Den her tomatsalat med edamamebønner, eller sojabønner som de også kaldes, ryger på bordet hjemme hos os igen og igen. Den er super enkel og er altid et hit.
Skal du på picnic, så er salaten velegnet til picnickurven, da den ikke falder sammen. Fyld små patentglas med salaten og afsted ud i det grønne.
Skal du have gæster? Så gør som mig. Fyld små patentglas med tomatsalaten, således at hver gæst får sit patentglas med salat. Det er populært!
Hvis du kan få fat i tomatsorten, San Marzano, så er den super god til den her salat. Den har en dejlig kraftig og sød smag.
Nederst på siden finder du en video, hvor jeg viser fremgangsmåden.
God fornøjelse!
Fetaost: Brug den fetaost, som du foretrækker. Jeg anvender typisk en, der kan smuldres henover salaten.
En rigtig god sherryeddike smager fantastisk i tomatsalater. Den er hver en krone værd!
Edamamebønner er umodne sojabønner, kendt for deres høje indhold af protein, fibre og vitaminer. De bruges ofte i salater, snacks eller som tilbehør i asiatisk-inspirerede retter. Udover at være næringsrige, er edamamebønner lette at tilberede. Du kan overhælde de frosne bønner med kogende vand og lade dem stå i 5 minutter, indtil de er optøede, eller du kan koge dem kort i saltet vand eller dampe dem for en frisk, let smag. Uanset metoden er edamamebønner en fantastisk tilføjelse til salater som denne tomatsalat, da de giver både fylde og et sundt proteinboost.
Du kan, som jeg har gjort her, fylde denne sunde tomatsalat med edamamebønner (sojabønner) i patentglas.
Denne salat består af kun 3 råvarer, hvis man ser bort fra dressingen:
Det betyder, at den både er nem og hurtig at lave.
Du kan læse mere om edamamebønner/sojabønner her
Prøv også: Her finder du alle mine salater med tomater