Hvis du er vild med ratatouille – de klassiske bagte sommergrøntsager i olivenolie med masser af smag – så vil du elske den her ratatouille som måltidssalat. Den har alle de velkendte elementer fra ratatouille, men er lavet som en mættende og smagfuld salat, der både fungerer lun og kold.
Jeg har vendt bagte tomater, aubergine, squash og peberfrugt med frisk basilikum, soltørrede tomater og belugalinser, som giver både tekstur og protein. Hele herligheden serveres på en bund af tomatsauce, der er nem at lave.
Belugalinserne er små, sorte linser, der holder formen og har en mild, nøddeagtig smag. De gør salaten mere fyldig – uden at tage fokus fra de søde og umamirige grøntsager. Det betyder, at du får en salat, der faktisk mætter som et hovedmåltid.
Du kan spise salaten lun – bare saml den, når belugalinserne og de bagte grøntsager er kølet lidt af. Ratatouille som måltidssalat smager også fantastisk, når den er helt afkølet. Du kan opbevare den på køl, men sørg for at tage den ud i god tid, så den får stuetemperatur inden servering – så træder smagene bedre frem.
TIP:
Salaten bliver kun bedre dagen efter. Så lav rigeligt!
Ratatouille som måltidssalat er også genial til alt fra madpakken til gæstemad! Alting kan laves dagen før – endda flere dage før – du skal servere salaten.
Du kan spise salaten, som den er, som hovedmåltid. Den smager også skønt med et godt stykke brød til. Foretrækker du kød, vil den passe glimrende til alt fra ovnbagt kylling til lammekølle til et stykke hvid fisk.
Du finder filmen nederst på siden – her viser jeg, hvordan du laver salaten trin for trin.
Opskriften kan laves i god tid – op til et par dage før, den skal serveres. Opbevar salaten på køl.
Belugalinser kan bruges i mange retter. Jeg synes linserne er særligt fantastiske at bruge i salater. De er faste i konsistensen og har en let nøddeagtig smag. De er tilpas neutrale i smagen til, at man kan blande dem i de fleste salater. De tilfører mæthed uden at overdøve smagen. Kog gerne rigeligt med linser og opbevar dem på køl (se tip nedenfor). Så har du altid en håndfuld klar til dine salater.
Reklame | Dette afsnit indeholder omtale af et produkt fra ZWILLING, som jeg har et betalt samarbejde med.
Hvis du bruger en vakuumbeholder fra FRESH & SAVE fra ZWILLING, kan salaten holde sig frisk i længere tid på køl. Så kan du nemt gemme resterne og tage dem frem igen et par dage senere, når lysten melder sig.
Den er supernem at bruge – i modsætning til min gamle vakuumpakker, der fylder og skal hentes op fra kælderen. Med FRESH & SAVE systemet, kan jeg bare have vakuumpumpen liggende i skuffen sammen med bagepapir og plastfilm. Nemt!
Så nemt er det: Put maden i en vakuumbeholder – det kan være alt fra glasskåle og opbevaringsbokse til firkantede beholdere med låg. Sæt vakuumpumpen på ventilen i låget, tryk på knappen – færdig. Pumpen stopper automatisk, når der er skabt vakuum. Nemt!
Vakuumpumpen i brug. Den kan snildt ligge i køkkenskuffen, når den ikke er i brug.
Her har du en oversigt over alle salatopskrifter.
Vanvittig lækker og meget smagfuld🤩 Jeg føler mig god til at lave mad, når jeg kan lave sådan en lækker ret😆 Tak for lækker opskrift!
Kære Betina.
Jeg kan ikke få en bedre besked! Salaten faldt i din smag og jeg hjælper og inspirerer dig med at lave den. 'Mission fulfilled'. Tak for at skrive til dig.
Bh Dominique 🌱
Kan bruge noget andet end sherry eddike?
Hej Ditte 😊
Det kan du sagtens. Hvis du kigger i opskriften, så står der forslag til alternativ eddike, nemlig rødvinseddike eller balsamicoeddike. Rigtig god fornøjelse.
Bh Dominique