Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Bælgfrugtsalat med cremet fetadressing og ristede sesamfrø

Bælgfrugtsalat med cremet fetadressing og ristede sesamfrø

Bælgfrugtsalat – ren power – en skøn salat med masser af grønne proteiner!

Bælgfrugtsalat - en proteinrig salat med masser af power og masser af smag. Edamamebønner, friske ærter, slikærter, bønner, fetadressing, mynte, ristede sesamfrø og… masser af friskpresset citronsaft! En skøn og sprød salat med masser af grønne proteiner.

What’s not to like? Og det samme mente Anne Seidelin, Ernærings-ekspert og sygeplejerske i DR's Fede Forhold 3. Jeg blev pivstolt, da hun lagde min salat op på sin Instagram profil og anbefalede den til sine klienter.

Jeg må dog være ærlig og sige, at jeg ikke havde ovenstående i tankerne, da jeg lavede den her bælgfrugtsalat. Jeg syntes bare, at det var en skøn kombination, som smagte godt. At den så også er sund på samme tid er jo bare win-win.

Prøv også: Edamame salat med tomat & smuldret feta

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Bælgfrugtsalat med cremet fetadressing og ristede sesamfrø

(4 personer)
125 g edamamebønner (frosne u/bælg)
200 g grønne bønner
500 g friske ærter i bælg
125 g slikærter
2 stk citroner
2 spsk sesamfrø
2 spsk frisk mynte, hakket
Evt. ærteskud, til topping
 
 

Dressing,
Bælgfrugtsalat med cremet fetadressing og ristede sesamfrø

(4 personer)
2 dl créme fraiche - % efter smag. (Jeg brugte 9%)
1 tsk Dijon sennep
150 g feta
1 knsp cayennepeber (kan undlades)
1/2 tsk salt (evt mere, afhængig af hvor salt fetaen er)
Friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Hæld kogende vand over de frosne edamame og lad dem stå, imens du ordner de øvrige grøntsager, hvorefter vandes sies fra.
  2. Nib stilken af bønnerne og skær dem i mindre stykker (skær bønnen i skrå snit, det er pænt). Kog dem i saltet vand 2,5 min. Når de er færdige skylles de under koldt vand.
  3. Bælg ærterne.
  4. Skær slikærterne i mindre stykker (jeps, skrå snit)
  5. Rist sesamfrøene på en tør hed pande, til de bliver let gyldne.
  6. Bland ingredienserne til dressingen. Brug evt. en blender. Alternativt så brug en gaffel til at mase fetaen ud i dressingen, indtil den bliver mere homogen.
  7. Anret alle bælgfrugterne på et fad. Fordel lidt af dressing på salaten (resten serveres på siden). Top med hakket mynte og ærteskud. Pres masser af frisk citronsaft over salaten og drys med ristede sesamfrø.
  8. Server salaten med citronbåde på siden.
  9. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Får du en rest tilovers, så smager den herligt til frokost dagen efter.
  • Bryder du dig ikke om mynte, så kan du sagtens undlade den i bælgfrugtsalaten.
Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram