Den her salat med mango og avocado, er skøn for både dine smagsløg, dine øjne (vi spiser jo som bekendt med øjnene) og ikke mindst din sundhed. Det er sådan en skøn 'ren salat' med kun gode ingredienser. Udover mango og avocado, finder du også salatløg og chilifrugt i salatopskriften. Dressingen er super enkel og frisk med limesaft.
Salaten er dejlig sommerlig, men kan sagtens serveres som tilbehør til en krydret ret om vinteren.
Selv laver jeg ofte den her salat, når der er fisk på på menuen. Syrligheden fra lime og de fine, rene og delikate smage fra salatingredienser passer fantastisk godt til fisk. F.eks. et stykke kulmule.
Salaten er oplagt at bruge til en opskrift med fisk, men når det er sagt, vil den passe til det meste. Netop fordi der ikke er nogle meget dominerende smage. Jeg kommer med et par forslag længere nede på siden.
Hold fast i mangoens sten, og skær nu kødet, der sidder fast på den sidste del af stenen væk ved at skære langs stenen.
Som nævnt i indledningen, så passer den her salat med mango og avocado super godt til fisk.
Den kan imidlertid serveres som tilbehør til mange andre retter. F.eks.
Som du kan se ovenfor, er det få skønne ingredienser, der skal til for at lave den her skønne salat. 'Less is more' som man siger i England. Og det er den her salatopskrift et godt eksempel på.
Her finder du oversigten over alle mine sommersalater
Spiselige blomster, Tusindfryd, på salaten
Vidste du, at de små fine Tusindfryd, som du typisk ser i græsplænen er spiselige? Det er dem, jeg har brugt til at dekorere mangosalaten. Jeg må dog indrømme, at jeg plejer at skubbe dem til side, når jeg skal spise salaten. Men skulle der ryge en med i en mundfuld, sker der altså ikke noget ved det.