Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Grøn salat med citron og parmesan – nem, hurtig og fuld af smag

Grøn salat med citron og parmesan – nem, hurtig og fuld af smag

Grøn salat med citron og parmesan der passer til det meste

Enkelheden er hele pointen i den her salat.
Det er bare spæde, friske salatblade – men dressingen gør hele forskellen. En blanding af en rigtig god olivenolie, masser af citronsaft og revet parmesan giver en syrlig, salt og cremet smag, der klæder stort set alt.

Og som prikken over i’et: ristede pinjekerner. De giver varme, fedme og crunch – og tager kun få minutter at lave på en tør pande.

Salat på kun 10 minutter

Salaten er klar på 10 minutter, og den passer godt til det meste som tilbehør. Og selvom den er enkel, føles den aldrig kedelig. Tværtimod – det er sådan en, man laver igen og igen, fordi den bare fungerer.

Citrondressing med parmesan gør hele forskellen

Dressingen binder det hele sammen og løfter salaten til noget, der bare smager af meget mere. Brug en god olivenolie, og vær ikke nærig med parmesanen – det er netop kombinationen af det syrlige og det salte, der gør salaten så vanedannende.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Grøn salat med citron og parmesan – nem, hurtig og fuld af smag

(4 personer)
50 g pinjekerner
300 g Baby salatmix
100-150 g frisk parmesan
6 spsk Olivenolie
1-2 saftig citron
Salt og friskkværnet sort peber

Vil du spare tid, så kan du købe baby-salatmix, der er skyllet og klar til brug.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande – hold øje med dem hele tiden!
  2. Skyl og slyng salaten, medmindre du har købt en, der er skyllet og klar til brug.
  3. Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber i en stor skål og smag den til.
  4. Riv parmesanen på den fine side af rivejernet og bland den i dressingen.
  5. Vend forsigtigt salaten sammen med dressingen og anret den på et serveringsfad.
  6. Riv ekstra parmesan over salaten.
  7. Hak pinjekernerne groft og drys dem over salaten.

Tip til opskriften:

  • Den bedste måde at smage dressingen til, er med lidt salatblade med i smagsprøven – så kan du bedre vurdere, om der er den rette balance mellem syre, salt og parmesan.
  • Juster selv mængden af parmesan og citronsaft i dressingen – jeg foretrækker den syrlig og med ekstra meget parmesan :)
Watch on YouTube

Du kan se en oversigt over alle opskrifter her

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Salatbog fra Salatboden

Jeg har samlet nogle af mine favoritsalater i en bog, som du finder i min webshop.
Du kan vælge at få den signeret, hvis du ønsker det.
Bogen kan også købes hos online boghandlere (som fx Saxo) og i fysiske boghandlere.
Klik nedenfor for at læse mere.

Salatbestik med skaft i oliventræ

Det smukke salatbestik med skaft i oliventræ, som du ser brugt her i opskriften, er også fra min webshop.
Du finder det lige herunder 👇

Kogebog: Opskrifter fra Salatboden – Dominique Kørvell

Kogebog: Opskrifter fra Salatboden – Dominique Kørvell

295 DKK
2 Med/Uden signature
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Sennepsfrø, Brune | Økologisk | 60 g

Sennepsfrø, Brune | Økologisk | 60 g

39 DKK
Sumac | Økologisk | 35 g

Sumac | Økologisk | 35 g

39 DKK
Sesamfrø, sorte | Økologisk | 90 g

Sesamfrø, sorte | Økologisk | 90 g

39 DKK
Falafel Krydderiblanding | Økologisk - Klar til brug | 40 g

Falafel Krydderiblanding | Økologisk - Klar til brug | 40 g

44 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram