Hvis du er glad for squash, så er den her salat en 'must make' squashopskrift.
Og det bedste af det hele? Opskriften er super nem og hurtig.
Kombinationen af de bløde lune squashskiver og den sprøde panko-topping med masser af smag er i al sin enkelhed SKØN!
Squash (eller courgetter om du vil) skæres i skiver, pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Imens blander du ingredienserne til panko-topping. Squash ud af ovnen … over på grillfunktion og ind med panko rasp-blanding. That's it. Så skal salaten bare samles og du har den lækreste squashsalat. Nedenfor får du alle detaljer.
Husk at nederst på siden, er der en 'sådan laver du salatopskriften' film.
Her ser du en oversigt over alle mine salatopskrifter
Køb ikke parmesanost, der er revet og klar til brug. Køb et stykke parmesanost og riv det selv på den fine del af rivejernet. Det smager meget bedre.
Crunch! Det er lyden af den første bid squashsalat. Og hemmeligheden bag den uimodståelige tekstur? Panko rasp! Det japanske mirakel der er med til at gøre den her lune squashsalat så lækker.
Det er ikke bare en almindelig rasp. Panko er lavet af friskbagt brød, som males til lette, luftige flager, der er super lækkert at bruge, hvor du ellers bruger almindelig rasp. Men panko rasp opnår du masser af sprødhed. Lige det vi kan bruge til den her squashsalat med bløde lune squashskiver toppet med den sprøde panko rasp blanding. Kontraster du ved! Det er med til at gøre en salat god.
Panko rasp absorberer smag og forvandler sig til gyldne, sprøde guldklumper, når de bliver bagt. Den er alsidig og kan bruges på utallige måder. Eller som nævnt ovenfor – brug den, hvor du ville bruge almindelig rasp. Brug den til alt fra at panere fisk til at give dine grøntsager et lækkert 'sprødt løft'.
I den her opskrift har jeg blandet
Panko rasp
Rasp suger smag til sig og derudover hjælpe parmesanosten til at binde det hele lidt sammen, når det bliver bagt.
Ideen til den her topping fik jeg, da vi besøgte min yngste storebror på 'landet' som han altid kaldere det. Vi stod i en Rema. 5 minutter før, fik vi beskeden: 'Vi skal have laks og I (min mand og jeg) står for maden'. Det blev helt impulsivt til den her topping, om er brugt til squashsalaten. På 'landet' røg den på laksestykker de sidste minutter i ovnen. Mums det var godt. Prøv selv en dag.
Der skal hvidløg i toppingen til squashsalaten. Som du ser i filmen nedenfor, så vælger jeg at putte et fed hvidløg i hvidløgspresseren UDEN at tage skrællen af. Hold blot hånden over presseren, når du trykker sammen for at presse hvidløgsfedet. Sommetider ryger der nemlig lidt den forkerte vej. Voila! Super nemt af få resterne af hvidløg ud af hvidløgspresseren igen. Den metode, samt en anden jeg nævner herunder, bruger jeg altid. Den anden metode er at lægge et fed hvidløg på et skærebræt … lægge en bredbladet kniv ovenpå … giv den et tryk. Så er skrællen nem at fjerne fra hvidløget bagefter.