Ideer til salat
Salat med bulgur og ferskner

Salat med bulgur og ferskner

Salat med bulgur, ferskner, granatæblekerner, mynte, persille og masser af grønt. Smagen af sommer!

Denne skønne salat med bulgur og ferskner smager herligt af sol og sommer. Alene fersken giver sommersmag, men den bliver yderligere forstærket af  granatæblekerner, mynte, persille, citron og meget mere.  Den er både sprød, saftig, frisk og mættende på en gang den her sommersalat.

Salaten er lavet med Tabouleh i mente

Tabouleh fra det mellemøstlige køkken, kender du uden tvivl. Og det er netop med den i mente, at jeg har lavet den her salat med bulgur og fersken. Fersken giver lige et ekstra 'sommerkick' til bulgursalaten.

Bulgursalaten smager dejligt som den er. Den passer også fantastisk til f.eks. et stykke grillet lam. Er du ikke til kød, vil f.eks. falafler smage godt til salaten.

Prøv også: Her får du en opskrift, på Tabouleh med et twist – bulguren er helt eller delvist skiftet ud med blomkålsris.

 

Ingredienser,
Salat med bulgur og ferskner

(4 personer)
2 dl bulgur, fin
5 stk ferskner, ufo - de skal være søde!!
1 stk granatæble
1 stk agurk
1 stk peberfrugt (ikke grøn)
1 stk rødløg
4 stk tomater, mellemstørrelse
2 stk citroner
2 håndfulde persille, bredbladet (mængde.i hakket form)
1 håndfuld mynte, marokkansk (mængde.i hakket form)
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike, hvid
Salt og friskkværnet sort peber
Evt. 1/4 frisk chili, finthakket eller 2 knips chili flakes
1 spsk Evt. sirup eller flydende honning (hvis fersknerne ikke er søde)

Hvis du er uheldig, at få fat på ferskner, der ikke er søde, så tilføj lidt sirup eller flydende honning til salaten.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Husk salt (jeg bruger lidt mere, end hvad de skriver på pakken). Kog endelig ikke bulguren for meget. Trods angivet kogetid på pakken, så tag smagsprøver de sidste minutter. Så kan du tage dem af, straks de er kogt færdigt - også hvis det er før den angivet kogetid. Stil dem til side, så de kan køle af.
  2. Frigør kernerne fra granatæblet og stil dem til side.
  3. Hak tomater, agurk, rødløg, peberfrugt og ferskner i små tern. Hvis du vil have frisk chili i, hakkes den meget fint.
  4. Hak både persille og mynte groft.
  5. Hæld bulgur, de hakkede grøntsager og ferskner i tern (og evt. chili) op i en serveringskål. Undlad granatæblekernerne for nu.
  6. Saften fra en (saftig) citron,, olivenolie og balsamicoeddike hældes over salaten.
  7. Krydr med salat og peber og smag den til.
  8. Vend salaten igennem.
  9. Tilføj nu granatæblekernerne (venter til tilsidst, så kernerne ikke farver salaten for meget) og vend salaten endnu en gang.
  10. Del citron nummer to i både, og server den til salaten. Så kan folk hver især, presse lidt ekstra citronsaft over salaten.
  11. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Hvis du, som mig, er vild med persille og mynte, kan du sagtens runde mængderne yderligere op
  • Jeg bruger 'fin' bulgur. Sædvanligvis bruger jeg den økologiske fra Urtekram eller den økologiske fra Irma.
  • Kog eventuelt bulguren dagen før, og sæt den på køl, når den har dampet lidt af.

Bulgursalat med masser af grønt og frugt

Der ryger MASSER af grønt og frugt i den her bulgursalat. Den er er frisk, saftig, sprød og mættende på en gang. Man får indtaget en masse sunde og velsmagende grøntsager, frugter og krydderurter uden at tænke over det. Bulguren er med til at gørs det til en dejlig mættende salat.

Som nævnt er det den libanesiske salat, Tabouleh, der er udgangspunktet for den her salat. Der bruger de persille og mynte, som vi i norden bruger blandet spæd salat etc. Kombinationen af persille, mynte og masser af citron giver en sommerlig smagseksplosion i munden. Det er jeg vild med. Derfor går jeg altid all-in, når jeg tilføjer de tre ting til salaten. Måske har du det ikke på samme måde, så holder du blot lidt igen.

Grøntsager klar til salat med bulgur og fersken

Masser af grøntsager og frugt klar til bulgursalaten

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram