Tomatsalat hører sommeren til, eller... faktisk smager en tomatsalat godt året rundt. Den enkle salat er altid et hit på middagsbordet - i hvert fald hos os.
Her har jeg gjort den en anelse mere besværlig – hvis du altså finder det besværligt at bage tomatbåde en times tid. De skal nemlig bruges til en dressing, som de friske tomater vendes i. En rigtig smovset tomatsalat med masser af smag. Masser af sødme, syre og umami - uhm!
Prøv også: Græsk salat med langtidsbagte tomater
Prøv om du kan finde tomater, som er søde og har god smag – salaten bliver så meget bedre. F.eks. San Marzano
Tomaterne får en intensiv og dyb umami smag af at blive bagt. Umami er japansk og betyder det lækreste af det lækreste. De langtidsbagte tomater smager forrygende i salaten, som dressing. Lav rigeligt af dem og sæt dem på køl til en anden dag. De er skønne som snacks, eller bland dem i den næste salat du laver.
Salaten smager dejligt - også uden feta, hvis du foretrækker det
Sådan gik det desværre hos os. For det ville have været dejligt med en rest af den her tomatsalat til dagen efter. 'All gone', som vi sagde til vores drenge da de var små, og maden var spist op. Min mor kom fra England, så der er ofte brugt engelske gloser herhjemme.