Har du været i Grækenland, har du uden tvivl set den populære græske salat på menukortet. Fakes Salata... græsk salat med linser.
Når man spiser den her salat, er det heller ikke svært at forestille sig, at sidde på en græsk taverna. Sidde i skyggen under en parasol, med Fakes Salata på tallerken og et glas iskold retsina.
Her får du min version af den skønne græske salat.
Linser, solmodne tomater, rødløg, peberfrugt, agurk, oliven - hele herligheden blandet med persille, mynte og en dejlig dressing. Og så lige en salt, cremet feta smuldret over den græske salat med linser, som prikken over i'et.
Salaten er sund, mætter , er smagfuld og du kan (heldigvis) med god samvittighed spise en stor portion.
Prøv også: Er du vild med græsk mad, så har du måske også lyst til Tzatziki salat (jeps, det er en salat).
Den rustikke salatskål i keramik, som salaten er serveret i, er fra BadAss Lounge. Jeg har den i min shop og du kan se den lige her.
Du kan evt. drysse frisk oregano over salaten. Det smager også dejligt, og man får en helt anden smagsoplevelse, når man spiser salaten.
Selv serverer jeg ofte den her græske salat med en ovnstegt kylling. Kun det. Salat og kylling. For du har det hele i salaten og behøver ikke andet tilbehør til kyllingen.
Du kan også sagtens nøjes med salaten og bruge den som måltidssalat. Belugalinserne er en god kilde til protein, der giver en god mæthedsfornemmelse.
Til trods for, at vi som regel blot er to til middag, så laver jeg en portion til fire. For salaten smager endnu bedre dagen derpå. Så har den fået lov til at trække smag. Et perfekt frokostsalat. Eller man kan spise den samme salat to aftener i træk. Bare lav rigeligt.
Linserne er rig på proteiner og er med til at holde dig mæt i lang tid. Selvom salaten er mættende og proteinrig, så er den alligevel dejlig frisk. Persille, mynte og citronsaft giver sit bidrag til at gøre salaten frisk og liflig.
Jeg har brugt belugalinser i salaten – opkaldt efter den smukke beluga-kaviar. Det er mine favorit linser. Ikke alene smager de godt. De er også en god kilde til protein og er super sunde.
Til trods for kogning, er der fortsat bid i dem (se tip ovenfor). Og så er de, som beluga-kaviar, smukke. De er perfekte til den her salat. Men du kan også sagtens bruge andre linser, som brune linser og Puy linser. De røde linser egner sig ikke til den her salat. De er til gengæld gode at bruge i f.eks. daal (indisk linseret) eller suppe (koger mere ud).
Comments are closed.
Vi fik denne salat til aftensmad i dag. Den smagte himmelsk, ser utrolig indbydende ud og mætter virkelig længe. Det er absolut en salat, vi skal prøve igen.
Hej Tina.
Hvor er det dejligt at høre. Det glæder mig, at det var en succes. Det er bestemt også en salat, som vi laver igen og igen her i huset. Og så er det en fantastisk følelse, at man bare (næsten) kan spise løs, for den er ovenikøbet sund. Tak for din søde besked. Den værdsætter jeg meget.
Kh Dominique
Hej. Hvis jeg koger linserne idag,og skal bruge dem i morgen,skal jeg så hælde dressingen over idag?
Hej Marianne. Ja, det ville jeg gøre. For linserne optager den gode smag fra dressingen, mens de er varme. Når du så laver salaten i morgen, så kan du evt. supplere med lidt olivenolie, hvis salaten trænger. Og under alle omstændigheder presse citronsaft over salaten inden du serverer den. God fornøjelse. Bh Dominique