Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Ovnbagt aubergine<br> med asiatisk inspireret topping

Ovnbagt aubergine
med asiatisk inspireret topping

Ovnbagt aubergine med knald på smagen.

Ovnbagt aubergine. Uhm! Det hører nok til en af mine favoritspiser, i alle variationer. Derfor vil du også støde på mange opskrfter på ovnbagt aubergine her på bloggen. Jeg håber, du er med på holdet og ellers kan du måske komme det? Hvad siger du til den her. Chili, koriander, forårsløg, østerssauce, soya, sesamolie, eddike – kombineret med bagte aubergineskiver – kan du lige forestille dig det? Uhm!

Nu vi er i gang med auberginerne, så er der måske en aubergineret, jeg også kan friste med her:

Siciliansk inspireret salat

Siciliansk lun salat

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – ovnbagt aubergine med asiatisk inspireret topping,
Ovnbagt aubergine
med asiatisk inspireret topping

(4 personer)
3 stk auberginer
Olivenolie
Salt
 
 

Dressing / topping,
Ovnbagt aubergine
med asiatisk inspireret topping

(4 personer)
1-2 fed hvidløg, presset
1/2 chilifrugt, finthakket
3 spsk forårløg, finthakket
3 spsk koriander, frisk, hakket
2 spsk østerssauce
1,5 spsk soya
1,5 spsk sesamolie
2 spsk balsamicoeddike, mørk

Chilifrugt: mængde alt efter styrke og hvor stærk du ønsker toppingen.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Pensl dem med olivenolie og drys med lidt salt. Bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 30 minutter.
  3. Bland ingredienserne til toppingen sammen.
  4. Anret aubergineskiverne på et serveringsfad og fordel toppingen over.
  5. Top evt. med lidt ekstra hakket chili, forårsløg og koriander.
  6. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Jeg fyldte to bageplader med aubergineskiverne. Jeg byttede om på pladerne halvvejs igennem bagetiden, for at få dem bagt jævnt (men det er måske bare min ovn?).


    Vær sikker på at du får bagt auberginen nok. Aubergineskiverne skal være helt møre og skærefladen gylden. Jeg vil næsten sige: Giv dem lidt for meget, frem for for lidt. Det er en virkelig skidt oplevelse at få serveret aubergine, der har fået for lidt. Bortset fra få – så tror jeg, at årsagen til at folk ikke bryder sig om aubergine, netop er at de har fået serveret undertilberedt aubergine. Aubergine tilberedt korrekt er en skøn spise.
Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram