Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med bulgur og ferskner

Salat med bulgur og ferskner

Denne skønne salat med bulgur og ferskner smager herligt af sol og sommer. Alene fersken giver sommersmag, men sommersmagen bliver yderligere forstærket af  granatæblekerner, mynte, persille, citron og meget mere godt. Sommersalaten er sprød, saftig, frisk og mættende på én gang.

Salaten er lavet med Tabouleh i mente

Tabouleh fra det mellemøstlige køkken, kender du uden tvivl. Og det er netop med den i mente, at jeg har lavet den her salat med bulgur og fersken. Fersken giver lige et ekstra 'sommerkick' til bulgursalaten.

Bulgursalaten smager dejligt som den er. Den passer også fantastisk til f.eks. et stykke grillet lam. Er du ikke til kød, vil f.eks. falafler smage godt til salaten.

Prøv også: Her får du en opskrift, på Tabouleh med blomkålsris – bulguren er helt eller delvist skiftet ud med blomkålsris.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med bulgur og ferskner

(4 personer)
2 dl bulgur, fin
5 stk ferskner, ufo eller 2 almindelige ferskner eller nektariner. De skal væresøde!!
1 stk granatæble
1 stk agurk
1 stk peberfrugt (ikke grøn)
1 stk rødløg eller salatløg (det hvide)
4 stk tomater, mellemstørrelse
2 stk citroner
2 håndfulde persille, bredbladet (mængde.i hakket form)
1 håndfuld mynte, marokkansk (mængde.i hakket form)
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike, hvid
Salt og friskkværnet sort peber
Evt. 1/4 frisk chili, finthakket i salaten eller 1/4 tsk chiliflager i dressingen
1 spsk Sirup eller flydende honning

Hvis du vil have et tip til hvordan jeg tilbereder (koger) bulgur, så se længere nede på siden.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken (eller se mit forslag til tilberedning længere nede på siden). Husk salt (jeg bruger lidt mere, end hvad de skriver på pakken). Kog endelig ikke bulguren for meget. Trods angivet kogetid på pakken, så tag smagsprøver de sidste minutter. Så kan du tage dem af, straks de er kogt færdigt - også hvis det er før den angivet kogetid. Stil dem til side, så de kan køle af.
  2. Frigør kernerne fra granatæblet og stil dem til side.
  3. Hak tomater, agurk, rødløg, peberfrugt og ferskner i små tern. Hvis du vil have frisk chili i, hakkes den meget fint.
  4. Hak både persille og mynte groft. Hold evt. et par kviste tilbage til at pynte salaten med.
  5. Hæld bulgur, de hakkede grøntsager og ferskner i tern (og evt. chili) op i en serveringskål. Undlad granatæblekernerne for nu.
  6. Olivenolie, saften fra en (saftig) citron, balsamicoeddike, sirup, 1/2 tsk salt og lidt friskkværnet sort peber piskes sammen og hældes over salaten.
  7. Vend salaten igennem og smag den til med syre (citronsaft), salt og peber.
  8. Top salaten med granatæblekernerne.
  9. Del citron nummer to i både, og server den til salaten. Så kan folk hver især, presse lidt ekstra citronsaft over salaten.
  10. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Hvis du, som mig, er vild med persille og mynte, kan du sagtens runde mængderne yderligere op
  • Jeg bruger 'fin' bulgur. Sædvanligvis bruger jeg den økologiske fra Urtekram.
  • Kog eventuelt bulguren dagen før, og sæt den på køl, når den har dampet lidt af.

Bulgursalat med masser af grønt og frugt

Du skal bruge MASSER af grønt og frugt i den her bulgursalat. Den er er frisk, saftig, sprød og mættende på en gang. Man får indtaget en masse sunde og velsmagende grøntsager, frugter og krydderurter uden at tænke over det. Bulguren er med til at gøre det til en dejlig mættende salat.

Som nævnt er det den libanesiske salat, Tabouleh, der er udgangspunktet for den her salat. Der bruger de persille og mynte, som vi i norden bruger blandet spæd salat etc. Kombinationen af persille, mynte og masser af citron giver en sommerlig smagseksplosion i munden. Det er jeg vild med. Derfor går jeg altid all-in, når jeg tilføjer de tre ting til salaten. Måske har du det ikke på samme måde, så holder du blot lidt igen.

Jeg bruger enten frisk chili i salaten eller chiliflager i min dressing. Den skal ikke være stærk, men det giver en god smag.

Du kan sagtens bytte grønsager og frugter i bulgursalaten ud med andre grøntsager frugt i sæson. F.eks. kan du bytte fersken ud med søde pære.

Grøntsager klar til salat med bulgur og fersken

Masser af grøntsager og frugt klar til bulgursalaten

Watch on YouTube

Sådan får du perfekte bulgur hver gang

Jeg (og det er min mening), synes at kogetiden af bulgur er alt for lang, når man følger anvisningen på bulgurpakken.

Jeg foretrækker at gøre sådan her:

Tilberedning af bulgur - nem metode

Hæld 2 dl fin bulgur op i en skål. Tilføj 3/4 teske salt og 1/4 teske chiliflager. Bland ingredienser. Hæld 3 dl vand over bulguren. Rør hurtigt rundt og sæt et låg på skålen. Nu kan den bare stå og passe sig selv (minimum 20 minutter), mens du laver resten af salaten. Nemt ikke?

Oplever du, at bulguren ser for tør ud, når du kigger til den efter 20 minutter, så tilføj en anelse kogende vand mere.

En farverig salat med bulgur og ferskner ses i en rustfarvet keramik salatskål. Salaten er toppet med granatæblekerner og grønt drys der ligner persille eller mynte. Der er et salatbestik i salaten. Det har håndtag i oliventræ.

Her ses salatskålen fra BadAss Ceramics i farven 'rust'

Her finder du en oversigt over alle mine sommersalater

 

 

 

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss Salatskål

Salaten er serveret i et smukt og rustikt salatskål fra min webshop. Mærket hedder BadAss Ceramics og er tilgængelig i to farver. Bulgursalaten er her serveret i en salatskål med farven 'blackish'. Salatskålen fås også i farven rust, som changerer fra rust til brunlige og sommetider sorte nuancer. Jeg sender altid fotos til mine kunder, når de køber BadAss produkter, så du som kunde selv kan vælge. Du kan se bulgursalaten serveret i en rustfarvet salatskål nederst på siden under opskriften.

Salatbestikket fra Saladini er fremstillet i Italien og har skaft i toscansk oliventræ.

BadAss Salatskål - <br>FLOW Salad Bowl

BadAss Salatskål -
FLOW Salad Bowl

875 DKK
3 Farver
BadAss Flødekande - <br>Stubby Corby Creamer - 2 farver

BadAss Flødekande -
Stubby Corby Creamer - 2 farver

229 DKK
2 Farver
BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

379 DKK
2 Farver
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Citronpresser gul fra Ib Laursen

Citronpresser gul fra Ib Laursen

99 DKK
Chili Con Carne Krydderimix - klar til brug | Økologisk | 40 g

Chili Con Carne Krydderimix - klar til brug | Økologisk | 40 g

44 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram