Ideer til salat
Tzatziki salat - dejligste salat til en sommeraften

Tzatziki salat - dejligste salat til en sommeraften

Tzatziki salat med agurk, spidskål & yoghurtdressing

Tzatziki salat er perfekt tilbehør til sommerens lune aftener, hvor der skal grilles og spises sommermad. Når det er sagt, så spiser jeg den året rundt. Jeg synes bare, at den smager ekstra godt om sommeren.

Hvorfor kalder jeg den Tzatziki salat? Jo forstår du – ofte laver jeg den traditionelle Tzatziki - altså bare med agurk. Hvem gør ikke det?

Men sommetider bytter jeg agurken ud med spidskål, hvilket også er super godt.

Så fik jeg den tanke... hvorfor ikke kombinere de to og samtidig toppe med agurk og spidskål... og få en Tzatziki salat i stedet? Det blev en succes og jeg kender mange der nu laver tzatziki salat igen og igen.

Når krydderurterne vælter frem i haven, spæder jeg også ofte til med dem. Smagen er sommer.

Spørgsmål eller kommentarer? Så kan du fange mig lige her nedenfor i kommentarfeltet. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

God fornøjelse.

Prøv også: En anden skøn sommersalat du bør tjekke ud, er min ananas salat / Pina Colada salat

Ingredienser,
Tzatziki salat - dejligste salat til en sommeraften

(4 personer)
400 g spidskål (1/2 - 1 spidskål, alt efter størrelse), fintsnittet
2 stk agurker
 
 

Dressing,
Tzatziki salat - dejligste salat til en sommeraften

(4 personer)
4 dl græsk yoghurt 10% (360 g)
2 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg, presset
1 tsk salt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Snit spidskålen helt fint, evt. på et mandolinjern.
  2. Del agurkerne på langs og udkern dem. Det gøres nemmest ved at skrabe kernerne ud med en teske.
  3. Den ene agurk (= to halvdele) rives på den grove side af rivejernet.
  4. Den revne agurk knuges fri for væde. Bare brug hænderne eller hvis du foretrækker det, så knug den revne agurk i et rent klæde.
  5. Den anden agurk (= to halvdele), skæres i tynde skiver på skrå.
  6. Ingredienserne til dressingen røres sammen.
  7. Bland dressingen med den revne agurk og spidskålen. Hold en stor håndfuld spidskål tilbage, til at toppe salaten med. Smag til med salt, peber og citron.
  8. Fordel blandingen på et fad og top med en håndfuld spidskål og agurkeskiverne.
  9. Evt. Jeg brugte et juliennejern, til at lave lidt agurkestrimler, til at pynte salaten med.

Tzatziki salat -to i en

Hvorfor lave både tzatziki og salat, når man kan lave begge dele på en gang?

agurker og spidskål skal i tzatziki salat

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram