Ideer til salat
Frisk appelsinsalat med fennikel, bladselleri & vindruer

Frisk appelsinsalat med fennikel, bladselleri & vindruer

Denne appelsinsalat passer perfekt til Mortensaften, men også til enhver anden lejlighed, hvor det passer med en frisk salat som den her

Den her appelsinsalat passer til det meste.

Salaten med de søde ingredienser, som appelsin og vindruer, samt kontrasten i den sprøde fennikel og bladselleri er frisk, sprød og saftig.

Appelsinsalaten serverer jeg til retter som:

  • Tynde skiver kyllingefillet i gorgonzola sauce
  • Krebinetter
  • Kylling generelt
  • Vildt

Og ikke mindst til Mortensaften. Den her appelsinsalat passer utrolig godt til and og den øvrige menu, som man typisk serverer Mortensaften.

 

Ingredienser, frisk appelsinsalat,
Frisk appelsinsalat med fennikel, bladselleri & vindruer

(4 personer)
2 stk fennikel (eller en stor)
6 stænger blegselleri
5 appelsiner, søde (kødet fra 4 appelsiner og saften fra 1 appelsin = 3 spsk.)
30 stk vindruer, søde
Evt. tørrede tranebær og/eller valnøddekerner til topping
 
 

Dressing,
Frisk appelsinsalat med fennikel, bladselleri & vindruer

(4 personer)
3 spsk appelsinsaft
3 spsk rapsolie
2 spsk balsamicoeddike, hvid
2 tsk sirup
1/2 tsk salt
sort peber, friskkværnet

Du kan sagtens toppe salaten med både tørrede tranebær og/eller valnødder, men her har jeg valgt at lave den uden.

 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Rens fenniklerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern (læg de grønne toppe til side, de er fine som topping)
  2. Skyl bladsellerien og fjerne de værste “strenge” (se tip nedenfor) – Snit derefter sellerien i tynde skiver på skrå (ser pænt ud). Gem de spædeste blade fra toppen, til topping.
  3. Fileter appelsinerne.
  4. Halver vindruerne og udsten dem, hvis de ikke er stenfri.
  5. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  6. Anret fennikel, blegselleri, appelsin og vindruer på et fad.
  7. Fordel dressingen over. Top med de spæde toppe fra blegselleri og fennikel. Top eventuelt med valnødder og tørrede tranebær.
  8. God fornøjelse!

Tip til opskriften:

  • Prøv om du kan find et lysegrønt bundt bladselleri, de er ofte mindre strenget. Jeg plejer at knække hver enkel bladselleri “stang” i toppen og hive - så følger strengene med. Du kan også bruge en kartoffelskræller og skrælle bladsellerien let på den overflade, hvor strengene er.

Forberedelse til appelsinsalat

Den her salat er frisk og skøn. Jeg laver den ofte til Mortensaften. Den passer også rigtigt godt til f.eks. kylling.

Har du ikke tid til at filetere appelsinerne?

Så gør sådan her: Skær skrællen af appelsinen (eller pil den). Skær dernæst kødet fra kernen af appelsinen. Du står så tilbage med 'kernen' og fire stykker appelsinkød. De fire stykker kan herefter skæres i skiver, før de anvendes i salaten.

Ingredienser til frisk appelsinsalat

Så er der snart frisk appelsinsalat

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram