Jeg er vild med nemme desserter. Og det er lige præcis det, den dessertopskrift med ovnbagte ferskner er.
Skønne ovnbagte ferskner, hvor smagen af fersken bliver mere intens, efter de er blevet bagt. Cremet mascarpone der røres op med flormelis og Ameretto. Den fordeles dernæst på de ovnbagte ferskner. Kombinationen er fantastisk.
Hele herligheden toppet til sidst med hakkede mandler. Så bliver det ikke nemmere
Hvis du skal lave desserten til gæster, så kan du sagtens gøre den klar dagen i forvejen. Mascarponecremen og de hakkede mandler skal dog først på, lige inden servering.
Vil du gøre desserten ekstra festlig, så kan du pynte den med spiselige blomster. Her har jeg brugt rosenblade.
God fornøjelse.
Du undrer dig måske over, at jeg ovnbagte ferskner? Du kan sagtens bruge nektariner, som jeg i øvrigt har gjort her. Faktisk tilhører ferskner og nektariner samme art. Nektarinen er en glatskindet cultivargruppe (=sammenhørende gruppe af sorter) af ferskentræet.