Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Blomkålssalat med friske ærter & créme fraiche dressing

Blomkålssalat med friske ærter & créme fraiche dressing

Dejlig crunchy blomkålssalat

Jeg ved ikke, hvordan du har det med blomkål? Jeg kan spise blomkål, som andre spiser æbler og synes den er fantastisk i salater.

Her får du en skøn kålsalat med sprød blomkål, søde sprøde saftige ærter & salatløg. Den her blomkålssalat kombineret med den salte og cremede fetadressing er så godt!

Savner du inspiration til andre salater med blomkål, så tjek salat med belugalinser og masser af grønt. Her vil du sagtens kunne tilføje blomkål og andet grønt, som du er særlig glad for.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Blomkålssalat med friske ærter & créme fraiche dressing

(4 personer)
1 blomkål
450 g friske ærter i bælg
1/2 salatløg
200 g fetaost
 
 

Dressing,
Blomkålssalat med friske ærter & créme fraiche dressing

(4 personer)
5 spsk olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg, presset
1 tsk sirup
1,5 tsk Dijon sennep
1 tsk salt
sort peber, friskkværnet
5 spsk crème fraiche 9 % (eller den procent, som du foretrækker)
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær blomkålen i tynde skiver, for sidenhen at smuldre/skære den i små stykker.
  2. Bland halvdelen af blomkålen med dressingen og anret den på et fad.
  3. Fordel resten af blomkålen ovenpå (ser pænere ud, fremfor at blande al blomkålen med dressingen).
  4. Skær salatløget i tynde halve ringe.
  5. Ærterne bælges. Fordel ærter og salatløg på blomkålen og top med smuldret feta.

Tip til opskriften:

  • Pynt eventuelt blomkålssalaten med tusindfryd, det ser så fint ud (se foto)

Blomkål til blomkålssalat

Blomkålssalat, eller blot en salat med blomkål i, er ikke en salat, som man ser så ofte på middagsbordet. Det er en skam. Selv elsker jeg blomkål og spiser den tit som en aftensnack. Små buketter i en skål og der går ikke mange minutter før de er væk. Det gjaldt også, da vores børn var små - og da var det ikke mig, der tømte skålen.

I salat, synes jeg blomkål egner sig bedst, hvis det bliver skåret små i mundrette stykker... eller endda mindre. Sommetider river jeg endda blomkålen på den grove side af rivejernet, så fordeles blomkålen fint i salaten. Måske et fif, som du kan bruge?

Vidste du at...

På Salatbodens YouTube-kanal, finder du en masse film, med fremgangsmåden på mange af mine opskrifter.

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram