er tilberedt nok. Det er ikke en god oplevelse.

Heldigvis har jeg overbevist mange om at prøve denne skønne frugt igen (ja, det er en frugt). Denne gang med en aubergineopskrift, hvor auberginen er tilberedt korrekt. For så har den sin egen unikke milde smag, der er helt fantastisk.

Jeg har modtaget mange beskeder fra folk med "tak - det er din skyld, at jeg er gået fra aubergine-hader til aubergine-elsker". Jeg bliver så glad hver gang. Helt ind i mit aubergine-hjerte.

Nå, nok snak! Nu må du hellere komme i gang med at lave denne salat med burrata. God fornøjelse.

Bedste hilsner,
Dominique

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Burrata salat med ovnbagte tomater & aubergine

(4 personer)
3 stk auberginer
800 g tomater, mellemstore
1 stk rødløg
20 stk oliven, sorte med sten
30 g pinjekerner
1 bundt basilikum, grøn
1-2 stk burrata
Olivenolie, til at pensle aubergineskiverne med
Sukker, lille drys til tomaterne
Salt & friskkværnet sort peber
 
 

Dressing: ,
Burrata salat med ovnbagte tomater & aubergine

(4 personer)
5 spsk olivenolie
2 spsk balsamico eddike, hvid
1 fed hvidlløg, presset
1 tsk salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Se film med fremgangsmåden nederst på siden!
  2. Skær auberginerne i 1,5 cm tykke skiver og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pensl aubergineskiverne med olivenolie og krydr dem med salt og peber.
  4. Skær tomaterne i kvarte (eller halve hvis de ikke er så store). Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend den overskårne side opad.
  5. Dryp tomaterne med olivenolie og krydr dem med salt og peber. Giv dem et lille drys sukker - det fremmer sødmen i tomaterne.
  6. Bag aubergineskiverne og tomaterne (i kvarte eller halve) ved 190 grader varmluft. Hold øje. Tomaterne er færdige efter en halv times tid, og aubergineskiverne efter ca. 45 minutter. Aubergineskiverne skal være let gyldne og gennembagte/møre. Jeg vender mine auberginer halvvejs igennem.
  7. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  8. Udsten olivenene og halver dem.
  9. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande ved middel varme.
  10. Halver rødløget og skær det i tynde halve ringe.
  11. Nips blade af basilikum til at toppe salaten med. Du kan også skære nogle af bladene i strimler og blande dem i salaten.
  12. Når de bagte aubergineskiver og tomatbåde er afkølet lidt, men fortsat lune, kan du samle salaten.
  13. Fordel aubergineskiver, tomatbåde, rødløg og oliven i en serveringsskål eller på et fad. Top med de ristede pinjekerner. Læg en burrata (eller to - op til dig) på toppen af salaten og pynt med basilikumblade. Hæld dressingen over salaten.

Tip til opskriften:

  • Du kan lave det meste af salaten dagen før, du skal servere den. Se længere nede på siden her.

Salatopskriften kan laves dagen før

Skal du bruge burrata salaten til en gæstemiddag, kan du sagtens lave den dagen før, du skal servere den.

Du kan:

  • Tilberede de ovnbagte tomater og aubergineskiver
  • Piske dressingen sammen

Faktisk kan du samle hele salaten, inklusive dressing, på nær de ristede pinjekerner og burrataosten. Den vil blot trække smag, mens den står på køl. Husk dog at tage salaten ud af køleskabet, så den når at få stuetemperatur, før du serverer den. Lige før du serverer den, topper du den med burrata, ristede pinjekerner og basilikumblade.

Bagte aubergineskiver i salat med burrata

Sørg for at bage aubergineskiverne, til de er møre og gyldne. Kig, smag, duft - brug dine sanser til at vurdere, om de er færdige.

På fotoet her ser du, hvordan aubergineskiver ser ud, når de er færdige og klar til brug i burrata salaten.

 

ovnbagte aubergineskiver ses på rad og række på bageplade beklædt med bagepapir. I baggrunden ses et vindue med grøn baggrund og et sort morter, til at støde krydderier. Aubergineskiverne skal bruges til en salat med burrata.

Møre, gyldne aubergineskiver.

Watch on YouTube
en salat med ovnbagte grøntsager der er pyntet med basiliku ses i en rustik sort keramikskål. På toppen af salaten ligger en burrata ost. Der er dråber af olivenolie på. Skålen står på et sort rustikt træbord. Ved siden at salaten ligger et salatbestik med træskaft.

Salat med burrata

Hvilken ost kan jeg bruge i stedet for burrata?

Bryder du dig ikke om burrata, eller kan du ikke lige få fat på den? Så kan du sagtens bruge en mozzarella i stedet. Den vil også passe perfekt til den her salat med bagte grøntsager.

Hvad er forskellen på burrata ost og mozzarella ost?

Mozzarella ost:

Mozzarella er en frisk, strækbar ost oprindeligt fra Italien. Den mest kendte version er lavet af bøffelmælk, men det er også almindeligt at finde mozzarella lavet af komælk. Her er nogle ting, der kendetegner mozzarella:

  • Tekstur: Fast og elastisk, strækbar når den er frisk og smeltet.
  • Smag: Mild, delikat og let mælkeagtig.
  • Anvendelse: Bruges ofte på pizzaer, i salater (f.eks. Caprese salat), i sandwich og som topping på forskellige retter.
Burrata ost:

Burrata er en italiensk ost, der ligner mozzarella, men den har nogle væsentlige forskelle:

  • Tekstur: Ydersiden ligner mozzarella og er fast og elastisk, men indersiden er blød, cremet og flydende, da den er fyldt med stracciatella (strimler af mozzarella blandet med fløde).
  • Smag: Mere kompleks og rigere end mozzarella på grund af den cremede indre, med en luksuriøs, smøragtig smag.
  • Anvendelse: Typisk serveret som forret eller i salater, ofte med en simpel tilbehør som tomater, friske krydderurter og en god olivenolie, så ostens smag og tekstur kan stå i centrum.
Sammenligning af mozzarella ost og burrata
  • Tekstur: Mozzarella er gennemgående fast og strækbar, mens burrata har en fast ydre og en cremet, flydende indre.
  • Smag: Mozzarella har en mildere smag, mens burrata er rigere og mere smøragtig.
  • Brug: Mozzarella er mere alsidig og bruges bredt i madlavning, mens burrata ofte serveres kold og hel for at fremhæve dens unikke tekstur og smag.

Så selvom begge oste har deres oprindelse i Italien og deler nogle fællestræk, giver de forskellige smagsoplevelser og bruges på forskellige måder i madlavning.

Se alle mine sommersalater her.

 

 

 

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look

Burrata salaten er serveret i en keramikskål fra webshoppen. Egenlig er det en dyb tallerken, men jeg bruger den ofte som en salatskål. Den er fra mærket BadAss Ceramics. Farven hedder 'blackish'. Salatbestikket er italiensk, med håndtag i toscansk oliventræ.

BadAss Dyb Middagstallerken – <br>FLOW Dinner Plate Bowl

BadAss Dyb Middagstallerken –
FLOW Dinner Plate Bowl

339 DKK
4 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Kvadratisk dækkeserviet jute - Ib Laursen

Kvadratisk dækkeserviet jute - Ib Laursen

49 DKK
Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

49 DKK
4 Farver
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram