Jeg har et bornholmsk figentræ og stornyder de skønne frugter, det giver her i sensommeren.
Som sødt element i en salat smager figner fantastisk. Her er de brugt i en blanding af spæd salat og pebret rucola, saftige pærer og cremet gedeost. Hele herligheden toppes med sprøde valnødder – behøver jeg sige mere?
’Kan man kalde salat for slik?’ Det var beskeden, jeg modtog i min indbakke. Den fortsatte: 'Den her salat bliver kaldt sliksalaten hos os – for som med slik, kan vi ikke stoppe igen, når vi spiser den ...og min søn elsker den’!
Dejlig besked at få. Og jeg forstår! For den er virkelig skøn. Og det er virkelig svært at stoppe igen, når man spiser den. I opskriften her har jeg brugt figner, men du kan sagtens bytte dem ud med dadler, hvis du foretrækker det, eller hvis det ikke er sæson for figner.
Hvis du portionsanretter salaten med et stykke brød til, har du den skønneste forret.
God fornøjelse med figensalaten!
Jeg har selv et bornholmsk figentræ i haven og nyder de skønne frugter hvert år i sensommeren. Jeg husker tydeligt en dag, hvor jeg var på planteskolen, inden vi havde fået træet. Her faldt jeg i snak med en gartner, der hev mig over til et bornholmsk figentræ. Der sad en moden figen, som hun plukkede og gav mig. Den var solvarm og smagte himmelsk. Da vidste jeg straks, at sådan et måtte vi have i haven.
I dag har det fået en plads op ad vores haveskur, hvor det stortrives. Udover at forsyne os med skønne figner til salater og desserter, er det også et smukt og dekorativt træ – selvom det egentlig ligner en busk.
Hvis du vil læse mere om, hvordan man dyrker figner i haven, kan du se denne guide hos Haveselskabet: Sådan dyrker du figner.
Hej, den salat ser lækker ud, og den skal da helt sikkert prøves, men synes ike jeg kan se ingredienserne til brug for dressingen?
Hej Heidi.
Tusind tak – og også tak for at gøre mig opmærksom på, at ingredienserne til dressingen manglede. Jeg har tilføjet dem nu. Rigtig god fornøjelse med salaten 🌱