Ovnbagte søde kartofler, er for mig den bedste måde at få søde kartofler på.
Søde kartofler, er faktisk slet ikke en kartoffel. Det er en rodfrugt! Alle rodfrugter indeholder mange sødestoffer. Det gælder også søde kartofler, der indeholder omkring 5% sukker.
Netop sukkerindholdet er årsagen til at bagte søde kartofler, smager så godt. Det gør nemlig, at de bliver dejligt karamelliseret, når de bliver bagt.
Når de så får lidt syre (eddike) og feta (salt) som modspil, bliver de blot endnu bedre.
Står du tilbage med rester, så kan de hurtigt blive til en god salat. Bland resterne af de bagte søde kartofler med rucola og saltristede græskarkerner. Vupti, så har du en dejlig salat. Se foto længere nede på siden.
Hvis du er interesseret… Skålen som salaten er serveret i, kan du ser her
Prøv også: Tjek den her opskrift, hvor skiver af søde kartofler er bagt på højkant i fad: karamelliserede søde kartofler.
De søde kartofler er skåret i 3,5 mm tynde skiver. Har du et mandolin jern, kan du med fordel bruge det.
Er tiden eller tålmodigheden knap, så kan du blot hælde skiverne af søde kartofler (vendt i olie etc.) over på en bageplade beklædt med bagepapir. Flad dem dernæst ud, så de er jævnt fordelt på bagepladen uden at tænke på at lægge dem i rækker. Endelig kan du også skære kartoflerne i små tern, i stedet for at skive dem.
Opskriften er neutral i smagen og passer som tilbehør til det meste.
Brug resterne til en salat. Eller hvis du foretrækker salat generelt, brug alle kartoflerne til en salat. De tilberedte skiver kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Så har du den nemmeste salat dagen efter. Tilføj blot rucola og saltristede græskarkerne. Suppler evt. med mere olivenolie og lidt hvid balsamicoeddike eller æbleeddike.
Bland 1 spsk fint salt med 2 spsk vand. Vend 1 dl græskarkerne i blandingen. Si vandet fra (bare brug hånden som si) og fordel kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 160 grader i 15 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Stil dem til side og lad dem køle af.
Når det er forår og sommer, så synes jeg at det er så fint at pynte salaten med spiselige blomster. Her har jeg brugt 'forglemmigej', som jeg er så heldig at have i haven,