Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
MobilePay og EAN betaling
Salat med mango og avocado

Salat med mango og avocado

Salat med mango og avocado - en skøn sommersalat

Den her salat med mango og avocado, er skøn for både dine smagsløg, dine øjne (vi spiser jo som bekendt med øjnene) og ikke mindst din sundhed. Det er sådan en skøn 'ren salat' med kun gode ingredienser. Udover mango og avocado, finder du også salatløg og chilifrugt i salatopskriften. Dressingen er super enkel og frisk med limesaft.

Salaten er dejlig sommerlig, men kan sagtens serveres som tilbehør til en krydret ret om vinteren.

Mangosalaten med avocado er god til fisk

Selv laver jeg ofte den her salat, når der er fisk på på menuen. Syrligheden fra lime og de fine, rene og delikate smage fra salatingredienser passer fantastisk godt til fisk. F.eks. et stykke kulmule.

Mangosalaten passer til det meste som tilbehør

Salaten er oplagt at bruge til en opskrift med fisk, men når det er sagt, vil den passe til det meste. Netop fordi der ikke er nogle meget dominerende smage. Jeg kommer med et par forslag længere nede på siden.

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Salat med mango og avocado

2 stk mango
4 stk avocado
1 stk salatløg
1 stk chilifrugt, rød
4-6 stk limefrugt (antal alt efter hvor saftige de er)
3-4 spsk Olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Skær mangokødet i små tern (se hvordan længere nede på siden)
  2. Skær avocadokød i små tern
  3. Skær salatløg i små tern
  4. Skær chili i små tern eller ringe. Tjek lige hvor stærk den er. Er den meget stærk kan du, hvis du foretrækker det, nøjes med en halv.
  5. Put ovenstående i en skål og dryp med olivenolie og pres limesaft over.
  6. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  7. Vend salaten forsigtigt igennem og smag den til med limesaft, salt og peber.

Tip til opskriften:

  • Ved at rulle chilifrugten inden du snitter den i tern kan du frigøre kernerne. Det er ofte kernerne der er meget stærke. Hjemme hos os, kan det næsten ikke blive stærkt nok, så jeg bruger hele chilien.

Sådan skærer du mango

  • Fjern skrællen:
    Start med at placere mangoen på et skærebræt. Tag en skarp kniv, og skær skrællen af mangoen med forsigtige bevægelser, fra top til bund, og følg frugtens kurver. Prøv at bevare så meget af kødet som muligt, mens du fjerner skrællen.
  • Skær omkring stenen / frigør kødet
    Mangoen har en lang, flad sten i midten. Skær ned langs den flade side af stenen, så tæt på stenen som muligt, for at frigøre et stort stykke mangokød. Gentag på den modsatte side af stenen for at få to store stykker mangokød.

    Hold fast i mangoens sten, og skær nu kødet, der sidder fast på den sidste del af stenen væk ved at skære langs stenen.

  • Skær mangokødet i tern
    Nu hvor du har frigjort kødet fra stenen, kan du skære de store stykker i tern eller skiver efter behov.

Hvad kan du servere til mangosalat?

Som nævnt i indledningen, så passer den her salat med mango og avocado super godt til fisk.

Den kan imidlertid serveres som tilbehør til mange andre retter. F.eks.

  • En grillstegt kylling.
  • Kyllingefilet svøbt i parmaskinke, stegt på pande
  • Skalddyr
  • Som tilbehør til mexicansk mad
et sort rustiks keramikfad ses med bunker af grønt. Mango i tern, avocado i tern, salatløg i tern, chili i ringe. Der ligger også både af limefrugt.

Mango, avocado, salatløg, chili - få gode råvarer til en skøn mangosalat

 

Super enkel salatopskrift med mango

Som du kan se ovenfor, er det få skønne ingredienser, der skal til for at lave den her skønne salat. 'Less is more' som man siger i England. Og det er den her salatopskrift et godt eksempel på.

Her finder du oversigten over alle mine sommersalater

Spiselige blomster, Tusindfryd, på salaten

Vidste du, at de små fine Tusindfryd, som du typisk ser i græsplænen er spiselige? Det er dem, jeg har brugt til at dekorere mangosalaten. Jeg må dog indrømme, at jeg plejer at skubbe dem til side, når jeg skal spise salaten. Men skulle der ryge en med i en mundfuld, sker der altså ikke noget ved det.

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 

Mangosalaten er serveret i keramik fra BadAss Ceramics

Skålen, som salaten er serveret i, er fra min webshop. Den er fra brandet BadAss Ceramic, der laver den skønneste og rustikke keramik. Skålen her er egentlig en 'dyb tallerken', men jeg bruger den ofte til mine salater. Jeg har to. For så kan jeg sommetider bruge den en som skål. Andre gange, tager jeg begge i brug, når jeg anvender den som tallerken. F.eks. når min mand og jeg skal have en indisk linseret.

BadAss Dyb Middagstallerken – <br>FLOW Dinner Plate Bowl

BadAss Dyb Middagstallerken –
FLOW Dinner Plate Bowl

339 DKK
4 Farver
Saladini salatbestik

Saladini salatbestik

1.200 DKK
2 Skaft
Saladini urtekniv

Saladini urtekniv

649 DKK
Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

Stofservietter i hørblanding, 4 farver - Ib Laursen, 40 x 40 cm

49 DKK
4 Farver
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram