Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med rødbeder på bund af yoghurt

Salat med rødbeder på bund af yoghurt

Herlig salat med rødbeder, der er revet og lagt på en bund af yoghurt. Yoghurt der er rørt op med hvidløg og salt. Og så lidt knas på toppen i form af ristede salte mandler.

Kombinationen af de to ting - rå rødbeder og yoghurtbund - bliver en smovset en af slagsen. Altså en smovset salat på den gode måde.

Hurtig hverdagssalat med rødbeder

Det bedste af det hele?

Den tager ingen tid at lave. Giv rødbedesalaten et prøv. Er du ikke til rå rødbeder? Så kig lidt længere nede på siden, hvor jeg kommer med et par forslag til variationer på rødbedeopskriften.

Prøv også: Rødbedecarpaccio med salatristede mandler & parmesanost

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser - salatdelen,
Salat med rødbeder på bund af yoghurt

(4 personer)
800 g rødbeder, rå
100 g salat, spæd (jeg brugte 50 g spæd / 50 g rucola)
1/2 stk citron, saften herfra
1/2 spsk olivenolie
Sort peber, friskkværnet
80 g mandler, saltede - fremgangsmåde følger
2 tsk salt (fint) til mandlerne
1 spsk vand, til mandlerne
 
 

Ingredienser - yoghurtbund,
Salat med rødbeder på bund af yoghurt

(4 personer)
250 g yoghurt, græsk - den % du foretrækker. Jeg brugte 10%
1 fed hvidløg (lille fed)
1/2 tsk salt - smag til
1/2 tsk Dijon sennep (kan undlades)

Smag yoghurten til med salt, inden du fordeler den på serveringsfadet.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen, 150 grader
  2. Rør vand og salt sammen til mandlerne. Vend mandlerne heri. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Undlad at få overskydende vand med. Bag dem i ca. 20 minutter - til de er sprøde. Rod lidt rundt i dem, halvvejs igennem bagetiden.
  3. Lad dem køle af og hak dem groft. Læg dem til side.
  4. Bland ingredienserne til yoghurtbunden. Sæt den på køl.
  5. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet. Et par gummihandsker er en god ide, de rødbederne afgiver meget farve.
  6. Fordel den færdigblandede yoghurt på bunden af sereveringsfadet - brug en spiseske (se film nedenfor)
  7. Fordel den revne rødbede på yoghurtbunden.
  8. Rens, skyl og slyng den spæde salat (og evt. rucola). Dryp med olivenolie og saften fra en halv citron. Krydr med lidt friskkværnet sort peber. Vend den spæde salat forsigtigt, så olie, citron og peber fordeles. Læg dernæst den spæde salatblanding oven på den revne rødbede.
  9. Top med de grofthakkede mandler og server!

salat-med-revet-raa-roedbeder-lagt-paa-bund-af-yoghurt-med-hvidloeg-set-taet-paa

Her får du lidt ideer, til variationer på rødbedesalaten

Med udgangspunkt i ovenstående salat, kan du snildt liste lidt ændringer ind. Se blot her...

 

Lun rødbedesalat

Hvis du ikke bryder dig om rå rødbeder, så kan du servere dem tilberedt i stedet.

Følg rødbedeopskriften ovenfor, bortset fra rødbededelen. Kog i stedet rødbederne med skræl i saltet vand (salt som var det havvand) i en times tid, eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl dem i koldt vand. Når de er kølet lidt af, så gnub skrællen af. Skær dem i tern eller små stave og fordel dem på yoghurtbunden.

 

Revet rødbeder

Her i opskriften har jeg revet rødbederne på den grove side af et rivejern. Det er en hurtig løsning. Og det bliver lækkert. Men vil du gerne have en version, der er ekstra sprød, så se her...

 

Ekstra sprød salat med rødbeder

Vil du have ekstra crunch til salaten? Så skær de rå rødbeder i fine stave i stedet for at rive dem. Læg dernæst rødbedestavene i isvand 15-30 minutter. Dryp dem af / dup dem tørre med køkkenrulle og brug dem i salaten.

 

Yoghurt med revet peberrod

Same, same - but SO different. Byt hvidløg ud med revet peberrod i yoghurten og vupsi - du har en salat med rødbeder, der smager meget anderledes.

Watch on YouTube

Opskrifter med rødbeder

Jeg elsker den smukke rodfrugt, rødbede! Den smager godt og win win - den er sund. Jeg er langt fra færdig med at lægge opskrifter op med rødbeder (ting tager tid), men stille og roligt får jeg dem tilføjet. Her er hvad jeg typisk bruger rødbeder til - og nogle af opskrifterne har jeg lagt op - så der kan du bare trykke på linket, hvis du er fristet...

  • Salat med gulerødder, æbler & peberrodsdressing
  • Rødbedecarpaccio med saltristede mandler & flager af parmesanost
  • Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner
  • Cunchy råkost med rødbeder & rødkål
  • Alle de andre salater med rødbede, som jeg endnu ikke har fået tilføjet.
  • I smoothie. F.eks. blender jeg ofte: ingefær, æble, citronskive med skræl, rødbede (rå) & vand - mums
  • Presset rødbedesaft

roedbeder-til-roedbedesalat-lagt-paa-bord-med-blomst

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram