Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Salat med blommer – ovnbagte & friske

Salat med blommer – ovnbagte & friske

Skøn salat med blommer - kontraster i både tekstur og smage.

Den her salat med blommer er skøn! Blommerne brugt i salaten er en kombination af friske og langtidsbagte blommer. Langtidsbagte for at intensivere smagen af blommer. Når blommer bliver bagt, bliver de nemlig både sødere og mere intensive i smagen.

Resultatet? En salat med blommer, friske såvel som bagte, kombineret med

  • pebret rucola
  • cremet gedeost
  • sprøde valnøddekerner &
  • balsamico glace ...

En skøn 'smovset' salat, der kun kan medføre et udbrud: MUMS!!!

Salat med blommer som forret

Vælger du at portionsanrette salatopskriften i stedet, kan den snildt bruges som en lækker forret.

God fornøjelse og husk, at du kan altid fange mig i kommentarfeltet længst nede på siden. Skriv endeligt, hvis du har et spørgsmål til opskriften eller ønsker at skrive en kommentar til mig.

Prøv også: Blommer er også dejlige i dessert. Her finder du den skønneste dessert med blommer.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med blommer – ovnbagte & friske

(4 personer)
750 g blommer, søde. 500 g skal bages og de øvrige 250 g skal bruges friske
150 g rucola
80 g valnøddekerner
100-200 g gedeost, Président Rondelé (mindst 100 g og gerne mere efter min smag)
Olivenolie
Akaciehonning, flydende eller sirup
Balsamico glace
salt
peber, sort, friskkværnet

Se flere tips længere nede på siden. Du kan se en film i bunden af dette opslag, der viser fremgangsmåden.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Start med blommerne der skal bages (evt. dagen før). Tænd ovnen på 100 grader. Halver blommerne og lirk stenen ud (se film længere nede). Skær dem dernæst i kvarte. Fordel blommebådene på en bageplade beklædt med bagepapir. I en tynd stråle fordeles lidt flydende honning (eller sirup) over blommerne. Sæt dem dernæs i ovnen i 3 timer. Sæt dem til side til afkøling.
  2. Rens og fordel rucola på et serveringsfad
  3. Skær de resterende (friske) blommer i både og fordel dem på rucolaen.
  4. Fordel ligeledes de bagte blommer.
  5. Med en spiseske fordeles 'klatter' af gedeost på salaten
  6. Med fejende bevægelser fordeles olivenolie på blommesalaten i en tynd stråle.
  7. I en tynd stråle fordeles balsamico glace over salaten
  8. Top med valnøddekerner
  9. Dryp lidt flydende honning eller sirup over salaten
  10. Kværn lidt sort peber over og giv salaten et LILLE drys fint salt.

Tip til opskriften:

  • Jeg synes godt om gedeosten fra Président Rondelé. Den fås i de fleste supermarkeder. Den smager ganske mildt og har en luftig og let konsistens. Du kan også gå i en helt anden retning og bruge en blåskimmelost i stedet. Den smager også dejligt i den blommesalat.
  • Du kan eventuelte udskifte blommerne med søde modne pærer, hvis du foretrækker det. Alternativt kan du tilføje den her opskrift lidt pære skåret i både. Vælg da en der er sød og sprød.(kontraster du ved).
  • Jeg har købt balsamico glace, klar til brug. Men der findes masser af opskrifter på, hvordan man laver den selv, hvis du søger på nettet. Jeg må se at få lagt min egen opskrift på balsamico glaze op :)
  • Du kan sagtens bage blommerne dagen før og opbevare dem i en lukket beholder i køleskabet. Tag dem ud tidsnok til at de får stuetemperatur, inden du putter dem i salaten. Så smager de af mere. Du kan forkorte bagetiden, ved at skrue lidt op for varmen, hvis du har travlt.
  • I sommerperioden nyder jeg at pynte mine salater med lidt blomster fra haven. Her har jeg brugt kronbladene fra Storkenæb.

Langtidsbagte blommer i salaten

Der er både langtidsbagte blommer og friske blommer i den her dejlige salat. De bagte blommer bliver både sødere og mere intensive i smagen, af at blive bagt. Det smager godt, når kontraster mødes. De søde bagte blommer, de søde let syrlige friske blommer, den cremede gedeost og de knasende nødder

Blommer gjort klar til at blive bagt

Blommerne er halveret og udstenet. Dernæst er de skåret i både. Efter de er blevet fordelt på bradepanden har jeg, i en tynd stråle, hældt lidt flydende honning over dem.

Sveskeblommer

Jeg har et træ med sveskeblommer i haven. En af mine favoritblommer. Så det er dem, jeg har brugt i opskriften her.

blommer-gjort-klar-til-at-komme-i-ovnen-med-honning

Sveskeblommer gjort klar til at komme i ovnen.

Watch on YouTube

Sådan ser blommerne ud, når de er færdigbagte

Sådan ser blommerne ud, efter de har været i ovnen i 3 timers tid ved lav varme. Det kan være lidt svært at holde formen på dem, når de skal fordeles i salaten - men pyt med det. Det er jo en smovset salat, som vi har gang i her!

faerdigbagte-blommer-til-salat

Færdigbagte blommer

2 kommentarer

  1. Maria siger:

    Hejsa
    Tror du man kan fryse de bagte blommer?

    Det ser i øvrigt ud til at være en lækker salat. Glæder mig til at prøve den.

    Mvh. Maria

    1. Dominique siger:

      Hej Maria.
      Det tror jeg helt sikkert godt, at du kan. Men da blommerne allerede bliver en smule marmeladeagtige ved bagningen, kan jeg godt frygte, at de bliver endnu mere marmeladeagtige efter en tur i fryseren med efterfølgende optøning. Jeg har aldrig selv prøvet at fryse bagte blommer - så det må komme an på en prøve. Jeg ved at nogen fryser blommerne friske, halveret og udstenet inden frysningen. Dem kan du så efterfølgende bage. De vil dog ikke egne sig til at blive spist uden tilberedning, da konsistensen på blommerne ændrer sig efter en tur i fryseren. Men måske kunne det være løsningen? Dit spørgsmål har givet mig lyst til at teste. Du må endelig give lyd fra dig, hvis du selv tester.

      Og dejligt at du synes om opskriften. Jeg håber det bliver en succes, når du prøver at lave den en dag 🙂

      Bh Dominique

Comments are closed.

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Shop the look - BadAss firkantet fad

Fadet som salaten er serveret på er fra min shop. Det er fra BadAss Lounge, som producerer de smukkeste rustikke produkter i stentøj. Fadet, som måler 20 x 30 cm, er fra serien 'SHEA' i farven blackish. Det findes i flere størrelser.

BadAss firkantet serveringsfad - <br>SHEA

BadAss firkantet serveringsfad -
SHEA

Fra 320 DKK
3 Farver, 5 Størrelser
Saladini grøntsagskniv  27 cm

Saladini grøntsagskniv 27 cm

1.299 DKK
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram