Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Blommesalat med rucola, valnødder <br>& blåskimmelost

Blommesalat med rucola, valnødder
& blåskimmelost

Blommesalat er oplagt, når danske blommer er i højsæson – de er fantastiske.

Jeg nyder at stå og spise blommer direkte fra træet, men de er selvfølgelig også oplagte at tænke ind i madlavningen. Som f.eks. her i den her nemme, hurtige og velsmagende blommesalat, hvor de søde blommer blander sig med den pebrede rucola, de knasende valnødder og den salte blåskimmelost – eller måske er du mere til den cremede gedeost?

Lige meget hvilken ost du bruger, så er det en himmelsk kombination. Her jeg lavet salaten med blåskimmelost.

God fornøjelse!
Jeg er i køkkenet!

Ingredienser – blommesalat,
Blommesalat med rucola, valnødder
& blåskimmelost

(4 personer)
12-15 stk blommer, modne og søde
150 g rucola
80 g valnøddekerner
150 g blåskimmelost – eller gedeost, cremet
olivenolie
balsamicoeddike, mørk
Akaciehonning, flydende eller sirup
salt
sort peber, friskkværnet

Har du tid, så rist valnødderne for svag varme på en tør pande. Bare til de begynder at tage farve. Læg dem i en skål og overhæld dem med flydende akaciehonning.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Del blommerne og fjern stenene. Skær dem i både.
  2. Rens rucola.
  3. Fordel rucola, og blommer på et serveringfad.
  4. Smuldr blåskimmelosten over eller hvis du bruger cremet gedeost… fordel små klatter af gedeosten.
  5. Drisl med olivenolie og drys med let knuste valnødder.
  6. Dryp med balsamicoeddike og sirup eller flydende akaciehonning. Hvis blommerne ikke har sødme, skal du nok bruge lidt ekstra sirup eller flydende honning.
  7. Krydr med salt og peber og server straks salaten.
  8. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Suppler eventuelt med sprøde, søde pærestykker i salaten. Det vil passe fint til. Du kan også udskifte blommerne med friske figner.

Frugt i salaten

Når man sørger for at kontrasterne mødes i en salat – så bliver den ekstra god. Salt & sødt. Cremet ost og knasende valnøddekerner etc.

Jeg synes, at det er super lækkert at lade det søde element til salaten, være frugt. Som f.eks. blommer i den her salat. Andre frugter, der også  kan være gode at bruge i salat er, efter min mening, pærer, æbler, citrusfrugter, vindruer, blåbær, granatæblekerner, ananas ... og jeg har helt sikkert glemt nogle.

Man skal ikke ende med en frugtsalat - men blot en type frugt i salaten med grøntsager er skønt.

blommer-der-er-gjort-klar-til-at-komme-i-blommesalat

Salat med frugt - her en blommesalat

Watch on YouTube

Se mine salater her

Måske ved du det ikke? Men på YouTube ligger der en del film, med mine salater.Du er velkommen til at kigge forbi.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram