Her får du en dejlig mættende salat med bulgur og avocado og... masser af andre gode sager.
Faktisk får jeg lyst til at kalde det for en italiensk inspireret salat, for den indeholder blandt andet aubergine, tomater, oliven, persille, pinjekerner og citronsaft. Og det sætter gang i de 'italienske smagsløg' hos mig.
Og så masser af avocados. Så Mellem- Sydamerikansk er der også indover salatopskriften med bulgur.
Mellemøstlig, italiensk eller amerikansk – den her salat er mættende og med masser af god smag.
Måske undrer du dig over, at jeg ikke salter aubergineskiverne, for at trække bitterheden ud inden tilberedning? Jeg finder det ikke nødvendigt og sparer gerne tiden. Auberginen smager dejligt alligevel. Der er vist også noget med, at auberginer var mere bitre for år tilbage. Om det er korrekt eller ej, ved jeg faktisk ikke. Men ligegyldigt hvad, så oplever jeg ikke den nævnte bitterhed. Det vil jeg lade være op til dig.
Det er vigtigt, at du får aubergineskiverne gennembagt. Lige så fantastisk en veltilberedt aubergine kan smage – lige så rædselsfuldt smager en aubergine der er tilberedt for lidt.
Auberginekødet skal være helt gennembagt og blødt. Aubergineskiverne skal være let gyldne.
Du får en god mæthedsfornemmelse, når du spiser den her salat på grund af både bulgur og avocado.
Dejligste salat, du mangler at skrive pinjekerner og citron i opskriften 🙂🙂
Hej Anette 🙂
Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Jeg har straks skrevet begge dele ind i opskriften.
Det glæder mig at høre, at du synes salaten er dejlig.
KH Dominique
Det er den dejligste salat, men hvor meget bulgur bruger du?
Hej Maria.
Dejligt du synes om salaten. Åh, åh - det har jeg ikke fået skrevet ind, kan jeg se. Der er ikke andet for, end at jeg må lavet den en af dagene, så jeg lige kan tjekke. Jeg laver altid salat på slump, undtagen når jeg skal bruge opskriften her på siden. Så har for længst smidt noterne ud. Men kender jeg mig selv ret, så har jeg brugt 2 dl. Så regn med det 🙂
DBH Dominique