Bruschetta opskrift med hestebønnetapenade. Hvorfor nu det? Min dejlige mor kom fra England, så jeg er vokset op med at få ‘broad beans’, altså hestebønner. Jeg husker dem som udkogte ‘melposer’ (for de blev kogt alt for længe) og jeg brød mig bestemt ikke om dem som barn.
I dag er det en af mine favoritspiser og særligt i denne version, hvor de spises rå. Tro mig, de her bruschetta smager himmelsk. Jeg serverer dem ofte som en velkomstsnack til vores gæster. Nogle små skiver letristet brød og morteren på bordet. Så kan folk hver især lave deres bruschetta. Det er et hit!
Hvis du støder på hestebønner (friske), så må du altså give den her opskrift et prøv.
Prøv også: Edamame 'spread' med ristede sesamfrø, chiliflager og smuldret fetaost
Hestebønner kan til forskel fra andre bønner spises rå. Vælger du at fjerne hinden på hver enkel bønne, så skal du købe det dobbelte, altså 35-40 hele hestebønner.
Hestebønner kan til forskel fra andre bønner spises rå. De indeholder ikke de samme giftstoffer, som havebønner. Jeg køber dem hos min lokale grønthandler, når de er i sæson. De mindre spæde hestebønner kan have en temmelig sej hinde. Den kan du i så tilfælde fjerne. Blancher dem, det letter processen, når du skal fjerne hinden. Vælger du at fjerne hinden på hver enkel bønne, så skal du købe det dobbelte, altså 35-40 hele hestebønner. Selv går jeg efter de mere spæde (du kan mærke på hestebønnen om bønnen er meget stor - undgå dem) hestebønner og bruger dem med hinde. Så får man også nogle vigtige fiber med.