Blommesalat er oplagt, når danske blommer er i højsæson – de er fantastiske.
Jeg nyder at stå og spise blommer direkte fra træet, men de er selvfølgelig også oplagte at tænke ind i madlavningen. Som f.eks. her i den her nemme, hurtige og velsmagende blommesalat, hvor de søde blommer blander sig med den pebrede rucola, de knasende valnødder og den salte blåskimmelost – eller måske er du mere til den cremede gedeost?
Lige meget hvilken ost du bruger, så er det en himmelsk kombination. Her jeg lavet salaten med blåskimmelost.
Har du tid, så rist valnødderne for svag varme på en tør pande. Bare til de begynder at tage farve. Læg dem i en skål og overhæld dem med flydende akaciehonning.
Når man sørger for at kontrasterne mødes i en salat – så bliver den ekstra god. Salt & sødt. Cremet ost og knasende valnøddekerner etc.
Jeg synes, at det er super lækkert at lade det søde element til salaten, være frugt. Som f.eks. blommer i den her salat. Andre frugter, der også kan være gode at bruge i salat er, efter min mening, pærer, æbler, citrusfrugter, vindruer, blåbær, granatæblekerner, ananas ... og jeg har helt sikkert glemt nogle.
Man skal ikke ende med en frugtsalat - men blot en type frugt i salaten med grøntsager er skønt.
Salat med frugt - her en blommesalat
Måske ved du det ikke? Men på YouTube ligger der en del film, med mine salater.Du er velkommen til at kigge forbi.