Den her salat med blommer er skøn! Blommerne brugt i salaten er en kombination af friske og langtidsbagte blommer. Langtidsbagte for at intensivere smagen af blommer. Når blommer bliver bagt, bliver de nemlig både sødere og mere intensive i smagen.
Resultatet? En salat med blommer, friske såvel som bagte, kombineret med
En skøn 'smovset' salat, der kun kan medføre et udbrud: MUMS!!!
Vælger du at portionsanrette salatopskriften i stedet, kan den snildt bruges som en lækker forret.
God fornøjelse og husk, at du kan altid fange mig i kommentarfeltet længst nede på siden. Skriv endeligt, hvis du har et spørgsmål til opskriften eller ønsker at skrive en kommentar til mig.
Prøv også: Blommer er også dejlige i dessert. Her finder du den skønneste dessert med blommer.
Se flere tips længere nede på siden. Du kan se en film i bunden af dette opslag, der viser fremgangsmåden.
Der er både langtidsbagte blommer og friske blommer i den her dejlige salat. De bagte blommer bliver både sødere og mere intensive i smagen, af at blive bagt. Det smager godt, når kontraster mødes. De søde bagte blommer, de søde let syrlige friske blommer, den cremede gedeost og de knasende nødder
Blommerne er halveret og udstenet. Dernæst er de skåret i både. Efter de er blevet fordelt på bradepanden har jeg, i en tynd stråle, hældt lidt flydende honning over dem.
Jeg har et træ med sveskeblommer i haven. En af mine favoritblommer. Så det er dem, jeg har brugt i opskriften her.
Sådan ser blommerne ud, efter de har været i ovnen i 3 timers tid ved lav varme. Det kan være lidt svært at holde formen på dem, når de skal fordeles i salaten - men pyt med det. Det er jo en smovset salat, som vi har gang i her!
Comments are closed.
Hejsa
Tror du man kan fryse de bagte blommer?
Det ser i øvrigt ud til at være en lækker salat. Glæder mig til at prøve den.
Mvh. Maria
Hej Maria.
Det tror jeg helt sikkert godt, at du kan. Men da blommerne allerede bliver en smule marmeladeagtige ved bagningen, kan jeg godt frygte, at de bliver endnu mere marmeladeagtige efter en tur i fryseren med efterfølgende optøning. Jeg har aldrig selv prøvet at fryse bagte blommer - så det må komme an på en prøve. Jeg ved at nogen fryser blommerne friske, halveret og udstenet inden frysningen. Dem kan du så efterfølgende bage. De vil dog ikke egne sig til at blive spist uden tilberedning, da konsistensen på blommerne ændrer sig efter en tur i fryseren. Men måske kunne det være løsningen? Dit spørgsmål har givet mig lyst til at teste. Du må endelig give lyd fra dig, hvis du selv tester.
Og dejligt at du synes om opskriften. Jeg håber det bliver en succes, når du prøver at lave den en dag 🙂
Bh Dominique