Bulgursalat med majs er en dejlig og mild salat. Den passer til det meste. Her i huset bruger vi næsten chili i al madlavning, så salaten her har også lidt finthakket grøn chili i. Det kan du undlade, hvis du foretrækker at salaten skal være mild i smagen.
Bulgursalaten med majs kan laves året rundt. Men den er særlig god, når majskolber er i sæson. Majskolberne bliver kun kogt et par minutter, så de fortsat er lidt sprøde. Det er skønt - også i salat. Du kan naturligvis sagtens bruge frosne majs, som du giver et let opkog eller majs på dåser.
Bulgur er ikke en almindelig fødevare i Mexico, men det til trods, får jeg lyst til at skrive at bulgursalaten er mexicansk inspireret. Den indeholder både majs, avocado, chili og limesaft og det fører mine smagløg i retning af Mexico.
Undlader du at bruge chili i opskriften, så er det en børnevenlig salat.
Som afveksling, eller hvis du foretrækker det, så kan du erstatte bulgur med:
Salaten er børnevenlig. Du bør dog undlade chilifrugten i salaten, hvis den skal serveres for børn.
Hvis du foretrækker det, så kan du koge bulguren efter anvisningen på pakken. Jeg synes dog, at den anbefalede kogetid (dem jeg har set) er for lang. Tag smagsprøver de sidste minutter og stop kogningen, mens der er en lille smule bid i bulguren.
Selv foretrækker jeg den her metode til at tilberede bulgur:
På den her måde får du en bulgur da ikke er kogt ud, men er lækker og løs at bruge i salater.
Jeg har flere salater med bulgur her på siden, f.eks.
Du kan finde dem allesammen her.
Salaten du ser her på siden er lavet på en sommerdag. Jeg har masser af spiselige blomster i haven og nyder at gøre lidt ekstra ud af salaten og pynte med blomster. Jeg har blandt andet spredt en frøblanding med spiselige blomster i et af vores højbede. Der er blandt andet morgenfruer, der er gule og orange, i blandingen og det er den du ser her i gul.