En nem, dejlig og smovset tomatsalat med INTENS TOMATSMAG der smager forrygende. Hvorfor intens?
Hvis du indimellem laver bagte tomater, ved du alt om, hvor svært det er at holde fingrene fra dem. For de smager SÅ godt. Tomatsmagen bliver intens og dyb (umami du ved)!
Forestil dig dem brugt i en dressing! Sammen med bagt hvidløg!
Det er lige præcis det, jeg gør her. Dressingen mikses herefter med både friske tomater, persille, forårsløg (eller rødløg) og sidst men ikke mindst fetaost (mere umami!).
Resultatet bliver en smovset tomatsalat med MASSER af smag.
Prøv også: Græsk salat med langtidsbagte tomater
Sherryeddike har en rigtig dejlig smag og passer godt til denne salat.
Tomaterne klar til at blive bagt.
Tomaterne får en intensiv og dyb umami smag af at blive bagt. Umami er japansk og betyder det lækreste af det lækreste. De langtidsbagte tomater smager forrygende i salaten, som dressing. Lav rigeligt af dem og sæt dem på køl til en anden dag. De er skønne som snacks, eller bland dem i den næste salat du laver.
Langtidsbagte tomater til dressingen til tomatsalat
Tomatsalat hører sommeren til, eller... faktisk smager en tomatsalat godt året rundt. Den enkle salat er altid et hit på middagsbordet - i hvert fald hos os.
Her har jeg gjort den enkle tomatsalat en anelse mere besværlig – hvis du altså finder det besværligt at bage tomatbåde en times tid. De skal nemlig bruges til en dressing, som de friske tomater vendes i. En rigtig smovset tomatsalat med masser af smag. Masser af sødme, syre og umami - uhm!