Salat med jordbær hører sommeren til. For der er altså noget med sommermad, jordbær og Danmark! Og når jordbær er i sæson herhjemme, nyder jeg at flette dem ind i madlavningen.
Men... det har aldrig skadet at flette det italienske køkken ind i madlavningen.
Og det er netop det, som jeg har gjort her. Fragola Pazzo er en klassisk itaiensk ret - faktisk en dessert - hvor man serverer jordbær med balsamico eddike og sort peber på. Begge dele passer utroligt godt til jordbær. Ellers var det næppe blevet en klassisk italiensk dessert. De to ingredienser intensiverer jordbærsmagen. Det er med den dessert i mente, at jeg har lavet den her dejlige salat med jordbær.
Prøv også: Ananas salat - Pina Colada salat
Salaten smager godt hvad enten du bruger spidskål eller icebergsalat. Men icebergsalat gør den lidt 'friskere'
Se tip længere nede vedrørende dressingen.
Salater smager dejligt, når der er kontraster i både smag og konsistens. Her er frugt i salat godt at bruge, for at give sødme. I den her salat med jordbær, giver jordbærrene sødme, balsamico syre, iceberg/spidskål sprødhed, de ristede pinjekerner knas. Til sidst feta, som giver både salt og fedme til den her jordbærsalat.
Salater med frugt smager dejligt året rundt – altså salater der er velegnet til frugt.
I efterårssalater bruger jeg oftest frugt som æbler og pærer. Men når det kommer til sommersalater, så bruger jeg gerne ferskner, blommer, ananas - eller som her - jordbær i salat.
Salaten bliver ekstra festlig og ikke mindst sommerlig, ved at pynter den med spiselige blomster. Men hvilke blomster er spiselige? Her finder du en oversigt.
Har du have, har du højst sandsynligvis spiselige blomster, lige ved hånden. Tusindfryd, eller bellis som den også bliver kaldt, pibler frem i græsplænen. Og den er spiselig. Har du roser i haven, kan du bruge kronbladene fra dem. Det er netop kronblade fra roser, som jeg har brugt til at pynte min salat. Den smukke blå forglemmigej, ses også i mange haver. Listen er lang... mon ikke du har nogle at de spiselige blomster i nærheden af dig? Om ikke andet er skvalderkål svær at undgå. Og man kan faktisk spise den fine blomst (skærm) den sætter.
Rose, 'New dawn', som jeg har pyntet jordbærsalaten med