Trustpilot fremragende
Hurtig levering
Levering gratis fra 499 kr.
Gazpacho – læskende iskold grøntsagssuppe

Gazpacho – læskende iskold grøntsagssuppe

Gazpacho – spansk bondemad, når den er bedst

Gazpacho er noget af det bedste, man kan spise på en dejlig varm sommerdag. Du ved sådan en dag, hvor man faktisk ikke kan andet end at sidde på terrassen, med svedperler på overlæben, og spise dejlig iskold og læskende gazpacho. Uhm.

Den kolde grøntsagssuppe, som stammer fra Andalusien, tager ingen tid at lave. Og den bliver kun bedre af, at blive lavet dagen før.

Jeg serverer altid Gazpacho portionsvis. Hver portion serveres med en portion grøntsager skåret i små tern, placeret i midten af suppen. Gerne så stor, at grøntsagsbjerget bliver synligt. Og så lige toppet med en klat kold creme fraiche og sprøde hjemmelavede brødcroutoner. Det bliver ikke bedre. Luk øjnene og drøm dig til Andalusien

 

 

Jeg er i køkkenet!

Ingredienser,
Gazpacho – læskende iskold grøntsagssuppe

5 stk bøftomater (750 g)
1 stk agurk
1 stk peberfrugt, grøn
1 stk peberfrugt, rød eller gul
2 fed hvidløg, presset
2-3 skiver brød, hvidt
15 stk mandler, smuttet
1 knsp chilipulver
1,5 tsk salt
1 dl olivenolie
3 spsk sherryeddike
1 stk appelsin, saften heraf
 
 

Garniture (tilbehør/topping),
Gazpacho – læskende iskold grøntsagssuppe

Udover de grøntsager, der bliver brugt i suppen: Tomat, peberfrugt, salatløg og agurk skæres i små tern (i de mængde, som du foretrækker).
250 g brød (brødcroutoner)
8 spsk creme fraiche (% som du foretrækker – jeg brugte 5%)
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Først suppen...
  2. Skær de to skiver brød i mindre stykker og udblød dem i vand.
  3. Rist mandlerne let gyldne på en tør pande.
  4. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne og skold dem i kogende vand. Flå skindet af dem, skær dem i kvarte og udkern dem.
  5. Peberfrugterne skæres i grove tern (uden kerner og mellemvægge)
  6. Skræl agurken, udkern den og skær den i grove stykker
  7. Put alle ingredienserne til suppen i en blender og blend til en homogen masse.
  8. Smag til med krydderier og sherryeddike og sæt suppen på køl.
  9. Tilbehør (topping)...
  10. Skær tomater, løg, peberfrugt og agurk i små tern.
  11. Skær brød ud i små croutoner, drisl med olivenolie og giv dem et drys fint salt. Bag dem ved 200 grader / grill (hold øje!) til de bliver let gyldne og sprøde.
  12. Server suppen med en stor skefuld hakkede grøntsager i midten. Top med 1-2 spsk creme fraiche og lidt brødcroutoner.
  13. Server ekstra hakkede grøntsager og croutoner på siden.
  14. God fornøjelse

Tip til opskriften:

  • Jeg har flere gange fået serveret gazpacho i Spanien, hvor der ikke serveres særlig meget garniture (tilbehør) til. Det synes jeg er en skam. Selv foretrækker jeg at servere gazpacho, med masser af agurk, tomat etc. i tern ... og brødcroutonerne må man heller ikke gå ned på.

Gazpacho på en varm sommerdag

Gazpacho i sommerdag i køkkenet

Er der noget bedre end at lave gazpacho på en varm sommerdag?

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej! Jeg hedder Dominique,
og det er mig der står bag Salatboden

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


 
 
TILMELD DIG Salatbodens nyhedsbrev

Vil du være den første til at få sidste nyt? Du hører fra mig i særlige anledninger.

Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram