
Denne salat med yoghurtdressing kombinerer dressing og salat i ét! Den er både cremet, sprød og saftig på samme tid. Salaten med yoghurtdressing smager forrygende.
Opskriften på den her salat med yoghurtdressing opstod lidt af sig selv i mit køkken. Vi laver ofte indisk mad, og i den forbindelse bruger vi raita.
Raita er Indiens svar på grækernes tzatziki. Det er en forfriskende yoghurtdip, der køler og balancerer de stærke krydderier i traditionelle indiske retter. Raita laves med yoghurt, friske grøntsager og krydderurter, og er en skøn tilføjelse til mange måltider.
Så man kan vel egentlig sige, at denne salat med yoghurtdressing er mit bud på en fusion af græsk tzatziki og indisk raita.
I denne salat med yoghurtdressing finder du skønne krydderurter som persille og purløg, samt saftig, sprød peberfrugt, frisk agurk og dejlige tomater. Ingredienserne er nemme at finde, enten i køkkenhaven, hvis du har en sådan, eller i ethvert supermarked.
Resultatet er en salat, der passer til det meste. Jeg bruger den ofte om sommeren til grillaftener, hvor den passer rigtigt godt til både grillede grøntsager, kød og fisk.
Nederst på siden ser du en film, der kort viser fremgangsmåden til salatopskriften.
God fornøjelse!
Du kan sagtens bruge græsk yoghurt med 2% fedtindhold – det bruger jeg ofte selv. Hvis du ønsker salaten mere cremet, skal du vælge græsk yoghurt med 10% fedt. Til hverdag bruger jeg 2%, mens jeg bruger 10% i weekenden.

Rød skovsyre (Oxalis vulvanicola 'Rosea') på min terrasse.
Jeg har altid rød skovsyre på terrassen om sommeren. Denne lille plante vokser hurtigt fra en beskeden potte til et imponerende syn med sine røde blade og gule blomster. Rød skovsyre er ikke kun smuk at se på, men den er også spiselig og tilfører en dejlig syrlighed til enhver ret, den bliver tilføjet. Bladenes underside har en dyb, næsten magenta farve, som ser fantastisk ud i salater, som f.eks. her hvor den er brugt til at live salaten med yoghurtdressing op med sin smukke farve.
Selvom både yoghurtdressing og rød skovsyre har syrlige undertoner, tilfører skovsyren en frisk og skarp syrlighed, der kan modspille yoghurtdressingens cremede og mildt syrlige smag. Kontrast i smagsnoter forstærker både dressingens og salatens friskhed.
Her kan du se en oversigt over planter og plantedele, som er spiselige.


Krydderiet sumac
Sumac er et spændende krydderi med en syrlig og citrusagtig smag, der ofte bruges i Mellemøstlig køkken.
I opskriften foreslår jeg sumac som en mulig tilføjelse. Hvis du har det i skuffen, passer det rigtigt godt til denne salat med et lille drys. Desuden komplementerer dens smukke røde farve de røde toner i den røde skovsyre.
Her får du en samlet oversigt over mine salater