Den her salat med artiskokhjerter er et godt eksempel på, at man ikke behøver mange ingredienser, for at lave en god salat. Den smager i al sin enkelhed drøngodt.
Den her salat er super nem og hurtig at lave. Artiskokhjerterne køber du klar til brug i glas (i olie).
De bagte tomater skal du afsætte lidt tid til - altså den tid, de skal bages i ovnen (en times tid, imens du kan lave noget andet). Du kan i øvrigt snildt bage tomaterne aftenen før og sætte dem på køl.
Jeg kan fortælle dig, at der blev sagt 'uhmmm' mange gange rundt om middagsbordet, da jeg serverede den her artiskoksalat.
God fornøjelse.
Husk, at du er altid velkommen til at stille spørgsmål eller kommentere på salaten. Du kan fange mig i kommentarfeltet længst nede på siden.
Prøv også: Siden du kigger på den her opskrift, så er jeg sikker på at den her sicilansk inspirerede salat også er noget for dig.
Salaten smager dejligt og ønsker du den mere mættende, smager avocodos fantastisk i.
Jeg kan bedst lide at bruge flagesalt til mine dressinger. Bruger du almindelig groft salt, så være opmærksom på, at det salter lidt ekstra (det oplever jeg i hvertfald)
Skær tomaterne i kvarte eller halve - alt efter hvilken størrelse tomaterne har. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Hvis tomaterne ikke har så meget smag, så giv dem et LILLE drys sukker. Derefter bages de ved 160 grader.
Her har jeg brugt tomater på størrelse med en golfbold cirka. Jeg skar dem i kvarte for at forkorte bagetiden lidt. I min ovn tog det 1 times tid.
Det er ikke ofte, at man støder på en salatopskrift med atiskokker. Det er er skam for marinerede artiskokhjerter har helt sin egen milde, let syrlige og meget karakteristiske dejlige smag. Den er så tilpas neutral, at den passer fint ind i mange salatopskrifter. En helt klassisk salat, får hurtigt et (lækkert) twist, hvis man putter artiskokker i. Prøv selv!
Artiskokhjerter på dåse (i vand)
Du kan sagtens bruge artiskokker i vand, hvis du foretrækker det. Dem bruger jeg også sommetider. Jeg lader blot artiskokhjerterne, udskåret i mundrette bidder, ligge i dressingen (som jeg har lavet til salaten) imens jeg laver salaten.
Så tilføj salaten et par avocadoer, skåret i både og dryppet med citronsaft. De passer perfekt til den her salat.