Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Ananas salat – Pina Colada salat

Ananas salat – Pina Colada salat

Ananas salat, den skønneste sommersalat

Er du klar til at skåle i en Pina Colada salat?

Jeg elsker drinken, Pina Colada. Måske gør du også det? Hvorfor så ikke lave en frisk, eksotisk og skøn sommersalat, i form af den her ananas salat?'En Pina Colada salat, der smager af sol, sommer og kølige drinks.

Der skal selvfølgelig både ananas og ristede kokosflager i. Salaten er super festlig, at servere for gæster og hvis du går all in på Pina Colada tanken, så kan du endda dryppe lidt lys rom over den her ananas salat.

For at gøre salaten endnu mere festlig, har jeg pyntet den med rosenblade fra vores buskrose i haven.

Skål og god fornøjelse.

En salat mere, der smager af sommer

Prøv også den her vandmelonsalat med feta, persille & letmarineret rødløg (uhm!)

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ananas salat – Pina Colada salat

(4 personer)
1/2 stk icebergsalat
1/2 stk spidskål (grøn)
1/2 stk ananas, sød
200 g fetaost
100 g kokosflager, ristede
2 stk limefrugter (usprøjtet / øko)
Evt. rosenblade til pynt

Jeg brugte ristede kokoschips fra Urtegram, for der er lidt knas i. Du kan også godt anvende kokosflager, der ikke er ristet.

 
 

Dressing,
Ananas salat – Pina Colada salat

(4 personer)
5 spsk rapsolie
3 spsk saft fra limefrugt
limeskal, fintrevet fra en lime
1 spsk sirup
1/4 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet

Jeg har skrevet, at du skal bruge 2 stk. limefrugter. Sommetider, er der næsten ingen saft i og det kan være nødvendigt med 2 stk. for at komme op på 3 spsk. saft. Den ene af limefrugterne skal du desuden bruge skallen fra (fintrevet). Husk kun at rive den grønne del (selve skallen), da den hvide del under er bitter.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til med limesaft og sirup. Den skal være syrlig og let sød på en gang.
  2. Skær top og bund af ananassen. Skær dernæst skallen af fra top til bund. Fjern eventuelle ‘øjne’ (brune pletter).
  3. Skær ananassen i kvarte på langs og fjern stokken. Herefter skal jeg kødet i stave – det er mere dekorativt i salaten.
  4. Skyl iceberg salaten, halver den og snit det halve iceberg groft.
  5. Snit spidskålen meget fint, gerne på et mandolinjern.
  6. Så kan salaten samles.
  7. Vend spidskål, iceberg og ananas med dressingen.
  8. Top med feta, brækket i rustikke stykker, ristede kokosflager og evt. rosenblade.
  9. Hvis du går all in på Pina Colada, så dryp lidt lys rom over salaten.
  10. Server!

Tip til opskriften:

  • Få fat på en sød ananas. Duft til den. Dufter den sødt? Kig på farven. Undgå de grønne, men gå efter de mere gyldne.
  • Hvis du er uheldig, at have fået fat på en ananas, der ikke er sød, så sørg for at gøre dressingen sødere.
  • Jeg fjerner kun stokken på min ananas, hvis den er hård og træagtig.
  • Hvis du bruger ristede kokosflager, så fordel dem på salaten lige inden servering. Så undgår du, at suger væske til sig og bliver mindre sprøde.

Shop the look

Ananassalaten er serveret på et fad, som jeg har i min webshop. Det kommer fra mærket BadAss. Du kan se det lige her. Det er det største af dem, som jeg har brugt her.

et keramikfad fra mærket basass i en sort farve

BadAss Shea fad

 

Ananas salat pyntet med rosenblade

Vidste du, rosenblade er spiselige? Og det gælder kronbladene fra alle roser. Dog skal du undgå rosenblade fra roser, der står tæt på en trafikeret vej.
Rosenbladene giver salaten et smukt og delikat udtryk. Får du gæster, er det en nem måde at gøre salaten mere festlig.

Rosenblade til at pynte ananas salat

Kronbladene fra roser er spiselige. Her er det New Dawn – min yndlingsrose

Watch on YouTube

Et par skønne kommentarer til salaten med ananas,
fra nogle af mine søde følgere på Instagram

"Pina Colada Salaten, den smager ganske enkelt af sol, sommer og kølige drinks.
Prøv den! Intet samarbejde
- er kun en glad fan.

Sådan er det at være et madøre".

/Susan Kristensen

 

"Ananas salaten er virkelig god.  Min mand var meget begejstret. Det er længe siden, at jeg har set ham spise så meget salat" Tak fordi du deler med os.

/Louise Ørnebjerg Antonsen

Ananas salat2

Her er salaten pyntet med vores haverose, 'Rosa Helena Lykkefund'

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram