Enkel og frisk spinatsalat med rå champignon, sprød bacon & citrondressing er en af min families favoritter.
Jeg fik den for første gang for 20 år siden hos en af mine brødre. Den er blevet lavet lige side - hvert år - flere gange om året. Så god er den spinatsalat.
Det er en af de salater, hvor der kommer glædesudbrud, hver gang jeg serverer den for familien. Den smager fantastisk og passer til meste, som kylling, fisk etc.
Dressingen med citron er super enkel at lave. Den tilfører en friskhed og syrlighed til salaten, som passer virkeligt godt til den her spinatsalat, hvor der er rå champignon i.
Prøv også: Den her salat med spidskål og spinat, som er virkelig dejlig.
Husk at baconskiverne sprøder op, når de køler af. Når de er let gyldne, så tag dem ud af ovnen. Steger du dem til de bliver helt sprøde i ovnen, så kan de godt gå hen og blive lidt tørre.
Citroner er uundværlige i mit køkken. Det gælder garanteret også hos dig. Bare duften af citron, når den halveres, så er jeg allerede solgt. Den giver god syre til maden og så er den på samme tid en fantastisk smagsgiver.
Vidste du, at syre er god til at løfte smagen i mange retter? Her bruger jeg ofte citronsaft. En ting er selve tilberedningen af en ret. Hjemme hos os, bliver den meste færdigtilberedte mad også serveret med en halv citron på siden. Det er lige prikken over i'et.
Det gælder også salatdressingen. Som i den her dressing, hvor der udelukkende bruges citronsaft, som syre. Masser af citronsaft. For selv bruger jeg mere, end angivet i opskriften. Men det vil jeg lade være op til dig. Start med to spiseskefulde - du kan altid skrue op for mængden. Eller server maden med en halv citron på siden ....
Som nævnt har jeg lavet den her salat i mange år. Uvidende om at Fødevarestyrelsen fraråder at spise rå champignon. Dog må man gerne spise dem med mådehold. Så jeg vil fortsætte med at lave den her salat et par gange om året. Men nu ved du det også - i tilfælde af, at det også er gået din næse forbi.