Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Aspargessalat med parmesan og citrondressing

Aspargessalat med parmesan og citrondressing

Sommersalat med asparges

En dejlig og sprød aspargessalat med søde ærter, saltristede mandler, parmesan og en frisk citrondressing. En rigtig sommerfavorit – perfekt til både hverdag og gæstemad.

Rå asparges i salat

Oftest ser man, at asparges enten steges, grilles eller koges, når de bruges i en salatopskrift. Tilberedt på den måde smager de fantastisk. Men rå asparges smager også forrygende og er meget delikate i salater.

Aspargessalat til sommerbordet

Kombinationen af rå asparges, sprød salat, søde ærter og knasende sprøde saltmandler, vendt med en dressing af olivenolie, citronsaft og parmesanost, passer virkelig godt som en sommersalat til sommerbordet. Der bliver ikke sparet på hverken olivenolie, parmesan eller citronsaft – det er godt, siger det bare…

Aspargessalat med parmesan og citrondressing – fremgangsmåde

Se fremgangsmåden beskrevet nedenfor. Nederst på siden kan du ligeledes se en film med fremgangsmåden.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser aspargessalat,
Aspargessalat med parmesan og citrondressing

(4 personer)
3 bundt asparges
500 g ærter i bælg
75 g sprød salat (fx nordic crisp, hjertesalat, romainesalat)
50 g parmesan (til topping - i flager)

Du skal bruge i alt 100 g parmesan: 50 g til dressingen og 50 g i flager til at toppe salaten med.

 
 

Saltristede mandler,
Aspargessalat med parmesan og citrondressing

(4 personer)
100 g mandler
1 spsk vand (kogende)
2 tsk fint salt

Du kan erstatte de saltristede mandler med ristede hasselnødder for variation.

 
 

Dressing aspargessalat,
Aspargessalat med parmesan og citrondressing

(4 personer)
1/2 dl olivenolie
2 stk saftige citroner
1/4 tsk chiliflager
1 spsk flydende honning eller sirup
50 g parmesan (revet)
1/2 stk salatløg eller skalotteløg
3 stilke mynte (kan undlades)
Salt og peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader. Rør salt sammen med kogende vand, så saltet opløses let. Tilsæt mandlerne og vend dem godt rundt. Lad dem hvile ca. 10 minutter. Læg dem på en bageplade med bagepapir (uden det vand der eventuelt er i bunden). Rist dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem gerne en gang undervejs. Lad dem køle af, og hak dem groft.
  2. Riv halvdelen af parmesanen fint, hak løg og mynte fint og bland med de øvrige ingredienser til dressingen (Olivenolie, citronsaft, chiliflager, honning, salt og peber).
  3. Bræk eller skær den træede del af aspargesene fra, og snit dem fint på skrå (1 cm).
  4. Bælg ærterne.
  5. Vend asparges og ærter med dressingen.
  6. Skær salaten i mundrette stykker og vend den nænsomt i aspargesblandingen.
  7. Juster og smag salaten til med olivenolie, citronsaft, salt og parmesan.
  8. Anret på et fad og top med flager af parmesan og grofthakkede saltristede mandler.

salat til aspargessalat er ved at blive vakuumpakket i en glasskål. En hånd støtter vakuumpumpen som er hvid. Det er fra fresh and save serien fra Zwilling

Med FRESH & SAVE-vakuumsystemet er din mad vakuumpakket på få sekunder.

Sådan holder du din salat frisk

Reklame | Dette afsnit indeholder omtale af et produkt fra ZWILLING, som jeg har et betalt samarbejde med.

Salaten jeg har brugt i opskriften her, er 'Crisp salat'. Den er frisk og sprød og har en let sødme, men samtidig en mild bitterhed – lidt som romaine. Jeg synes, den smager super godt. Alternativt kan du bruge romaine, hjertesalat eller icebergsalat. Det vigtigste er, at salaten er sprød.

TIP:
Jeg opbevarer salaten i en vakuumbeholder fra FRESH & SAVE fra ZWILLING. En super smart og nem løsning, når du ønsker at vakuumpakke din mad og holde den frisk i længere tid.

Det eneste du har brug for, er en beholder fra FRESH & SAVE-serien og en tilhørende vakuumpumpe. Pumpen er lille og fiks, så du kan have den liggende i skuffen sammen med bagepapir etc. Nemt!

Så nemt er det:
Put maden i en vakuumbeholder – det kan være alt fra glas-, stål- til plastbeholdere med låg. Sæt vakuumpumpen på ventilen i låget, tryk på en knap på pumpen, og få sekunder senere har du vakuumpakket maden. Du kan også få genanvendelige poser til systemet.

Vil du læse mere om FRESH & SAVE-systemet?
Så klik her: Zwilling Vakuumsystem

Watch on YouTube

Sådan ordner du asparges

Grønne asparges skal ikke skrælles, men det er vigtigt at fjerne den træede ende. Hold fat i begge ender og bøj forsigtigt – aspargesen knækker selv der, hvor den naturligt skal. Det er en simpel og effektiv metode, som også professionelle kokke bruger. Skyl derefter aspargesene og de er klar til brug – rå eller tilberedt.

Hvordan smager rå asparges?

Rå grønne asparges har en sprød, saftig og let nøddeagtig smag med en mild sødme. De har en friskhed, der passer perfekt i salater – især sammen med citron, parmesan og knasende elementer som nødder eller mandler. Rå asparges giver en skøn struktur og løfter hele salaten.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Fadet salaten er serveret på

Salaten er anrettet på et fad fra min webshop. Det hedder 'Sharing Dinner Plate' og er egentlig tænkt til tapas – men jeg bruger det altid til salater, der skal deles. Fadet fås i to farver:

Blackish – en gråsort glasur

Rust – changerer fra rust til brun nuance, nogle gange med et sort strejf.

Jeg sender gerne fotos eller en lille film, hvis du vil kigge nærmere. Skriv blot til info@salatboden.dk

Til en mindre salat er 'Dinner Plate Bowl' min favoritskål – måske noget for dig også? Du finder den nedenfor sammen med fadet.

Tryk på billedet af fadet nedenfor – så ryger du direkte til varen i shoppen.

Bh Dominique

BadAss fad til tapas & andre småretter  <br>GRITTY Sharing Platter

BadAss fad til tapas & andre småretter
GRITTY Sharing Platter

898 DKK
2 Farver
BadAss Dyb Middagstallerken – <br>FLOW Dinner Plate Bowl

BadAss Dyb Middagstallerken –
FLOW Dinner Plate Bowl

339 DKK
4 Farver
BadAss Salatskål - <br>FLOW Salad Bowl

BadAss Salatskål -
FLOW Salad Bowl

875 DKK
3 Farver
BadAss Suppe bowl - <br>GRITTY Soup Bowl

BadAss Suppe bowl -
GRITTY Soup Bowl

298 DKK
2 Farver
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram