Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Spinatsalat med champignon, sprød bacon & citrondressing

Spinatsalat med champignon, sprød bacon & citrondressing

Den her salat med spinat er enkel, frisk og super lækker

Enkel og frisk spinatsalat med rå champignon, sprød bacon & citrondressing er en af min families favoritter.

Jeg fik den for første gang for 20 år siden hos en af mine brødre. Den er blevet lavet lige side - hvert år - flere gange om året. Så god er den spinatsalat.

Det er en af de salater, hvor der kommer glædesudbrud, hver gang jeg serverer den for familien. Den smager fantastisk og passer til meste, som kylling, fisk etc.

Enkel og lækker dressing med citron

Dressingen med citron er super enkel at lave. Den tilfører en friskhed og syrlighed til salaten, som passer virkeligt godt til den her spinatsalat, hvor der er rå champignon i.

Prøv også: Den her salat med spidskål og spinat, som er virkelig dejlig.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Spinatsalat med champignon, sprød bacon & citrondressing

(4 personer)
150 g spinat, spæd
400 g champignon
150 g bacon, i skiver

Husk at baconskiverne sprøder op, når de køler af. Når de er let gyldne, så tag dem ud af ovnen. Steger du dem til de bliver helt sprøde i ovnen, så kan de godt gå hen og blive lidt tørre.

 
 

Dressing,
Spinatsalat med champignon, sprød bacon & citrondressing

(4 personer)
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft, friskpresset
1 fed hvidløg, presset
1/2 tsk flagesalt
peber, sort - friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Fordel baconskiverne på en bageplade beklædt medbagepapir. Steg dem i ovnen ved 200 grader. Hold øje! Det tager 5-10 minutter. Når de er gyldne, tages de ud og lægges på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir. Stil dem til side til afkøling.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Skyl spinaten og slyng det værste vand fra spinten i en salatslynge. Har du ikke en salatslynge, så lad den dryppe af på et rent viskestykke.
  4. Skær roden af champignonerne. Rens champignonerne for jord. Skær dem i skiver. Hvis du ikke skal servere salaten straks, så pres en smule citronsaft over skiverne og vend dem, så saften fordeles. Citronsaften hindrer champignonskiverne i at blive brune.
  5. Skær baconskiverne i mindre stykker ved at hakke dem groft med en kniv.
  6. Vent med at sætte salaten sammen til lige inden den skal serveres. Fordel spinat og champignon på et fad eller i en skål. Hæld dressingen over og top med sprød bacon.
  7. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Som jeg nævner ovenfor, så vent med at sætte salaten sammen, til den skal serveres. Spinaten kan godt blive lidt 'slap' hvis den søber i dressingen for lang tid. Ligeledes kan den sprøde bacon suge væske til sig og blive mindre sprød.

Dressing med citron til salat

Citroner er uundværlige i mit køkken. Det gælder garanteret også hos dig. Bare duften af citron, når den halveres, så er jeg allerede solgt. Den giver god syre til maden og så er den på samme tid en fantastisk smagsgiver.

Vidste du, at syre er god til at løfte smagen i mange retter? Her bruger jeg ofte citronsaft. En ting er selve tilberedningen af en ret. Hjemme hos os, bliver den meste færdigtilberedte mad også serveret med en halv citron på siden. Det er lige prikken over i'et.

Det gælder også salatdressingen. Som i den her dressing, hvor der udelukkende bruges citronsaft, som syre. Masser af citronsaft. For selv bruger jeg mere, end angivet i opskriften. Men det vil jeg lade være op til dig. Start med to spiseskefulde - du kan altid skrue op for mængden. Eller server maden med en halv citron på siden ....

salatboden-citroner-til-dresiing-til-spinatsalat

Citronsaft er frisk og dejligt i salatdressinger

 

Watch on YouTube

Må man spise rå champignon?

Som nævnt har jeg lavet den her salat i mange år. Uvidende om at Fødevarestyrelsen fraråder at spise rå champignon. Dog må man gerne spise dem med mådehold. Så jeg vil fortsætte med at lave den her salat et par gange om året. Men nu ved du det også - i tilfælde af, at det også er gået din næse forbi.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram