Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Bruschetta med hestebønnetapenade

Bruschetta med hestebønnetapenade

Himmelske bruschetta hapsere! Overrask dine gæster med de hapsere, som de (nok) aldrig har fået før.

Bruschetta opskrift med hestebønnetapenade. Hvorfor nu det? Min dejlige mor kom fra England, så jeg er vokset op med at få ‘broad beans’, altså hestebønner. Jeg husker dem som udkogte ‘melposer’ (for de blev kogt alt for længe) og jeg brød mig bestemt ikke om dem som barn.

I dag er det en af mine favoritspiser og særligt i denne version, hvor de spises rå. Tro mig, de her bruschetta smager himmelsk. Jeg serverer dem ofte som en velkomstsnack til vores gæster. Nogle små skiver letristet brød og morteren på bordet. Så kan folk hver især lave deres bruschetta. Det er et hit!

Hvis du støder på hestebønner (friske), så må du altså give den her opskrift et prøv.

 

Prøv også: Edamame 'spread' med ristede sesamfrø, chiliflager og smuldret fetaost

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Bruschetta med hestebønnetapenade

(4 personer)
150 g bælgede hestebønner (svarer til ca. 16-18 hele hestebønner)
1 spsk mynteblade efter smag (jeg brugte ca. hvad der svarer til 1 spsk hakket mynteblade)
30 g parmesanost, friskrevet
1 fed hvidløg
1/4 citron, saften fra
olivenolie
1/4 tsk salt
sort peber, friskkværnet
godt brød

Hestebønner kan til forskel fra andre bønner spises rå. Vælger du at fjerne hinden på hver enkel bønne, så skal du købe det dobbelte, altså 35-40 hele hestebønner.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Bælg hestebønnerne. Dernæst skal du tage stilling til, om du vil beholde hinden på hver enkel bønne eller ej. Jeg beholdt hinden på. Er bønnerne meget store, kan hinden være lidt sej og da er det bedst at fjerne dem. Blancher dem evetuelt, så er hinden nemmere at fjerne.
  2. Kom salt, hvidløg og mynteblade i en morter og stød til en homogen masse. Alternativt kan du sagtens bruge en blender.
  3. Tilsæt dernæst bønnerne og stød videre, igen til en nogenlunde homogen masse.
  4. Tilsæt citronsaften og friskrevet parmesanost. Rør det hele sammen alt imens du tilsætter olivenolie, indtil tapenaden har en tilpas konsistens.
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Server tapenaden på små tynde skiver ristet brød, eller stil hele morteren på borden, med brød på side. Så kan folk selv lave deres hapsere.
  7. God fornøjelse

Hestebønner til bruschettaa

Hestbønner til bruschetta opskrift

Hestebønner kan til forskel fra andre bønner spises rå. De indeholder ikke de samme giftstoffer, som havebønner. Jeg køber dem hos min lokale grønthandler, når de er i sæson. De mindre spæde hestebønner kan have en temmelig sej hinde. Den kan du i så tilfælde fjerne. Blancher dem, det letter processen, når du skal fjerne hinden. Vælger du at fjerne hinden på hver enkel bønne, så skal du købe det dobbelte, altså 35-40 hele hestebønner. Selv går jeg efter de mere spæde (du kan mærke på hestebønnen om bønnen er meget stor - undgå dem) hestebønner og bruger dem med hinde. Så får man også nogle vigtige fiber med.

 

 

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram