Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

Glaskålssalat – mild, sprød og saftig salat

Glaskålssalat er nok ikke den salat, man oftest hører om. Altså en salat der tager udgangspunkt i glaskål. Det er en skam og det undrer mig hvorfor?

Glaskål smager nemlig drøngodt i en salat. Den smager mildt, lidt sødt og så er den super saftig og sprød. Med andre ord, perfekt til en salat, hvis du spørger mig.

Hvis du endnu ikke har prøvet at putte glaskål i din salat, så har du virkeligt noget til gode. Du må prøve det. Måske allerede i aften?

Her kommer der i hvertfald en super nem og velsmagende glaskålssalat, perfekt til en travl hverdagsaften. Glaskål, spidskål, æbler og hasselnødder er det eneste, som du skal bruge til denne sprøde skønne og milde salat. Og så er du i gang

Har du tørret tranebær på lager, så vil det bare klæde salaten at blive toppet med lidt af dem.

 

Prøv at tjekke: Regnbueråkost - der ville du også snildt kunne rive glaskål i - mums!

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

(4 personer)
1 stk glaskål (lilla eller grøn)
250-300 g spidskål (ca. 1/2 spidskål)
3 stk æbler, sprøde, søde og let syrlige
70 g hasselnøddekerner
50 g Evt. tranebær, tørrede
 
 

Dressing,
Glaskålssalat med spidskål, æbler & hasselnøddekerner

(4 personer)
5 spsk rapsolie
5 spsk æbleeddike
1-2 spsk sirup (afhængig af hvor søde æblerne er)
1 spsk Dijonsennep
1/2 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen.
  2. Snit spidskålen helt fint, gerne på et mandolinjern.
  3. Top, bund og den hårde skræl skæres af glaskålen (brug en kartoffelskræller og/eller skarp kniv)
  4. Skær den dernæst glaskålen i 1/2 cm skiver, for dernæst at skære hver skive i tynde stave.
  5. Skær æblerne i tynde både.
  6. Spidskål, glaskål, æblebåde vendes med dressingen og toppes med grofthakkede hasselnødder og evt. tørrede tranebær
  7. God fornøjelse!

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram