En dejlig og sprød aspargessalat med søde ærter, saltristede mandler, parmesan og en frisk citrondressing. En rigtig sommerfavorit – perfekt til både hverdag og gæstemad.
Oftest ser man, at asparges enten steges, grilles eller koges, når de bruges i en salatopskrift. Tilberedt på den måde smager de fantastisk. Men rå asparges smager også forrygende og er meget delikate i salater.
Kombinationen af rå asparges, sprød salat, søde ærter og knasende sprøde saltmandler, vendt med en dressing af olivenolie, citronsaft og parmesanost, passer virkelig godt som en sommersalat til sommerbordet. Der bliver ikke sparet på hverken olivenolie, parmesan eller citronsaft – det er godt, siger det bare…
Se fremgangsmåden beskrevet nedenfor. Nederst på siden kan du ligeledes se en film med fremgangsmåden.
Du skal bruge i alt 100 g parmesan: 50 g til dressingen og 50 g i flager til at toppe salaten med.
Du kan erstatte de saltristede mandler med ristede hasselnødder for variation.
Med FRESH & SAVE-vakuumsystemet er din mad vakuumpakket på få sekunder.
Reklame | Dette afsnit indeholder omtale af et produkt fra ZWILLING, som jeg har et betalt samarbejde med.
Salaten jeg har brugt i opskriften her, er 'Crisp salat'. Den er frisk og sprød og har en let sødme, men samtidig en mild bitterhed – lidt som romaine. Jeg synes, den smager super godt. Alternativt kan du bruge romaine, hjertesalat eller icebergsalat. Det vigtigste er, at salaten er sprød.
TIP:
Jeg opbevarer salaten i en vakuumbeholder fra FRESH & SAVE fra ZWILLING. En super smart og nem løsning, når du ønsker at vakuumpakke din mad og holde den frisk i længere tid.
Det eneste du har brug for, er en beholder fra FRESH & SAVE-serien og en tilhørende vakuumpumpe. Pumpen er lille og fiks, så du kan have den liggende i skuffen sammen med bagepapir etc. Nemt!
Så nemt er det:
Put maden i en vakuumbeholder – det kan være alt fra glas-, stål- til plastbeholdere med låg. Sæt vakuumpumpen på ventilen i låget, tryk på en knap på pumpen, og få sekunder senere har du vakuumpakket maden. Du kan også få genanvendelige poser til systemet.
Vil du læse mere om FRESH & SAVE-systemet?
Så klik her: Zwilling Vakuumsystem
Grønne asparges skal ikke skrælles, men det er vigtigt at fjerne den træede ende. Hold fat i begge ender og bøj forsigtigt – aspargesen knækker selv der, hvor den naturligt skal. Det er en simpel og effektiv metode, som også professionelle kokke bruger. Skyl derefter aspargesene og de er klar til brug – rå eller tilberedt.
Rå grønne asparges har en sprød, saftig og let nøddeagtig smag med en mild sødme. De har en friskhed, der passer perfekt i salater – især sammen med citron, parmesan og knasende elementer som nødder eller mandler. Rå asparges giver en skøn struktur og løfter hele salaten.