Den her sprøde asiatiske rissalat er alt andet end kedelig. Den er fyldt med friske grøntsager, en smagfuld asiatisk dressing og – ikke mindst – bagte, sprøde ris, som giver både bid, varme og karakter.
Når risene bliver vendt i lidt olie og bagt i ovnen, karamelliserer de let. Du får ris, der er sprøde i kanten og seje, faste i midten. Derudover får de en dejlig nøddeagtig smag.
Dressingen er asiatisk inspireret med masser af friskrevet ingefær, lime, hvidløg og riseddike. Den har både sødme og syre – og binder alle ingredienserne smukt sammen.
Grøntsagerne er friske og sprøde: Pak choi, avocado, forårsløg, peberfrugt, sukkerærter og agurk.
Som prikken over i’et topper du den asiatiske rissalat med salt crunch fra grofthakkede peanuts.
Har du en rest kogte ris stående i køleskabet? Så er det her en genial måde at få dem brugt på.
Du kan faktisk bage risene og bruge dem i næsten hvilken som helst salat, hvis du vil tilføje noget fylde og tekstur – og det smager virkelig godt.
Den asiatisk rissalat er oplagt som tilbehør til mange slags retter – særligt til fisk, tofu eller kylling.
Risene og dressingen kan du lave i god tid, så er salaten hurtigt færdig, når du først går i gang med at samle den.
Selv serverede jeg den asiatiske rissalat til sprødstegt kulmule.
Se længere nede på siden, hvis du vil have anvisning til, hvordan du laver den.
Kulmule er en mild, fast fisk, som passer virkelig godt til den asiatisk inspirerede rissalat. Jeg brugte kulmule loins (det midterste, tykkeste stykke af fisken uden ben), som er perfekte til at stege med sprødt skind.
Beregn ca. 150 g fisk pr. person.
Sådan gør du:
Hvis du er i tvivl, om fisken er gennembagt, kan du eventuelt lægge et lille stykke stanniol løst over mod slutningen af stegetiden – men vi gjorde det ikke, og fisken blev tilberedt fint alligevel. Server den med både af lime ved siden af, så hver især kan presse frisk limesaft over deres fisk.
Hvis du er nysgerrig, kan du finde en fin vejledning hos Yens Have – se guide til at dyrke ingefær her.
Har du lyst til en salat med sprødt element – men lavet med kartofler i stedet for ris? Så er denne kartoffelsalat med ovnbagte sprøde kartofler lige noget for dig.