Kålsalat med sprøde soyamandler kan godt give associationer til sushi. 'Sushisalat!' Det var hvad min mand, Kristian, udbrød, da han satte tænderne i den her salat. Jeg forstår det godt, for den her kålsalat med sprøde soyamandler har en asiatisk inspireret dressing. En dressing der både indeholder soya, ingefær, chili og sesamolie. Ikke så mærkeligt at han fik associationer til sushi.
De salte soyamandler giver dejligt knas til salaten.
Salaten, der både indeholder grønkål, spidskål, æble & sprøde soyamandler, er til dig, der har har lyst til en sund salat, som både smager drøngodt og er lidt anderledes. I hvertfald i forhold til de salater, som jeg sædvanligvis laver.
Som min søde svigermor sagde: ‘A change is as good as a holiday’ og nogle gange er det bare skønt, at prøve noget nyt, ik’?
Salaten vil passe fint til kød, fjerkræ eller fisk.
Prøv også...
Hvis du som mig, er vild med at bruge kål i salater, så må du lige tjekke dem her:
Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner
Regnbueråkost - nemmeste smagfulde salat - alt rives på et rivejern.
Hvis du vil spare tid, kan du købe grønkål, klar til brug, i de fleste supermarkeder. Grønkålen er både ribbet, snittet og vasket. Nogle supermarkeder har ovenikøbet en økologisk variant.
Se filmen i bunden af siden her hvor du, blandt andet, kan se processen med soyamandlerne.
Soya, ingefær, citronsaft, chili og sesamolie i dressingen, gør at salaten får lidt 'kant'. Hvis du får soyamandler til overs gør det ikke spor. Det er en skøn snack.