Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med artiskokhjerter

Salat med artiskokhjerter

Super enkel salat med artiskokhjerter, der smager forrygende

Den her salat med artiskokhjerter er et godt eksempel på, at man ikke behøver mange ingredienser, for at lave en god salat. Den smager i al sin enkelhed drøngodt.

Artiskoksalaten er en nem salat

Den her salat er super nem og hurtig at lave. Artiskokhjerterne køber du klar til brug i glas (i olie).

De bagte tomater skal du afsætte lidt tid til - altså den tid, de skal bages i ovnen (en times tid, imens du kan lave noget andet). Du kan i øvrigt snildt bage tomaterne aftenen før og sætte dem på køl.

Jeg kan fortælle dig, at der blev sagt 'uhmmm' mange gange rundt om middagsbordet, da jeg serverede den her artiskoksalat.

God fornøjelse.

Spørgsmål til salaten

Husk, at du er altid velkommen til at stille spørgsmål eller kommentere på salaten. Du kan fange mig i kommentarfeltet længst nede på siden.

 

Prøv også: Siden du kigger på den her opskrift, så er jeg sikker på at den her sicilansk inspirerede salat også er noget for dig.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med artiskokhjerter

(4 personer)
1 kg tomater, mellemstørrelse (500 g til bagning / 500 g friske)
160 g artiskokker(hjerter) i olie (vægtangivelse = drænet vægt) el. på dåsei vand.
30 stk oliven, Kalamanta
75 g rucola
Olivenolie (til at dryppe over tomaterne, der skal bages)
Salt & friskkværnet sort peber
2 stk avocado, evt.

Salaten smager dejligt og ønsker du den mere mættende, smager avocodos fantastisk i.

 
 

Ingredienser, dressing,
Salat med artiskokhjerter

(4 personer)
 
 

Ingredienser,
Salat med artiskokhjerter

(4 personer)
3 spsk olivenolie
2 spsk sherryeddike (hvid balsamicoeddike kan også bruges)
2 tsk honning, flydende eller sirup
1/2 fed hvidløg
1/4 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet

Jeg kan bedst lide at bruge flagesalt til mine dressinger. Bruger du almindelig groft salt, så være opmærksom på, at det salter lidt ekstra (det oplever jeg i hvertfald)

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med at skære halvdelen af tomaterne i kvarte (alt efter størrelse). Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Har tomaterne ikke meget smag, så giv dem et LILLE drys sukker. Bag dem ved 160 grader et times tid. Stil dem til side til afkøling.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Den skal være sødlig, men alligevel syrlig.
  3. Dræn artiskokhjerterne for olie. Skær dem i mindre mundrette stykker.
  4. Udsten olivenerne og halver dem
  5. Den anden halvdel tomater, skæres i mundrette bidder. Den her del af tomaterne, skal bruges friske
  6. Rens og skyl rucola. Slyng den fri for vand.
  7. Alle ingredienserne, på nær rucola, vendes med dressingen. Til sidst, og først lige inden servering, vendes rucola forsigtigt i salaten.
  8. God fornøjelse.

Tip til opskriften:

  • Hvis du ikke har sherryeddike på lager, så kan du bruge hvid balsamicoeddike i stedet. Men næste gang du handler, så køb en sherryeddike. Den spanske eddike er særdeles velsmagende og har en skøn aromatisk smag. Den passer godt til mange salater. Særligt, synes jeg, er den god til de salater, der er tomater i. Og Gazpacho!!! Der er den uundværlig.
  • Du kan sagtens lave de bagte tomater i god tid. Aftenen før! Om morgenen! Det tager 5 minutter, at skære dem i både og smække ind i ovnen. Dernæst passer de sig selv. Når tomaterne er kølet lidt af, kan du sætte dem på køl, til du skal bruge dem. Jeg plejer dog at tage de bagte tomater ud af køleskabet, så de når at få stuetemperatur, inden jeg putter dem i salaten. Tomatsmagen er mere intens, hvis de ikke er køleskabskolde.
  • Køber du artiskokhjerter på dåse (i vand), så dræn dem, skær dem i mundrette stykker og lad dem marinere i dressingen, imens du laver salaten.

Ovnbagte tomater til artiskoksalaten

Skær tomaterne i kvarte eller halve - alt efter hvilken størrelse tomaterne har. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Hvis tomaterne ikke har så meget smag, så giv dem et LILLE drys sukker. Derefter bages de ved 160 grader.

Her har jeg brugt tomater på størrelse med en golfbold cirka. Jeg skar dem i kvarte for at forkorte bagetiden lidt. I min ovn tog det 1 times tid.

tomater-klar-til-salat-med-artiskokhjerter

Tomaterne skæres i kvarte eller halve, alt efter størrelsen på tomaterne.

 

Tomater-klar-paa-bageplade-til-salat-med-artiskokhjerter

Tomaterne er dryppet med olivenolie og er blevet krydret med salt og peber. De her tomater har også fået et lille drys sukker.

 

faerdigbagte-tomater-til-salat-med-artiskokhjerter

Så har tomaterne fået nok. De skal køle af, før de tilsættes salaten.

 

Watch on YouTube

Opskrifter med artiskokhjerter

Det er ikke ofte, at man støder på en salatopskrift med atiskokker. Det er er skam for marinerede artiskokhjerter har helt sin egen milde, let syrlige og meget karakteristiske dejlige smag. Den er så tilpas neutral, at den passer fint ind i mange salatopskrifter. En helt klassisk salat, får hurtigt et (lækkert) twist, hvis man putter artiskokker i. Prøv selv!

Artiskokhjerter på dåse (i vand)

Du kan sagtens bruge artiskokker i vand, hvis du foretrækker det. Dem bruger jeg også sommetider. Jeg lader blot artiskokhjerterne, udskåret i mundrette bidder, ligge i dressingen (som jeg har lavet til salaten) imens jeg laver salaten.

Ønsker du en mere mættende salat?

Så tilføj salaten et par avocadoer, skåret i både og dryppet med citronsaft. De passer perfekt til den her salat.

salat-med-artiskokhjerter-og-avocado-i

Avocado smager skønt i den her salat med artiskokhjerter

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram