Denne skønne salat med bulgur og ferskner smager herligt af sol og sommer. Alene fersken giver sommersmag, men sommersmagen bliver yderligere forstærket af granatæblekerner, mynte, persille, citron og meget mere godt. Sommersalaten er sprød, saftig, frisk og mættende på én gang.
Tabouleh fra det mellemøstlige køkken, kender du uden tvivl. Og det er netop med den i mente, at jeg har lavet den her salat med bulgur og fersken. Fersken giver lige et ekstra 'sommerkick' til bulgursalaten.
Bulgursalaten smager dejligt som den er. Den passer også fantastisk til f.eks. et stykke grillet lam. Er du ikke til kød, vil f.eks. falafler smage godt til salaten.
Prøv også: Her får du en opskrift, på Tabouleh med blomkålsris – bulguren er helt eller delvist skiftet ud med blomkålsris.
Hvis du vil have et tip til hvordan jeg tilbereder (koger) bulgur, så se længere nede på siden.
Du skal bruge MASSER af grønt og frugt i den her bulgursalat. Den er er frisk, saftig, sprød og mættende på en gang. Man får indtaget en masse sunde og velsmagende grøntsager, frugter og krydderurter uden at tænke over det. Bulguren er med til at gøre det til en dejlig mættende salat.
Som nævnt er det den libanesiske salat, Tabouleh, der er udgangspunktet for den her salat. Der bruger de persille og mynte, som vi i norden bruger blandet spæd salat etc. Kombinationen af persille, mynte og masser af citron giver en sommerlig smagseksplosion i munden. Det er jeg vild med. Derfor går jeg altid all-in, når jeg tilføjer de tre ting til salaten. Måske har du det ikke på samme måde, så holder du blot lidt igen.
Jeg bruger enten frisk chili i salaten eller chiliflager i min dressing. Den skal ikke være stærk, men det giver en god smag.
Du kan sagtens bytte grønsager og frugter i bulgursalaten ud med andre grøntsager frugt i sæson. F.eks. kan du bytte fersken ud med søde pære.
Jeg (og det er min mening), synes at kogetiden af bulgur er alt for lang, når man følger anvisningen på bulgurpakken.
Jeg foretrækker at gøre sådan her:
Hæld 2 dl fin bulgur op i en skål. Tilføj 3/4 teske salt og 1/4 teske chiliflager. Bland ingredienser. Hæld 3 dl vand over bulguren. Rør hurtigt rundt og sæt et låg på skålen. Nu kan den bare stå og passe sig selv (minimum 20 minutter), mens du laver resten af salaten. Nemt ikke?
Oplever du, at bulguren ser for tør ud, når du kigger til den efter 20 minutter, så tilføj en anelse kogende vand mere.
Her finder du en oversigt over alle mine sommersalater