Sprød rødbedesalat med rucola og saltristede græskarkerner er en salat, der bliver lavet igen og igen her i huset. Og det er ikke uden grund.
“Uhm! – Den her rødbedesalat smager altså SÅ godt" udbrød vores yngste søn sidst jeg lavede den. Og den er virkelig god!
Så hvis du er klar til en super enkel og lækker salat, med kun tre ingredienser? Så skal du prøve den her nemme rødbedesalat til aftensmad.
Søde og sprøde rødbeder, pebret rucola og saltristede græskarkerner. Og så lige en sennepsvinaigrette. Det er en skøn kombination.
Prøv også den her dejlige sprøde salat med jordskokker
Jeg plejer at toppe salaten med lidt af de ristede græskarkerner og servere resten i en skål ved siden af. Så kan hver enkel drysse lidt græskarkerner på deres portion.
Når du har skåret rødbederne i stave, så læg dem i en skål med isvand (en skål vand med isklumper i) – mindst 10 minutter og gerne længere tid. Jeg plejer at starte skære rødbederne ud i stave og lægge dem i isvand, hvorefter jeg gør de øvrige ingredienser til rødbedesalaten klar. Så plejer det at passe fint med at rødbederne er blevet lækre sprøde i mellemtiden.
Skræl rødbederne. Skær dem i skiver. Dernæst kan du skære hver skive i fine stave.
Den her salat med rødbeder er så super enkel.
En lækker salat med kun tre ingredienser... og så selvfølgelig en dejlig sennepsvinaigrette til.
Comments are closed.
Kan man lave salaten i forvejen. Tænker på om rødbederne mister sprødhed?
Hej Trine.
Det kan du sagtens. Rødbederne lægger du blot i en pose i køleskabet (efter isbadet), så forbliver de sprøde. Jeg ville dog vente med at samle salaten til lige inden servering. Men det tager kun to minutter, hvis du har gjort de øvrige ingredienser klar: Ristet græskarkernerne og sat dem til side. Pisket dressingen sammen. Renset og skyllet rucolaen, og puttet i en pose i køleskabet. Rigtig god fornøjelse 🙂
KH Dominique
1000 tak. Det vil jeg prøve🙂