Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 599 kr.
MobilePay og EAN betaling
Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

Ovnbagte ferskner – nem dessert

Jeg er vild med nemme desserter – og det er præcis, hvad denne dessertopskrift med ovnbagte ferskner er.

Skønne ferskner (eller nektariner), der bliver bagt i ovnen, så smagen intensiveres, og frugten bliver blød og karamelliseret. Hertil en cremet mascarponecreme rørt med flormelis og Amaretto, som fordeles enten som bund under de ovnbagte ferskner, eller du kan vælge at toppe de ovnbagte ferskner med den. Smagskombinationen er fantastisk.

Hele herligheden toppes med hakkede mandler.

Nem dessert til gæster – kan forberedes i forvejen

Hvis du skal servere desserten for gæster, kan du sagtens forberede den dagen før. Vent dog med at komme mascarponecremen og de hakkede mandler på til lige inden servering.

Pynt desserten med blomster

Vil du gøre desserten ekstra festlig, kan du pynte den med spiselige blomster. Her har jeg brugt kronblade fra en orange morgenfrue.

God fornøjelse!

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

(4 personer)
8 stk ferskner eller nektariner (ikke for bløde)
4 spsk rørsukker
4 spsk vand
2 spsk vaniljesukker
250 g mascarpone
4 spsk flormelis
3 spsk Amaretto (italiensk mandellikør)
mandler, til topping
spiselige blomster, evt. til at pynte desserten med

Du kan forberede desserten i god tid: Opbevar de bagte ferskner og mascarponecremen i køleskabet hver for sig. Tag fersknerne ud i god tid før servering, så de når at få stuetemperatur – det fremhæver smagen. Mascarponecremen skal først fordeles lige inden servering. Top med hakkede mandler og eventuel blomsterpynt til allersidst, så det bevarer sprødhed og udtryk.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Brug ferskner, som er søde, men stadig faste i konsistensen. Halvér dem og giv dem et lille vrid, så du får to halvdele. Skær derefter hver halvdel i både – cirka tre både pr. halvdel. Driller det (det er ikke altid, man kan få stenen til at slippe), så skær blot ned omkring stenen i både og vrist dem forsigtigt fri.
  2. Fordel fersknerne i en bradepande med bagepapir. Drys med rørsukker og vaniljesukker, og dryp lidt vand over.
  3. Bag fersknerne ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 30-40 minutter, eller til de er let karamelliserede og helt gennembagte. Lad dem køle helt af.
  4. Imens blandes mascarpone med flormelis og Amaretto. Sæt blanding på køl til den skal bruges.
  5. Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække til skindet løsner sig, så du kan smutte dem. Hak dem groft eller skær dem i mandelsnitter (mandler skåret på langs).
  6. Servering:
  7. Anret mascarponecremen på et fad – enten som bund under de bagte ferskner eller ovenpå som topping. Fordel de ovnbagte ferskner ovenpå og drys med de hakkede mandler.
  8. Pynt eventuelt med spiselige blomster – fx kronblade fra morgenfruer
  9. Server desserten med det samme og nyd den ved stuetemperatur.

Tip til opskriften:

  • Ved servering må fersknerne hverken være køleskabskolde (så mister de smag) eller for varme (så smelter mascarponecremen). De skal have stuetemperatur.
  • Du undrer dig måske over, at jeg skriver “ovnbagte ferskner”? Du kan nemlig sagtens bruge nektariner – som jeg i øvrigt har gjort her. Ferskner og nektariner tilhører faktisk samme art. Nektarinen er en glatskindet variant (en såkaldt cultivargruppe) af ferskentræet.

Ovnbagte ferskner med mascarponecreme - pyntet med spiselige blomster

Det ser super fint ud, at pynte ferskendesserten med spiselige blomster.
Her har jeg pyntet med kronblade fra en orange morgenfrue. Det ser også fint ud med fx kronblade fra roser, hvis du nu har sådan nogle i haven.

 Ovnbagte ferskner serveret med cremet mascarpone og toppet med mandler og kronblade fra morgenfrue – en nem og smuk sommerdessert

Eksempler på spiselige blomster:

  • Morgenfrue
  • Kronblade fra roser
  • Hjulkrone
  • Tallerkensmækkere

Er du i tvivl om en blomst er spiselig, kan du altid tjekke det på fødevarestyrelsens hjemmeside

 

Watch on YouTube

 

Friske ferskner (eller nektariner) skåret i både og klar til at blive bagt til en lækker dessert

Ferskner skåret i både og klar til ovnen. Brug gerne faste frugter – de bliver bløde og karamelliserede under bagning.

Andre desserter

Prøv også:

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram