Den her appelsinsalat passer til det meste.
Salaten med de søde ingredienser, som appelsin og vindruer, samt kontrasten i den sprøde fennikel og bladselleri er frisk, sprød og saftig.
Appelsinsalaten serverer jeg til retter som:
Og ikke mindst til Mortensaften. Den her appelsinsalat passer utrolig godt til and og den øvrige menu, som man typisk serverer Mortensaften.
Du kan sagtens toppe salaten med både tørrede tranebær og/eller valnødder, men her har jeg valgt at lave den uden.
Den her salat er frisk og skøn. Jeg laver den ofte til Mortensaften. Den passer også rigtigt godt til f.eks. kylling.
Har du ikke tid til at filetere appelsinerne?
Så gør sådan her: Skær skrællen af appelsinen (eller pil den). Skær dernæst kødet fra kernen af appelsinen. Du står så tilbage med 'kernen' og fire stykker appelsinkød. De fire stykker kan herefter skæres i skiver, før de anvendes i salaten.
Så er der snart frisk appelsinsalat