Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Tomatsalat med dressing af langtidsbagte tomater

Tomatsalat med dressing af langtidsbagte tomater

Tomatsalat med intens tomatsmag

En nem, dejlig og smovset tomatsalat med INTENS TOMATSMAG der smager forrygende. Hvorfor intens?

Hvis du indimellem laver bagte tomater, ved du alt om, hvor svært det er at holde fingrene fra dem. For de smager SÅ godt. Tomatsmagen bliver intens og dyb (umami du ved)!
Forestil dig dem brugt i en dressing! Sammen med bagt hvidløg!

Det er lige præcis det, jeg gør her. Dressingen mikses herefter med både friske tomater, persille, forårsløg (eller rødløg) og sidst men ikke mindst fetaost (mere umami!).

Resultatet bliver en smovset tomatsalat med MASSER af smag.

 

En salat mere med langtidsbagte tomater?

Prøv også: Græsk salat med langtidsbagte tomater

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Tomatsalat med dressing af langtidsbagte tomater

(4 personer)
1,5 kg tomater, mellemstore
4 stk forårsløg eller 1 rødløg
1 håndfuld persille, bredbladet (stor håndfuld)
1 stk hvidløg
200 g feta
5 spsk olivenolie (dressing)
3 spsk sherry eddike (eller rødvinseddike)
1 tsk sukker (til de bagte tomater)
Salt og friskværnet sort peber

Sherryeddike har en rigtig dejlig smag og passer godt til denne salat.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Dressing:
  2. Skær 6 stk mellemstore tomater i kvarte (eller 12 cherry tomater i halve). Fordel dem, og det hele hvidløg, på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Drys endvidere tomaterne med en anelse sukker. Det fremmer sødmen i tomaterne. Bag dem ved 160 grader i en god times tid. I min ovn tog det 1 time og 15 minutter.
  3. Blend de bagte tomater , olivenolie, eddike, salt, friskkværnet sort peber, de møre hvidløgsfed fra en hvidløg (pres kødet ud - se film nederst på siden). Blend til en homogen masse.
  4. Salaten:
  5. Skær de resterende (friske) tomater i munrette bidder og vend halvdelen med dressingen.
  6. Snit forårsløget på skrå. Hvis du bruger rødløg, skær det i kvarte ringe.
  7. Hak persillen.
  8. Servering:
  9. Vend tomatblandingen over på et fad
  10. Top med de resterende tomater
  11. Smuldr fetaen over salaten.
  12. Top med forårsløg (eller rødløg) og persille.

Tip til opskriften:

  • Du kan sagtens bage tomaterne til dressingen dagen før og stille dem på køl.
  • Bag ekstra tomater. De er skønne som snacks eller bland dem i en salat næste dag.
  • Pres de bagte/møre hvidløgsfed ud, ved at trykke hvidløget mellem fingrene - se filmen nedenfor. Skær eventuelt toppen af først (med en brødkniv), så går det nemmere.
Tomater skåret i både og lagt i en bradepande beklædt med bagepapir. De er klar til at ryge i ovnen. De skal bruges til tomatsalat med dressing af bagte tomater.

Tomaterne klar til at blive bagt.

Langtidsbagte tomater

Tomaterne får en intensiv og dyb umami smag af at blive bagt. Umami er japansk og betyder det lækreste af det lækreste. De langtidsbagte tomater smager forrygende i salaten, som dressing. Lav rigeligt af dem og sæt dem på køl til en anden dag. De er skønne som snacks, eller bland dem i den næste salat du laver.

Langtidsbagte tomater til tomatsalat

Langtidsbagte tomater til dressingen til tomatsalat

Watch on YouTube

Tomatsalat med dressing af bagte tomater ses serveret på firkantet keramikfad. Fadet står på et sort rustikt træbord hvor der skimtes tomater og et forårsløg i baggrunden.

 

Tomatsalat der kan spises året rundt

Tomatsalat hører sommeren til, eller... faktisk smager en tomatsalat godt året rundt. Den enkle salat er altid et hit på middagsbordet - i hvert fald hos os.

Her har jeg gjort den enkle tomatsalat en anelse mere besværlig – hvis du altså finder det besværligt at bage tomatbåde en times tid. De skal nemlig bruges til en dressing, som de friske tomater vendes i. En rigtig smovset tomatsalat med masser af smag. Masser af sødme, syre og umami - uhm!

 

 

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Fad til tomatsalaten

Salaten er serveret på et keramikfad fra min webshop. Det hedder 'SHEA' og er fra det svenske brand BadAss Ceramics. Det fås i farverne: 'blackish', 'rust' og 'hvid'. Det findes endvidere i flere størrelser.

BadAss firkantet serveringsfad - <br>SHEA

BadAss firkantet serveringsfad -
SHEA

Fra 239 DKK
3 Farver, 5 Størrelser
Økologiske Tomatflager | Mandala Organic | 40 g

Økologiske Tomatflager | Mandala Organic | 40 g

39 DKK
Viskestykke, Freja, hørblanding, farve smoke / grå - Ib Laursen

Viskestykke, Freja, hørblanding, farve smoke / grå - Ib Laursen

89 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram