Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Kålsalat med sprøde soyamandler

Kålsalat med sprøde soyamandler

Kålsalat med sprøde soyamandler kan godt give associationer til sushi.

Det er den asiatisk inspireret salatdressing og soyamandlerne, der gør det.

'Sushisalat!' Det var hvad min mand, Kristian, udbrød, da han satte tænderne i den her sprøde kålsalat med sprøde soyamandler.

Jeg forstår det godt, for den her skønne kålsalat giver lidt associationer til sushi. En dressing der både indeholder soya, ingefær, chili og sesamolie. Ikke så mærkeligt at han fik de associationer til sushi.

De salte soyamandler giver dejligt knas til salaten.

Salaten, der både indeholder grønkål, spidskål, æble & sprøde soyamandler, er til dig, der har lyst til en sund salat, som både smager drøngodt og er lidt anderledes.

Som min søde svigermor sagde: ‘A change is as good as a holiday’ og nogle gange er det bare skønt, at prøve noget nyt, ik’?

Salaten vil passe fint til kød, fjerkræ eller fisk.

Fremgangsmåde, kålsalat

Nederst på siden, kan du se en film med fremgangsmåden til kålsalat med sprøde soyamandler.

Prøv også... Hvis du som mig, er vild med at bruge kål i salater, så må du ikke gå glip af disse opskrifter:

Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

Regnbueråkost - nemmeste smagfulde salat - alt rives på et rivejern.

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
150 g grønkål, ribbet
1/2 spidskål, rødt
3 stk æbler, sprøde og søde

Hvis du vil spare tid, kan du købe grønkål, klar til brug, i de fleste supermarkeder. Grønkålen er både ribbet, snittet og vasket. Nogle supermarkeder har ovenikøbet en økologisk variant.

 
 

Dressing,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
3 spsk citronsaft
2 spsk soya
3 spsk sesamolie
1 spsk sirup eller honning
2 tsk ingefær, revet på den fine side af et rivejern
1/2 stk chili, frisk, grøn - fint hakket
 
 

Soyamandler,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
2 dl mandler (=100 g)
2 spsk soya

Hvis du får soyamandler til overs, er de skønne som snack.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med at lave soyamandlerne: Hak mandlerne groft og hæld soya på en pande ved middel varme. Tilsæt de hakkede mandler og rør konstant, indtil al soyaen er absorberet, og mandlerne er let ristede og sprøde. Vær opmærksom på, at soyaen kan blive en smule sej undervejs, men fortsæt med at vende mandlerne. Processen tager 5-10 minutter.
  2. Lav dressingen: Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med chili, afhængigt af hvor stærk du ønsker dressingen, og sæt den til side.
  3. Forbered grønkålen: Rib grønkålen og snit snit den fint
  4. Snit spidskålen: Snit spidskålen helt fint – gerne på et mandolinjern.
  5. Forbered æblerne: Skær æblerne i små tern, på nær et halvt æble, som skal skæres i fine både. Det ser pænt ud at toppe salaten med disse både.
  6. Samling af salaten: Vend grønkålen og æbleternene med dressingen. Top salaten med æblebåde og en håndfuld grofthakkede soyamandler.
  7. Resten af soyamandlerne serveres ved siden af, så man selv kan dosere – på den måde undgår du, at de bliver bløde i salaten.

Tip til opskriften:

  • Hvis du foretrækker det, kan du også tilberede soyamandlerne sådan: Varm hele mandler og soya på en pande ved middel varme. Rør konstant, indtil al soyaen er fordampet. Fordel derefter soyamandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i ca. 13 minutter. Hold øje med dem, og tag eventuelt en smagsprøve undervejs for at tjekke, om de er sprøde nok. Husk, at smagsprøven skal køle lidt af, før du kan vurdere sprødheden. Når mandlerne er kølet af, hakkes de groft.

Asiatisk inspireret kålsalat

Salatopskriften, der både indeholder ingefær, sesamolie, soya og chili, er asiatisk inspireret. Kombinationen af disse ingredienser giver en skøn smag.kålsalat med sprøde soyamandler ses i et gråt fad. Der er brugt rød spidskål i salaten. Der ligger noget udskåret spidskål ved siden af fadet. Man skimter ligeledes en Saladine grøntsagskniv

Watch on YouTube

Snittet grønkål, klar til brug

Jeg fandt grønkål, der var snittet og klar til brug, i Rema. Mange supermarkeder tilbyder denne mulighed, hvilket er rart, når det skal gå lidt hurtigt i hverdagen.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look: Kålsalat

På det øverste foto er salaten serveret i en salatskål fra BadAss Ceramics. Bestikket er fra italienske Saladini og har håndtag i smukt oliventræ.

I filmen bruges følgende produkter fra min webshop:

  • BadAss salatskål i farven 'blackish'
  • BadAss citronpresser, ligeledes i farven 'blackish'
  • Saladini grøntsagskniv
BadAss Salatskål - <br>FLOW Salad Bowl

BadAss Salatskål -
FLOW Salad Bowl

875 DKK
3 Farver
BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

BadAss Citruspresser | Lingor Juicer

379 DKK
2 Farver
Saladini grøntsagskniv 35 cm

Saladini grøntsagskniv 35 cm

1.499 DKK
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram