Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Tabouleh med blomkålsris

Tabouleh med blomkålsris

Tabouleh med et twist er en super sommerlig og saftig salat

Tabouleh med et twist, er til dig, der har lyst til en salat der er super sommerlig, saftig og med masser af smag.

Det er en salat, som jeg er sikker på, at du kommer til at lave igen og igen, når du først har prøvet den en gang.

Med udgangspunkt i den herlige libanesiske salat, tabouleh, som er en af mine favoritsalater fra Mellemøsten, så får du her min version.

Twistet til salaten er, at jeg bruger blomkålsris, i stedet for bulgur – du kan dog sagtens tilføje noget bulgur, hvis du har lyst til det.

Jeg håber virkeligt, at du vil give den her salat et prøv - du vil ikke fortryde.

Spørgsmål?
Så er jeg lige her i kommentarfelten nederst på siden.

Prøv også: Vil du hellere til de italienske himmelstrøg?
Så prøv den her lune italienske salat - Caponata

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Tabouleh med blomkålsris

(4 personer)
1 blomkål, lille
1 agurk
2 tomater
1 rødløg
granatæble, kernerne herfra
75 g persille, bredbladet (du kan sagtens bruge mere end 75 g)
20 g mynte (her kan du også bruge mere, hvis du er vild med mynte)
1 dl bulgur, fin, evt - kogt efter anvisning på posen
 
 

Ingredienser, dressing,
Tabouleh med blomkålsris

(4 personer)
6 spsk olivenolie, god kvalitet
2 stk citroner, saftige
1 fed hvidløg, presset
3/4 tsk salt
sort peberv, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til dressingen sammen.
  2. Riv blomkålen på den grove side af rivejernet.
  3. Frigør kernerne fra granatæblet - se evt. min metode i filmen nedenfor
  4. Hak grøntsagerne meget fint.
  5. Hak persille og mynte groft - se notits nedenfor
  6. De fintsnittede grøntsager, krydderurter, og granatæblekernerne vendes med dressingen
  7. God fornøjelse

Tip til opskriften:

  • I den traditionelle tabouleh hakkes krydderurten meget fint. Så fint, at man kan skovle tabouleh op på et stykke afbrækket fladbrød. Jeg foretrækker at hakke dem lidt grovere. Det vil jeg lade være op til dig.
  • Lav rigeligt tabouleh med et twist. Smager fantastisk dagen efter.

Tabouleh bliver også kaldt bulgursalat

- netop fordi den klassiske tabouleh er med bulgur, masser af krydderurter, citronsaft og god olivenolie. Præcis bulgur, eller manglen på selvsamme, er årsagen til at jeg kalder min opskrift tabouleh med et twist.

Bulgur er nemlig skiftet ud med blomkål. Blomkål der rives på den grove side af rivejernet - blomkålsris. Og så elsker jeg, at smide granatæblekerner i salaten også.

Kan du ikke undvære bulgur, så kan du sagtens smide et par håndfulde i (kogt efter anvisning på posen).

Hovedpersonerne i den her tabouleh med et twist er persille og citron. MASSER at persille og citron. Og mynte naturligvis. Alene de tre ingredienser er jo indbegrebet af sommermad.

Masser af citroner til Tabouleh med et twist

Der skal masser af persille, mynte og citronsaft i salaten

Watch on YouTube

Den herlige libanesiske salat, Tabouleh med et twist - Husk at lave rigeligt.

Salaten holder fint til næste dag, så lave rigeligt. Det vil du takke dig selv for dagen efter.

Bad Ass fad til Tabouleh med et twist

Desværre så vores fad sådan her ud efter middagen. Næste gang skal jeg huske at lave ekstra.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram