Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner

Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner

Sprød rødbedesalat er en skøn og nem salat.

Sprød rødbedesalat med rucola og saltristede græskarkerner  er en salat, der bliver lavet igen og igen her i huset. Og det er ikke uden grund.

“Uhm! – Den her rødbedesalat smager altså SÅ godt" udbrød vores yngste søn sidst jeg lavede den. Og den er virkelig god!

Nem salat til aftensmad

Så hvis du er klar til en super enkel og lækker salat, med kun tre ingredienser? Så skal du prøve den her nemme rødbedesalat til aftensmad.

Søde og sprøde rødbeder, pebret rucola og saltristede græskarkerner. Og så lige en sennepsvinaigrette. Det er en skøn kombination.

Prøv også den her dejlige sprøde salat med jordskokker

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner

(4 personer)
700 g rødbeder
100 g rucola
1 dl græskarkerner
1/2 spsk salt, fint (til de ristede græskarkerner)
2 spsk Vand (til de ristede græskarkerner)

Jeg plejer at toppe salaten med lidt af de ristede græskarkerner og servere resten i en skål ved siden af. Så kan hver enkel drysse lidt græskarkerner på deres portion.

 
 

Dressing,
Sprød rødbedesalat med rucola & saltristede græskarkerner

(4 personer)
5 spsk olivenolie
5 spsk balsamicoeddike, hvid
2 spsk honning (flydende) eller sirup
1 spsk Dijon sennep
1/4 salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader (til græskarkernerne).
  2. Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde stave. Læg dem i isvand, så bliver de dejligt sprøde. Lad dem stå i min. 10 minutter og gerne længere tid.
  3. Imens kan du lave de saltristede græskarkerner. Bland 1/2 spsk fint salt med 2 spsk vand. Tilsæt græskarkernerne og vend dem, så alle kernerne er dækket med det salte vand. Fordel dem (uden vandet fra bunden af skålen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter (el. til de er sprøde). Vend dem en enkelt gang undervejs. Sæt dem til side.
  4. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen. Smag dressingen til. Den skal være let sød og syrlig på samme tid. Husk at græskarkernerne er salte.
  5. Så er du klar til at samle salaten. Afdryp rødbederne og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Vend rødbede og rucola med dressingen. Top med ristede græskarkerner. Hold lidt græskarkerner tilbage og server dem i en lille skål til salaten.
  6. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Den her rødbedesalat smager fantastisk med de sprøde græskarkerner. Hvis du ikke skal servere salaten med det samme, så vent med at toppe med græskarkernerne. Når de får kontakt til salaten, suger de fugt til sig og bliver mindre sprøde. Vent derfor med at tilføje græskarkernerne til rødbedesalat, til sidste øjeblik inden servering. Alternativt, så server græskarkernerne i en skål – så kan alle hver især toppe med kernerne.
  • Hvis du har et mandolinjern, så kan du lave de fine rødbedestave hurtigt, ved at isætte en julienneplade. Har du ikke et mandolinjern og tiden er knap, kan du sagtens nøjes med at rive rødbederne på den grove side af en rivejern.

Sådan får du dine rødbeder sprøde til salaten

Når du har skåret rødbederne i stave, så læg dem i en skål med isvand (en skål vand med isklumper i) – mindst 10 minutter og gerne længere tid. Jeg plejer at starte skære rødbederne ud i stave og lægge dem i isvand, hvorefter jeg gør de øvrige ingredienser til rødbedesalaten klar. Så plejer det at passe fint med at rødbederne er blevet lækre sprøde i mellemtiden.

roedbeder-bliver-spoede-i-isvand

Rødbeder, der får lov til at ligge i isvand, bliver ekstra sprøde

 

Rødbeder i stave til salaten

Skræl rødbederne. Skær dem i skiver. Dernæst kan du skære hver skive i fine stave.

 

 

Watch on YouTube

Super nem salat med rødbeder

Den her salat med rødbeder er så super enkel.
En lækker salat med kun tre ingredienser... og så selvfølgelig en dejlig sennepsvinaigrette til.

roedbeder og graeskarkerner til roedbedesalat

skønneste og nemmeste salat med bare tre ingredienser

3 kommentarer

  1. Trine Bech Pedersen siger:

    Kan man lave salaten i forvejen. Tænker på om rødbederne mister sprødhed?

    1. Dominique siger:

      Hej Trine.
      Det kan du sagtens. Rødbederne lægger du blot i en pose i køleskabet (efter isbadet), så forbliver de sprøde. Jeg ville dog vente med at samle salaten til lige inden servering. Men det tager kun to minutter, hvis du har gjort de øvrige ingredienser klar: Ristet græskarkernerne og sat dem til side. Pisket dressingen sammen. Renset og skyllet rucolaen, og puttet i en pose i køleskabet. Rigtig god fornøjelse 🙂

      KH Dominique

      1. Trine Bech Pedersen siger:

        1000 tak. Det vil jeg prøve🙂

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss Rundt Fad

Rødbedesalaten er serveret i et rundt rustikt fad, der er håndlavet i stentøj. Det er fra mærket BadAss Lounge. Her ses det i farven 'blackish'. Fadet er egentligt beregnet til tapas (sharing platter), men jeg bruger det selv mest til salatanretninger.

BadAss fad til tapas & andre småretter  <br>GRITTY Sharing Platter

BadAss fad til tapas & andre småretter
GRITTY Sharing Platter

1.200 DKK
2 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram