Denne skønne salat med bulgur og ferskner smager herligt af sol og sommer. Alene fersken giver sommersmag, men den bliver yderligere forstærket af granatæblekerner, mynte, persille, citron og meget mere. Den er både sprød, saftig, frisk og mættende på en gang den her sommersalat.
Tabouleh fra det mellemøstlige køkken, kender du uden tvivl. Og det er netop med den i mente, at jeg har lavet den her salat med bulgur og fersken. Fersken giver lige et ekstra 'sommerkick' til bulgursalaten.
Bulgursalaten smager dejligt som den er. Den passer også fantastisk til f.eks. et stykke grillet lam. Er du ikke til kød, vil f.eks. falafler smage godt til salaten.
Prøv også: Her får du en opskrift, på Tabouleh med et twist – bulguren er helt eller delvist skiftet ud med blomkålsris.
Hvis du er uheldig, at få fat på ferskner, der ikke er søde, så tilføj lidt sirup eller flydende honning til salaten.
Der ryger MASSER af grønt og frugt i den her bulgursalat. Den er er frisk, saftig, sprød og mættende på en gang. Man får indtaget en masse sunde og velsmagende grøntsager, frugter og krydderurter uden at tænke over det. Bulguren er med til at gørs det til en dejlig mættende salat.
Som nævnt er det den libanesiske salat, Tabouleh, der er udgangspunktet for den her salat. Der bruger de persille og mynte, som vi i norden bruger blandet spæd salat etc. Kombinationen af persille, mynte og masser af citron giver en sommerlig smagseksplosion i munden. Det er jeg vild med. Derfor går jeg altid all-in, når jeg tilføjer de tre ting til salaten. Måske har du det ikke på samme måde, så holder du blot lidt igen.
Masser af grøntsager og frugt klar til bulgursalaten