Ideer til salat
Græsk salat med langtidsbagte tomater

Græsk salat med langtidsbagte tomater

Uhm - klassisk græsk salat er fantastisk. Den kommer på middagsbordet hjemme hos os året rundt.

Sommetider laver jeg dog den græske salat med et lille twist, som her. De friske tomater er delvist udskiftet med langtidsbagte tomater og dressingen er med frisk oregano og bagt hvidløg. Den skønne kombination i græsk salat er bevaret, men smagen er lidt mere intensiv på grund af de bagte tomater, bagte hvidløg, samt den friske oregano.

En anden græsk ret, som jeg elsker, er tzatziki! Her har jeg også lavet en en variant med et twist - den kan du tjekke ud her Den kan varmt anbefales.

Ingredienser,
Græsk salat med langtidsbagte tomater

(4 personer)
700 g tomater, str. golfbold (som skal bages)
400 g tomater, friske
1 stk agurk
1 stk rødløg
1 stk salatløg
1 stk grøn peberfrugt
150 g græske oliven med sten
200 g fetaost
Frisk oregano
 
 

Dressing, bland,
Græsk salat med langtidsbagte tomater

(4 personer)
5 spsk olivenolie
3 spsk rødvinseddike
2 spsk frisk oregano, finthakket
3-4 fed hvidløg, bagte – massen herfra (klem den ud af hvert fed)
1 tsk sirup
1/4 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær tomaterne i halve eller kvarte (alt efter størrelse), krydr med salt og peber og drisl med olivenolie. Giv eventuelt tomaterne et bitte drys rørsukker, hvis de ikke har så meget smag i sig selv. Læg et halvt hvidløg ved. Bag det hele ved 160 grader varmluft i ca. 45 minutter (hold øje), til de er let tørre. Tag dem ud og lad dem køle af.
  2. Skær rødløget og salatløget i tynde ringe.
  3. Halver agurken og skær den i skrå skiver.
  4. Skær peberfrugten i strimler.
  5. Halver de tomater, som ikke er bagt.
  6. Udsten olivenerne.
  7. Vend alle grøntsagerne med dressingen i en serveringsskål.
  8. Smuldr feta ud over og top med oliven og lidt frisk oregano.

Tip til opskriften:

  • I den her græske salat bruger jeg frisk oregano. Når jeg laver den klassiske græske salat, giver jeg den et drys tørret oregano. Hvis du ikke har prøvet det før, så må du love mig at give det et prøv. Det smager så godt!
Græsk salat med langtidsbagte tomater
Bag eventuelt et helt hvidlløg sammen med tomaterne. Du skal kun bruge 3-4 fed, men det gør ingenting, at du har nogle fed til overs. De kan holde flere dage i køleskabet og smager skønt til næsten alt. Feks. på et stykke ristet rugbrød ,hvor du smører massen fra det bagte hvidløgsfed på og dernæst topper med skiver af avocado. Lidt citron, salt og friskkværnet sort peber og du har den skønneste mad til frokost.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram