Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

Ovnbagte ferskner - nem dessert

Jeg er vild med nemme desserter. Og det er lige præcis det, den dessertopskrift med ovnbagte ferskner er.

Skønne ovnbagte ferskner, hvor smagen af fersken bliver mere intens, efter de er blevet bagt. Cremet mascarpone der røres op med flormelis og Ameretto. Den fordeles dernæst på de ovnbagte ferskner. Kombinationen er fantastisk.

Hele herligheden toppet til sidst med hakkede mandler. Så bliver det ikke nemmere

Nem dessert til gæster, der kan laves i forvejen

Hvis du skal lave desserten til gæster, så kan du sagtens gøre den klar dagen i forvejen. Mascarponecremen og de hakkede mandler skal dog først på, lige inden servering.

Pynt desserten med blomster

Vil du gøre desserten ekstra festlig, så kan du pynte den med spiselige blomster. Her har jeg brugt rosenblade.

God fornøjelse.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert

(4 personer)
8 stk ferskner eller nektariner (ikke for bløde)
4 spsk rørsukker
2 spsk vand
2 spsk vanillesukker
250 g mascarpone
4 spsk flormelis
3 spsk Amaretto (italiensk mandellikør)
mandler, til topping
rosenblade, evt. til at pynte desserte med

Du undrer dig måske over, at jeg ovnbagte ferskner? Du kan sagtens bruge nektariner, som jeg i øvrigt har gjort her. Faktisk tilhører ferskner og nektariner samme art. Nektarinen er en glatskindet cultivargruppe (=sammenhørende gruppe af sorter) af ferskentræet.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Brug ferskner, som er søde, men endnu ikke er blevet for bløde. Halver dem, giv dem et vrid, så du får to halvdele. Dernæst skæres halvdelene i både (ca. 3 både pr. halvdel). Driller det (Det er ikke altid man kan give dem det vrid), så skær blot ind til stenen i både og vrist båden løs (se filmen længere nedenfor).
  2. Læg fersknerne i et ovnfast fad. Dryp lidt vand over fersknerne og drys med rørsukker og vanillesukker.
  3. Bag fersknerne ved 190 grader (ikke varmeluft) i ca. 30-40 minutter eller til de er let karamelliseret. Lad dem køle helt af. Ved serveringen må fersknerne hverken være køleskabskolde (mister smag), eller for varme (så smelter mascarponen), men have rumtemperatur.
  4. Bag fersknerne ved 190 grader (ikke varmeluft) i ca. 30-40 minutter eller til de er let karamelliseret. Lad dem køle helt af. Ved serveringen må fersknerne hverken være køleskabskolde (mister smag), eller for varme (så smelter mascarponen), men have rumtemperatur.
  5. Hak mandlerne, som de er eller… smut mandlerne og skær dem i mandelspitter (mandler skåret på langs).
  6. Server fersknerne toppet med mascarponecreme, mandler og pynt eventuelt med lidt rosenblade.

Ovnbagte ferskner med cremet mascarpone - nem dessert
Ved at bage fersknerne i ovnen, får de en mere intens og sød smag.
Watch on YouTube

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram