
Jeg er vild med nemme desserter – og det er præcis, hvad denne dessertopskrift med ovnbagte ferskner er.
Skønne ferskner (eller nektariner), der bliver bagt i ovnen, så smagen intensiveres, og frugten bliver blød og karamelliseret. Hertil en cremet mascarponecreme rørt med flormelis og Amaretto, som fordeles enten som bund under de ovnbagte ferskner, eller du kan vælge at toppe de ovnbagte ferskner med den. Smagskombinationen er fantastisk.
Hele herligheden toppes med hakkede mandler.
Hvis du skal servere desserten for gæster, kan du sagtens forberede den dagen før. Vent dog med at komme mascarponecremen og de hakkede mandler på til lige inden servering.
Vil du gøre desserten ekstra festlig, kan du pynte den med spiselige blomster. Her har jeg brugt kronblade fra en orange morgenfrue.
God fornøjelse!
Du kan forberede desserten i god tid: Opbevar de bagte ferskner og mascarponecremen i køleskabet hver for sig. Tag fersknerne ud i god tid før servering, så de når at få stuetemperatur – det fremhæver smagen. Mascarponecremen skal først fordeles lige inden servering. Top med hakkede mandler og eventuel blomsterpynt til allersidst, så det bevarer sprødhed og udtryk.
Det ser super fint ud, at pynte ferskendesserten med spiselige blomster.
Her har jeg pyntet med kronblade fra en orange morgenfrue. Det ser også fint ud med fx kronblade fra roser, hvis du nu har sådan nogle i haven.

Er du i tvivl om en blomst er spiselig, kan du altid tjekke det på fødevarestyrelsens hjemmeside


Ferskner skåret i både og klar til ovnen. Brug gerne faste frugter – de bliver bløde og karamelliserede under bagning.
Andre desserter
Prøv også: