Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Salat med bulgur og avocado

Salat med bulgur og avocado

En skøn mættende salat med bulgur og avocado

Her får du en dejlig mættende salat med bulgur og avocado og... masser af andre gode sager.

Salat med masser af smag

Faktisk får jeg lyst til at kalde det for en italiensk inspireret salat, for den indeholder blandt andet aubergine, tomater, oliven, persille, pinjekerner og citronsaft. Og det sætter gang i de 'italienske smagsløg' hos mig.

Og så masser af avocados. Så Mellem- Sydamerikansk er der også indover salatopskriften med bulgur.

Mellemøstlig, italiensk eller amerikansk – den her salat er mættende og med masser af god smag.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med bulgur og avocado

(4 personer)
2 dl bulgur, fin
2 stk auberginer
3 stk avocadoer
1 stk citron
1 stk rødløg
400 g tomater (= 10 stk. mellemstørrelse)
75 g soltørrede tomater (i olie)
50 g persille, bredbladet
30 stk Oliven, sorte, udstenet (= 100 g med sten)
50 g pinjekerner
Olivenolie til at pensle auberginerne med + salt til at krydre dem med.
 
 

Dressing,
Salat med bulgur og avocado

(4 personer)
3 spsk balsamicoedikke, hvid
5 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
peber, sort, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog bulguren efter anvisning på pakken - se tip nedenfor. Stil den til side til afkølning.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande (middelvarme). Skub pinjekernerne rundt på panden konstant. Hold godt øje hele tiden - pludselig går det hurtigt.
  4. Skær auberginerne i 1,5 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Krydr dem med salt. Bag dem ved 200 grader i 45 minutter eller til de er gennembagt og gyldne (vejledning nedenfor). Lad dem køle af og skær dem i kvarte.
  5. Skær rødløg og de friske tomater i små tern.
  6. Dræn olien fra de soltørrede tomater og skær dem i meget små tern. Ved at skære dem i meget små tern, fordeles den gode smag godt i salaten.
  7. Udsten avocadoerne og skrab kødet ud med en spiseske (før den langs skallen). Skær dem i tern og læg dem i en lille skål. Pres saften fra 1/2 citron over dem, og vend dem forsigtigt med saften. Udover at give god smag, så hindrer citronsaften avocadoen i at blive brun.
  8. Rens persillen og hak den.
  9. Alle ingredienserne på nær pinjekernerne og en håndfuld persille (til topping), lægges i salatskålen og overhældes med dressingen og saften fra den anden halvdel af citronen. Vend salaten nænsomt (så avocadoen ikke smatter)
  10. Top med persillen og de ristede pinjekerner.
  11. Server evt. med citronbåde på siden, så man kan presse lidt ekstra saft over, når man har taget sin portion.

Tip til opskriften:

  • Jeg putter en anelse mere salt i kogevandet end anvist på pakken med bulgur. Følg anvisningen med kogetid på pakken, men tag små smagsprøver de sidste 5 minutter af kogetiden. Sluk straks, bulguren har fået nok – også selvom det er før den anviste kogetid.
  • Vil du spare tid, så kan du købe de sotørrede tomater i olie på glas, hvor de allerede er skåret i meget små tern.
  • Du kan sagtens koge bulguren dagen før og sætte den på køl, klar til brug. Ligeledes med aubergineskiverne. Bag dem dagen før og sæt dem på køl. Lad dog begge dele få stuetemperatur, før de anvendes i salaten.

Aubergine i salaten

Måske undrer du dig over, at jeg ikke salter aubergineskiverne, for at trække bitterheden ud inden tilberedning? Jeg finder det ikke nødvendigt og sparer gerne tiden. Auberginen smager dejligt alligevel. Der er vist også noget med, at auberginer var mere bitre for år tilbage. Om det er korrekt eller ej, ved jeg faktisk ikke. Men ligegyldigt hvad, så oplever jeg ikke den nævnte bitterhed. Det vil jeg lade være op til dig.

Veltilberedt aubergine

Det er vigtigt, at du får aubergineskiverne gennembagt. Lige så fantastisk en veltilberedt aubergine kan smage – lige så rædselsfuldt smager en aubergine der er tilberedt for lidt.

Auberginekødet skal være helt gennembagt og blødt. Aubergineskiverne skal være let gyldne.

Aubergineskiver til bulgur med avocado

Aubergineskiverne skal være gennembagt og gyldne

 

En mættende salat

Du får en god mæthedsfornemmelse, når du spiser den her salat på grund af både bulgur og avocado.

Bulgur med avocado en mættende salat

4 kommentarer

  1. Anette timm siger:

    Dejligste salat, du mangler at skrive pinjekerner og citron i opskriften 🙂🙂

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Anette 🙂
      Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Jeg har straks skrevet begge dele ind i opskriften.
      Det glæder mig at høre, at du synes salaten er dejlig.
      KH Dominique

      Svar
  2. Maria siger:

    Det er den dejligste salat, men hvor meget bulgur bruger du?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Maria.
      Dejligt du synes om salaten. Åh, åh - det har jeg ikke fået skrevet ind, kan jeg se. Der er ikke andet for, end at jeg må lavet den en af dagene, så jeg lige kan tjekke. Jeg laver altid salat på slump, undtagen når jeg skal bruge opskriften her på siden. Så har for længst smidt noterne ud. Men kender jeg mig selv ret, så har jeg brugt 2 dl. Så regn med det 🙂
      DBH Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram