Den her grønkålssalat laver jeg altid, når grønkål er i sæson.
Grønkålen, de søde pærer, de sprøde og saftige granatæblekerner og de knasende valnøddekerner. Det er en virkelig dejlig kombination.
Salaten er vendt med sennepsdressing, også kaldet en sennepsvinaigrette, hvor der ikke er sparet på senneppen. Sennepsdressingen får det bedste frem i den her grønkålssalat.
Er du glad for grønkål i salat? Så prøv den her salat: kålsalat med sprøde soyamandler - uhm!
Køb evt. grønkål klar til brug. I de fleste supermarkeder kan man købe en pose grønkål, der både er skyllet, ribbet og snittet - klar til brug.
Mange bruger det kneb at kramme grønkålen før den bruges i salaten. Så bliver kålen lidt blødere og mere spisevenlig.
Efter grønkålen er renset, ribbet og snittet – så er den klar til at blive krammet. Enten kan du kramme lidt salt ind i grønkålen, men det går også fint med lidt olivenolie. Faktisk kan du såmænd også bare bruge noget af dressingen. Fordel lidt salt, olivenolie (eller dressing) i hænderne og kram grønkålen ved at tykke let om kålen med hænderne. Fibrene i grønkålen blødgøres og den bliver mindre sej. Selv krammer jeg aldrig min kål, men jeg har heller ikke noget imod, at der skal arbejdes lidt med tænderne. Det vil jeg lade være helt op til dig :). Husk! Hvis du bruger salt til at kramme kålen med, så skal du bruge tilsvarende mindre salt i sennepsdressingen.
En salat smager godt når kontraster mødes. I nogle typer salater, synes jeg at frugt bidrager godt til netop det. I det her tilfælde er det de sprøde søde pærer (eller meget bløde modne søde pærer) og de saftige knasende granatæblekerner.
Nødderne giver dejligt knas til salaten. Dressingen bidrager med en sød, syrlig smag og lidt kant fra senneppen.
Har du tid, så smager det godt at riste valnødderne. Ristningen fremhæver nøddesmagen. Men du kan også sagtens bruge dem, som de er. Det gør jeg selv ofte.
Du kan vælge en af følgende fremgangsmåder: