Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Bulgursalat med masser af grønt og krydderurter – Tabouleh

Bulgursalat med masser af grønt og krydderurter – Tabouleh

Bulgursalat hører til blandt mine favoritsalater – særligt om sommeren. Jeg tror, at det er kombinationen af masser af limesaft og masser af bredbladet persille og masser af mynte, der får sommerstemningen frem hos mig. Duften, farverne og smagen … Det er da kun til at blive i godt humør af, ik'?

Udover de dejlige krydderurter, er salaten spækket med tomater, agurk og løg … nogle af de råvarer mange af os altid har på lager. Sidst med ikke mindst bulgur!

Tabouleh – den herlige libanesiske bulgursalat

Men er det ikke bare en Tabouleh salat? Jo, det er det. For det er, hvad man typisk kalder den her type salat i det mellemøstlige køkken – oprindeligt kommer den fra Libanon.

Klassisk Tabouleh opskrift

Der findes mange varianter af bulgursalaten – jeg har flere her på Salatboden. Men den klassiske og autentiske opskrift er med:

  • Bulgur
  • Tomat
  • Agurk
  • Løg
  • Persille
  • Mynte
  • Olivenolie
  • Lime- (eller citron-saft)
  • Sumak
  • Salt & peber

Ofte bliver den toppet med granatæblekerner. Det smager super godt, med lidt sød kontrast. Så hvis du har tid og lyst, så tilføj de smukke og smagfulde rubinrøde granatæblekerner.

Klassisk bulgursalat er en nem hverdagssalat

Her har jeg undladt granatæblekerner. For det skulle gå stærkt. Jeg lavede den en hverdag, tog en hurtig film og lagde den op på Instagram. Mange bad om opskriften … så her er den så… nu stylet med Forglemmigej og lidt stedmoderblomster.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Bulgursalat med masser af grønt og krydderurter – Tabouleh

(4 personer)
2,5 dl Bulgur, fin eller grov (jeg har brugt fin)
1 knsp chiliflakes, evt. (til kogning af bulgur)
8 stk tomater (eller 350 g)
1 stk agurk
1 salatløg, stort
1 bundt persille, bredbladet
1 bundt mynte
3-4 stk limefrugt, saftige (kan erstattes med citron) - saft svarende til 6 spsk + tilsmagning
1 spsk sirup (eller flydende honning), hvis du ikke bruger granatæblekerner
1 stk granatæble, evt – kernerne herfra
6 spsk olivenolie
0,5-1 tsk salt
Sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog bulgur efter anvisning på pakken (se evt. tip nedenfor med hensyn til kogemetode, salt og chiliflakes). Stil den til side og lad den køle af.
  2. Pisk olivenolie, limesaft, sirup (evt.), salt og peber sammen til dressingen.
  3. Snit tomater, agurk og salatløg i meget små tern.
  4. Hak pesille og mynte groft.
  5. Hvis du vil tilføje granatæblekerner, frigør da kernerne fra granatæblet, efter den metode, som du foretrækker
  6. Overhæld alle ingredienserne (på nær granatæblekernerne og lidt af pesillen/mynten) med dressingen og vend salaten igennem.
  7. Smag salaten til med limesaft, salt og peber
  8. Top med persille/mynte ( som du holdt tilbage) og granatæblekerner (evt)

Tip til opskriften:

  • Selv tilbereder jeg bulgur på følgende måde: I en skål blander jeg bulgur med 1 tsk salt og 1 knsp. chiliflager. Dernæst overhælder jeg bulguren med kogende vand og lægger et låg på. Efter 5-10 minutter kigger jeg til bulguren. Mangler den vand, tilsætter jeg lidt mere kogende vand og lægger låg på igen. Således får jeg en bulgur, der fortsat har lidt bid og får en god løs konsistens.

    Foretrækker du at koge bulguren, efter anvisning på pakken, så vil jeg give dig to tips. Brug lidt mere mere salt (1 tsk i stedet for1/2 tsk) og bland evt. lidt chiliflager i (1 knsp.). På pakken står kogetiden angivet til 15 minutter. Kig til den nogle minutter før – tag en smagsprøve. Er den færdig, så af med den.
  • Du kan selv vælge om du vil bruge fin eller grov bulgur. Du kan også vælge at skifte bulguren ud med cous cous, quinoa eller f.eks. perlebyg. Det er typisk bulgur (og i nogle tilfælde cous cous), at man bruger i en Tabouleh, men den smager skønt med de andre varianter også.

Bulgursalaten er toppet med spiselige blomster og krydderurter

Om sommeren, synes jeg, at det er smukt at pynte salaten med spiselige blomster. Her har jeg brugt Forglemmigej, som jeg er så heldig at have i haven, samt lidt stedmoderblomster. Salaten ser super indbydende ud - også uden blomster. Sørg for, blomster eller ej, at holde lidt af krydderurterne tilbage, før du vender salaten igennem. Top dernæst salaten med de sidste krydderurter.

klassisk libanesisk bulgursalat også kaldet en tabouleh salat vist tæt på

Forglemmigej pynter bulgursalaten

 

Watch on YouTube

Flere opskrifter på salat med bulgur?

Her på Salatbodens hjemmeside har jeg en par andre salater med bulgur, som jeg vil anbefale dig at prøve. Den ene af dem - den med ferskner - er en af mine mest populære sommersalater. Mange har skrevet til mig, at de er meget begejstret for den. Du må give den et prøv. En anden salat, som du også kan prøve, er Tabouleh med et twist. Her er bulguren helt eller delvist, byttet ud med blomkålsris (Blomkål revet på den grove side af rivejernet). Den er også skøn. Endelig har jeg en dejlig bulgursalat med avocado. Her får du et link til dem allesammen. God fornøjelse.

Salat med bulgur og fersken en dejlig sommersalat

Salat med bulgur og ferskner m.m.

bulgursalat hvor bulgur er delvis skiftet ud med blomkålsris

Bulgursalat hvor bulguren er delvist (eller helt) byttet ud med blomkålsris.

bulgursalat hvor der blandt en masse andet grønt er avocados i

Bulgursalat med masser af grønt og avocado

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss stort fad

Det store fad bulgursalaten er serveret i er fra min webshop. Det er fra mærket BadAss Lounge. Håndlavet i stentøj. Fadet fås i tre farver. Farven på fadet brugt til bulgursalaten hedder 'blackish'.

Salatbestikket er fra Saladini Cutlery. Se nedenfor.

BadAss Stort fad – <br>FLOW BIG BOWL

BadAss Stort fad –
FLOW BIG BOWL

3.600 DKK
3 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Sumac | Økologisk | 35 g

Sumac | Økologisk | 35 g

39 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram