Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Kålsalat med sprøde soyamandler

Kålsalat med sprøde soyamandler

Kålsalat med sprøde soyamandler og asiatisk inspireret dressing smager drøngodt og er en lidt anderledes salat

Kålsalat med sprøde soyamandler kan godt give associationer til sushi. 'Sushisalat!' Det var hvad min mand, Kristian, udbrød, da han satte tænderne i den her salat. Jeg forstår det godt, for den her kålsalat med sprøde soyamandler har en asiatisk inspireret dressing. En dressing der både indeholder soya, ingefær, chili og sesamolie. Ikke så mærkeligt at han fik associationer til sushi.

De salte soyamandler giver dejligt knas til salaten.

Salaten, der både indeholder grønkål, spidskål, æble & sprøde soyamandler, er til dig, der har har lyst til en sund salat, som både smager drøngodt og er lidt anderledes. I hvertfald i forhold til de salater, som jeg sædvanligvis laver.

Som min søde svigermor sagde: ‘A  change is as good as a holiday’ og nogle gange er det bare skønt, at prøve noget nyt, ik’?

Salaten vil passe fint til kød, fjerkræ eller fisk.

 

Prøv også...
Hvis du som mig, er vild med at bruge kål i salater, så må du lige tjekke dem her:

Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

Regnbueråkost - nemmeste smagfulde salat - alt rives på et rivejern.

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
150 g grønkål, ribbet og snittet
1/2 spidskål, rødt
3 stk æbler, sprøde og søde

Hvis du vil spare tid, kan du købe grønkål, klar til brug, i de fleste supermarkeder. Grønkålen er både ribbet, snittet og vasket. Nogle supermarkeder har ovenikøbet en økologisk variant.

 
 

Dressing,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
3 spsk citronsaft
2 spsk soya
3 spsk sesamolie
1 spsk sirup eller honning
1-2 tsk ingefær, revet på den fine side af et rivejern
1/2 stk rød chili, frisk, finthakket
 
 

Soyamandler,
Kålsalat med sprøde soyamandler

(4 personer)
2 dl mandler (=100 g)
2 spsk soya

Se filmen i bunden af siden her hvor du, blandt andet, kan se processen med soyamandlerne.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med at lave soyamandlerne. Varm mandler og soya på en pande ved middel varme. Bliv ved med at røre, indtil al soyaen er væk. Fordel herefter soyamandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen (ikke varmeluft) ved 150 grader i ca. 13 minutter. Hold øje og tag evt en smagsprøve undervejs, for at tjekke om de har fået nok. Husk at smagsprøven lige skal køle lidt af, før du kan vurdere sprødheden.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen - smag til med chili (alt efter hvor stærk, du ønsker den) og sæt den til side.
  3. Rib og snit grønkålen fint
  4. Snit spidskålen helt fint – gerne på et mandolinjern.
  5. Skær æblerne i små tern på nær et halvt æble, som du skærer i fine både. Det ser pænt ud, at toppe med dem.
  6. Hak evt. de afkølede soyamandler groft.
  7. Vend kålen og æbletern med dressingen og top med en håndfuld grofthakket soyamandler og æblebåde.
  8. Resten af soymandlerne serveres på siden, så man selv kan dosere (så ligger de ikke i blød i salaten)
  9. God fornøjelse. Spørgsmål eller en kommentar? Jeg hører meget gerne fra dig - skriv blot i kommentarfeltet nederst på siden :)

Tip til opskriften:

  • Hvis du ikke har tid til at lave soyamandler, kan du sagtens nøjes med at bruge mandler natural.
  • Du kan også nøjes med at varme mandlerne med soya på panden, indtil de bliver 'tørre'. Da vil mandlerne dog være lidt mere bløde, end hvis du også lige giver en omgang i ovnen, som jeg har gjort.
    Se i øvrigt fremgangsmåden i den lille film neders på siden.

Kålsalat med sprøde soyamandler

& asiatisk inspireret dressing

Kålsalat med sprøde soyamandler & asiatisk inspireret dressing

Soya, ingefær, citronsaft, chili og sesamolie i dressingen, gør at salaten får lidt 'kant'. Hvis du får soyamandler til overs gør det ikke spor. Det er en skøn snack.

Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram