Tzatziki salat er perfekt tilbehør til sommerens lune aftener, hvor der skal grilles og spises sommermad. Når det er sagt, så spiser jeg den året rundt. Jeg synes bare, at den smager ekstra godt om sommeren.
Hvorfor kalder jeg den Tzatziki salat? Jo forstår du – ofte laver jeg den traditionelle Tzatziki - altså bare med agurk. Hvem gør ikke det?
Men sommetider bytter jeg agurken ud med spidskål, hvilket også er super godt.
Så fik jeg den tanke... hvorfor ikke kombinere de to og samtidig toppe med agurk og spidskål... og få en Tzatziki salat i stedet? Det blev en succes og jeg kender mange der nu laver tzatziki salat igen og igen.
Når krydderurterne vælter frem i haven, spæder jeg også ofte dem til. Smagen er sommer.
God fornøjelse.
Prøv også: En anden skøn sommersalat du bør tjekke ud, er min ananas salat / Pina Colada salat
Hvorfor lave både tzatziki og salat, når man kan lave begge dele på en gang?
Skålen som jeg har serveret tzatziki salaten i, er egentligt en dyb middagstallerken. Det er en jeg har i min webshop. Den er super god i størrelsen og jeg finde den frem gang på gang, når jeg skal servere tilbehør til aftensmaden. Den er perfekt til den mindre salat, tilbehør som f.eks. kartofter etc. Og så er den selvfølgelig også smuk at bruge som tallerken …Den findes i